Gradac, reka snova

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Samo je druga potočara po redu, s leva na desno od juče, ostale fotke su od ranije, neki moj izbor.

Ako pitaš jer te interesuje vodostaj i bistrina Gradca, juče je bio povišen vodostaj i reka se još nije sasvim izbistrila. Evo par slika Gradca od juče...

Prilozi

• P5310715 (Small).JPG
    P5310715 (Small).JPG
    58,9 KB · Pregleda: 209
  • P5310712 (Small) (Small).JPG
    P5310712 (Small) (Small).JPG
    59,6 KB · Pregleda: 204
  • P5310716 (Small).JPG
    P5310716 (Small).JPG
    66,5 KB · Pregleda: 211

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Nema na čemu Pope, i drugi put. Bacao sam uglavnom krupnije suve muve. Bilo je rojenja padavca, zelenaša, majske i velike kamenjarke pa sam te mušice forsirao mada riba i nije bila naročito aktivna, jedan od slabijih dana ove sezone.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Gradac danas veliki i jak ali bistar i pogodan za pecanje na nimfu i strimera. Najbolji rezultati Nimfa Fazan sto teza i strimer imitacija pesa.

Zeljko je danas imao vatreno krstenje svog novog stapa koji je dobio zbog svog slepog verovanja u mene i prvu ozbiljnu rubu na Gradcu od 48cm

Njegovi osmesi govore dovoljno...  :D  :D  :D

img1940yl.jpg

img1942fi.jpg

Ovo mu je jedna od manjih pa je zato ozbiljan...  :hammer:  :hammer:  :hammer:

img1934gu.jpg

Par mojih lepsih od danas, inace danas je bilo vatreno krstene Sage-a i nista ne valja vracam ga Djolu  :bleh:  :bleh:  :bleh:

Naravno da se salim stap je bombica...  :drool:  :drool:  :drool:

img1926q.jpg

img1909rt.jpg

img1914h.jpg

img1917pg.jpg

Ali ovo nije sve od mene glavne slike su kod Oholog na aparatu, valjda ce mi posalje....  :D  :D  :D

I naravno Oholi uhvacen dok slika jednu lepsu ribu.... :whistle:

img1924ug.jpg

Jedna zanimljiva buba od danas

img1929gb.jpg

I malo Gradca

img1904bp.jpg

img1905oz.jpg

img1906v.jpg

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
iz opravdanih razloga nisam nista neko vreme kacio...

elem,
nedelja, Tihi i ja u ekipi. Tihi jos pod utiskom sa dva takmicenja, gde je ostvario lepe rezultate. Covek pomislio da zna da peca a pastrmke mu poverovale, napecao se ljudski :D

Poceli smo od konjickog kluba, gde smo i kola ostavili, a zeleli smo do sarenog platna da stignemo pa da nas Zeljko vrati... Pecanje ko pecanje, imalo je svojih blistavih momenata kao i onih drugih. Voda je ogromna pa je riba grupisana na odredjenim mestima, jos uvek je to prolecno pecanje ali sa aktivnijom ribom.
Obojica mo se odlucili za stapove klase 5 i nismo pogresili.

U pocetku sam forsirao strimere(dok nisam okitio okolno granje), bilo je akcije ali i veliki broj promasaja, ali ni jedna riba nije bila veca... Tihog sam izgleda zarazio sa nimfom fazanov rep i ceo dan je pecao na nju, i odlicno lovio. Ja volim da menjam muve, ali i meni su nimfe, pogotovu fazan, najvise riba donele.
Tungsten od 3,8mm mi se i dalje cini kao taman otezanje, mada na nekim mestima se dodavala i po koja dramlija... Ova godina mi je dosta cudna, masim ribu kao da nikad pecao nisam, ali bar nemam kidanja :D...

od suvih sam samo probao nesto sto lici na griffins gnata,samo sto sam umesto grizli pera stavio cdc... muva je odlicna.

Tihi se ceo dan, sa razlogom, divio svom novom sage one stapu....

imgp3372resize.jpg

imgp3399resize.jpg

lepih je ribica izvukao, raznih velicina, a osecaj uvek vrhunski...

imgp3389resize.jpg

imgp3395resize.jpg

imgp3401resize.jpg

ja sam zeleo da se malo vise posvetim strimerisanju...islo mi je solidno, ali nimfa mi jos uvek bolje radi...

imgp3379resize.jpg

imgp3373resize.jpg

ribe koje sam dobijao na nimfu su mi cak i krupnije bile...

imgp3412resize.jpg

vidi se da su zdrave i da lepo klopaju :)))

imgp3407resize.jpg

Morao sam jednog slucajnog prolaznika da fotografisem :D

imgp3410resize.jpg

za kraj....mnogi koji nisu duze bili na Gradcu iznenadice se kako je tok promenjen, neki virovi su manji, plici, nekih mesta i nema....kao ilustracija evo mesta kod krive vrbe, uzvodno od paceta, pre prvog uspona...

imgp3422resize.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
baš vam je lep taj gradac  :yeswink: i krasne pajkice  :tbumb:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
jedina voda sa tolikom populacijom pegavih i sa tolikim brojem solidnih i krupnih riba.... dobar je i rzav i djetinja (od reka koje posetim ponekad) ali gradac je ubedljivo NO1

