Gradac, reka snova

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Bez obzira na žegoću Milanče je propisno obučen  :tbumb: :tbumb: :tbumb:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Nema šale sa mnom :D Ja uvek pecam u košulji sa dugačkim rukavima ;) Kupine, koprive, komarci, obadi, ose, pčele ne haju za 38C.
A i ne volim da gazim bos ili u patikama. Ovako u pantalonicama i nije tako loše :yeswink:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Milanče, sigurno je sigurno i ti si iz onih generacija druga Tite koje su jedva čekale godišnje akcije NNNI  :tbumb:

(za one koji neznaju što je to , akcije "Ništa nas ne smije iznenaditi" su bile organizirane u bivšoj Jugi s vremena na vrijeme, a klinci pa i odrasli su uživali u kojekavim situacijama koje su nam izmišljali politički komesari i sl.)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
prvi put sam snimao sam sebe....umesto stalka je  posluzio neki poveci panj :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=17eRCSMNDyk[/youtube]

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
yupiiii konacno i ja da vidim nesto od tebe posto slike ne mogu ..... video sam pogledao nekoliko puta......lepo nema sta...i lepa rezolucija....jel kamera ili fotoaparat????

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
pentax optio w80... aparat, ide i pod vodu, steta sto te slike zezaju ima zanimljivih ponekad :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
hvala Gogo....kasno sam se setio da ukljucim snimanje, pre ovoga sam tri slicne velicine izvadio za redom, pa mala pauza pa jos tri, sve ukupno oko 10 riba samo ovde, sve preko 30cm i sve na kaficu :)))

aca laki radio kafice cisto da ga pohvalim :)

adresa......... hahahahh

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
jel mogu ja konkretno koji nemam domacu dozvolu da odem na gradac i kupim doplatnu i pecam????

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Evo, nakon kraceg odmora na Gradcu nadjoh vremena da podelim ovo sa vama....
Ukupno cetiri puna dana pecanja plus jedno pre podne od 6h do 12h....

Dan prvi.

Ustajanje poprilicno rano, Ceda, Grubic, Prle i ja upakovasmo se u auto i pravac Gradac. Oni su ostajali samo jedan dan, ja sam malo vise pa sam poneo i dosta stvari, cak i pribor za FT.
Cim smo stigli podelili smo se u strelce, Goran i Ceda u kafanicu kod Paceta, Prle i ja na terene oko Paceta.

U prvom viru, na krivini kod Paceta ribe su se rasporedile na dnu, poprilican broj njih, medju njima i nekoliko preko 45cm (kasnije cu saznati kolike su najvece :)  ).

Prle i ja cesljamo suvima i uglavnom masimo ribu, koja se ruku na srce i ne javlja previse. Obzirom da imam ranac na ledjima i jednu manju torbu koja visi sa ranca malo pozurujem Prla da stignemo do Rokine kuce. Jedva sam cekao da skinem samare sa ledja :).

Kod Roke na prelivu ispred ribe su se poredjale i povremeno kupe nesto. Poucen proslonedeljnim iskustvom, stavljam kaficu i hvatam par komada. Nesto, verovatno zvuk pri padu i nisko lezanje na vodi, veoma privlaci ribe da ih uzimaju. Najbolje ako se zabacuje bas blizu obale, mada ni duge voznje po matici ne zaostaju po rezultatima....kako je bilo pomalo vetra imalo je logike koristiti ih.

Obzirom da je Prle nov na Gradcu pokusavam da obidjem sto vise terena sa njim. Od roke smo nizvodno otisli na rucak, pa jos nizvodnije do erozivne brane, jednog od boljih virova "tri palamara" itd.

malo fotkica

sex on the head :)

imgp3577resize.jpg

Prle sa jednom od ulovljenih iznad G vira...(tu sam imao dva omasaja ogromnih riba :(  )

imgp3583resize.jpg

imgp3586resize.jpg

Prelep muzjak, ulovljen na kaficu na jezeru, u jako sporoj vodi...

imgp3587resize.jpg

imgp3588resize.jpg

podbacivanje pod granje je davalo odlicne rezultate...

imgp3591resize.jpg

dan prvi je bio odlican. Prle ce reci svoje kad bude bio bri racunaru....

ps: nastavak uskoro ocekujte

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
O Gradcu iz mog ugla

Momci šta reći - bilo je predivno samo otići na pecanje posle duže pauze. Plaćao sam danak toj pauzi kroz promašaje, otkačinjanja lepih riba sa udice (malo sam pogrešno razumeo onu "Uhvati i pusti", pa sam primenjivao "Uhvati i ispusti") kao i brojna mršenja sistema. A malo sam i kitio drveće muvama - doduše ne previše (samo dve iskidane).  :D

Oholi je bio pravi guide svo vreme. Jesmo pecali zajedno, ali je na mnogim izglednijim mestima šansu prepuštao meni da prvi zabacim i plašim ribu. :hammer: Delio je savete, mušice i cake nesebično i otkrivao terene na Gradcu koji zna kao svoj džep.

Takođe, zahvalio bih se puno i profesoru Grubiću na savetima koje je davao kada bi se susreli na reci i Čedi na prelepom druženju tog dana.

I za kraj da malo i "mašem repom" - na tom izlasku sam i popravio svoj lični rekord u kategoriji pastrmka, koji sada iznosi 34cm. Iako se radi o reviru gde iskusni očekuju i mnogo više, ja sam zadovoljan i samom činjenicom da sam otišao na pecanje posle duuuuže pauze - a ovo je samo pride.

Vrh Dno