bobane dobrodosao

, uzmi od prla moj br(nemam pojma koji mi je

)
a ja da nastavim
Dan drugi,
predhodno vece je stigla grupa iz belgije. Jean, kojeg znam od prosle godine, Clement, njegov sin 16 god i Jacquie dedica od 70+ godina koji se nekad takmicio u ff za belgiju i imao je vrhunske rezultate... Dogovor pada da se ustane sto ranije jer riba preko daana ne radi najbolje. Pola sest navijanje sata, jos malo nekih pricica...ja im pricam omuvi od kafe, oni naravno u neverici....Znao sam da cu ujutru u cik zore da ih razuverim

.
Tako je i bilo. Na prelivu ispod rokine kuce, na masnoci, lovim nekoliko riba na kaficu dok oni nemaju nista...to sam i zeleo, ostavio sam utisak sa muvom. E sad, posto je Jean izrazio zelju da njegovog sina vodim ja i da mu pokazem sve sto mogu, malisa je za pocetak dobio kaficu u dve velicine. Znam da sada veruje u muvu pa ce biti opusteniji i bice mu lakse da peca. Nas dvojica smo se uputili nizvodno,kroz kanjonce dok zu ostala dvojica krenuli uzvodno,dedica inace ima problema sa nogama pa su dobili blize terene.
Clement sa jednom upecanom na kaficu neposredno ispod rokine kuce...
Obzirom da je mali nov na Gradcu, uopste se ne snalazi lose, ali kao i vecina ljudi sporo peca, gubi vreme na nebitna mesta(prednost domaceg terena), naravno, ja vecinu vremena ne pecam, cekam da vidim da je on zadovoljan posto je gost. Posto kafica nije bas idealna za svako mesto, savetujem ga gde bi koja muva mogla da radi.... Pecamo manje vise konstantno, mada neka mesta su me iznenadila, ribe kao da nije bilo,posakrivala se sva.
Na zakazani dorucak u 11h umalo da zakasnimo, Celijski vir, prepun riba, koje se vide kao na dlanu je okupirao malisu. Veliki broj pristojnih i velikih riba su bile totalno nezainteresovane za nase muve skoro sve vreme. Ali cim smo stigli rekao sam mu da kao prackom plasira muvu ribi koja nam je bila pod nogama....par sekundi cekanja i riba je uzela. Nevelika pastrmka se besno pracakala dok je osmeh na Clement-ovom licu bivao sve veci

. Popodnevni odmor, slusanje utisaka druge dvojice, koji su i neka kidanja imali i vec je vreme da se ponovo peca...a meni bas tesko

... ovaj put ga vodim ka izvoru. Moram priznati da deo od poslednje brane pa do izvora ima drasticno manje ribe nego donji delovi reke.
sve u svemu dan nam je ispunjen. zavrsavamo ga kod rokine kuce. Muve plivaju na sve strane a riba bira li bira.
ovih je bilo poprilicno
ali ih je riba ignorisala, hranila se neposredno pod povrsinom necim sitnim, sa tek ponekim kuvanjem za nekim krupnijim emerdzerom. Prvo malo na kaficu a potom na emerdzere i dan sa jos nekoliko riba je mogao da se zavrsi...
ova mrsavica je imala 44cm