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
pa pero za onakvu rakiju sto me snabdevas moram da hvalim  :smoke:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Nedelja, riba se lovila bolje nego prosli vikend, jela je nekako ucestalije, bez pauza. Nimfe nije birala, bitna je bila tezina i nacin vodjenja, dok kod suvih je bilo pomalo nauke :).

prva riba,ujedno meni i najlepsa i najdraza. Jedna koja se sve redje lovi...gradacka, uzela je strimera...

imgp3423resize.jpg

kasnije su se nizale, na skoro svakom mestu je bilo lepih desavanja...

imgp3425resize.jpg

imgp3427resize.jpg

imgp3435resize.jpg

imgp3436resize.jpg

Gradac skoro potpuno bistar i prelep... 

imgp3429resize.jpg

u zadnje vreme sam primetio sve vise povredenih riba, ali sve bez obzira na rane jedu normalno i jake su...

imgp3428resize.jpg

dusko u akciji :)

imgp3439resize.jpg

prijatno iznenadjenje su bili Slavko i Djuka, koji je sve vreme lovio na neku karakondzulu od muve, velicine jednog vrabca :)))

imgp3440resize.jpg

stigao sam i do izvora... mada cini mi se da sto se vise prilazi izvoru ribe je sve manje...

imgp3438resize.jpg

najveca, na nimfu fazance na #12... riba 50cm

img20251resize.jpg

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
50cm na trojcicu....jos ja volim malo vise da forsiram, ali je nezadrziva u pocetku :) mada je ova imala predimenzioniranu glavu za dva broja vecu :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Nekad je bolje ostati kuci i ne raditi nista. Subotu vece sam se premisljao da li da idem ili ne, negde oko tri ujutru se spakujem,navijem sat i legnem. Ionako nisam vozom odavno isao. Obzirom da voz stize tek oko 10h, pecanje pocinjem dosta kasno, a povratak je u 19h pa pecam u najgore doba za ovo doba godine.

cim sam stigao na vodu, snimio sam nekoliko pastrmki kako jedu, ne ucestalo ali bar su aktivne, voda jedva da se krece, riba selektivna. Menjam muve ali traljavo.
Voda je mala i bistra a riba registruje svaki pogresan pokret ili korak... kad ja vidim nju, ona je mene davno uocila...

imgp3454resize.jpg

zadrzavam se malo ali osim nekoliko promasaja nista se ne dogadja.

krecem uzvodno, kroz mali kanjon i premisljam se dal nimfu da stavim.... malo sam se smorio, skoro svaki izlazak uglavnom nimfarim, medjutim dosao sam da pecam, ne da setam.
preskacem plitka mesta jer mi ne daju ribu, koncentrisem se na virove pa po tome izbor pada na fazanov rep sa tungstenom od 3,8mm, treba sto pre spustiti muvu...

imgp3457resize.jpg

jedna malecka, da se razbije maler...

nailazim na vir sa brzakom koji je na spoljnoj ivici, stena uz brzak, idealno. Primecujem dobru ribu na dnu. Polako,sagnut, prolazaim iznad stene, zabacujem u brzak koji ulazi u vir, da bi nimfa pala na dno, osecam blago zatezanje,za svaki slucaj kontra...

imgp3463resize.jpg

imgp3462resize.jpg

epilog...

imgp3461resize.jpg

uzvodno se na skoro svakom viru ponavlja ista prica, kacim po par riba i idem polako uzvodno.

imgp3465resize.jpg

na izlasku iz kanjonceta nailazim na par drugara, kazu da se lepo lovilo ujutru. Sta je tu je, ja sam tu popodne :)

i dalje bacam nimfu mada jako zelim povrsinsku akciju, malo ispod roke masim par riba, totalno nekoncentrisano vodim nimfu, riba udara, mlaka kontra koliko da je vidim kolika je i kako otresa glavom, svestan zakasnele kontre, lupam dodatno jednu smudjarosku, tipet 0,12 nije izdrzao. Riba debelo preko 50cm odlazi. (to je prvi maler-kao da nikad pecao nisam).

uzvodno je vec vise ljudi proslo, udarci su redji. Na viru posle Roke srecem nekog momka, pricamo dok ja malo pecam. Prvi put je na Gradcu, naravno odusevljen je (Gile). Tokom vodjenja muve primecujem ribu kako krece pa odustaje. Dovoljno da znam gde je i da ce da jede..par zabacaja i tu je...

imgp3473resize.jpg

imgp3476resize.jpg
...

susim cdc jednodnevku, vec sledeci zabacaj opet riba, nesto manja...

imgp3480resize.jpg
...

treci zabacaj opet riba,

Mrtav gladan, na sarenom rucam pa polako krecem nazad. U povratku riba jede na skoro svakom mestu na povrsini, zabavno je.

medjutim, na jednom buku mi je izletela riba ispod podlokane obale, uzela kamenjarku od cdc-a (pravila moja devojka :)  ), istog trena je nezadrzivo krenula u korenje, tipet opet nije izdrzao. Morao sam da je silim....
dan, odlican, nisam ocekivao da bude bas ovako dobro. jedina mrlja je da sam tokom pakovanja izgubio-ostavio cekrk na necijim kolima :(. Neko ce se obradovati...

imgp34671111resize.jpg

Vrh Dno