Gradac, reka snova

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Drago mi je da se Prle lepo proveo. Samo još da izvuče jednu od 50 cm!

Sledeći put možete da povedete i drugog Nišliju mušičara na "privremenom radu" u BG, Bobana V.

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Privremenom, ili kao ja - prinudnom?

Neka se javi čovek, imaš moj broj pa mu daj. Ili još bolje - neka se prošeta do Galovice u petak veče (okupljanje je oko pola 9 naveče) na druženje i taman ako se pravi akcija da ga imamo/ju u vidu i da se izjasni je li slobodan za taj dan.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
143
Ma ljudi, da ne spada ta kafica u prirodne mamce?  :whistle:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
mislim da samo zvezdan lovi na umetne mamce...;) on jedini koristi samo sintetiku vec duzi period dok mi svi cesto vezemo nesto prirodno na udicu  :lol: ;)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
naravno da je prirodna....a kad je kriza deset muva u lonce sa vodom i eto toplog napitka....

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Prle, Boki je proteran iz Banje i kažnjen visokim mestom u BG preduzećetu, tako da mora u ribe da se teši i vija rane. Od muke čak počeo da mušičari bucove na Tamiš, a bio fini gospodin čovek varaličar, lovac na nišavske pegave. Sad je propao i kao čovek i kao kumunista.  :doh:

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
Prle je napisao(la):
Privremenom, ili kao ja - prinudnom?

Neka se javi čovek, imaš moj broj pa mu daj. Ili još bolje - neka se prošeta do Galovice u petak veče (okupljanje je oko pola 9 naveče) na druženje i taman ako se pravi akcija da ga imamo/ju u vidu i da se izjasni je li slobodan za taj dan.

:))

Evo da se prijavim :)

Dolazim u petak u Galovicu...  bilo je poziva i ranije i sa ovog i sa drugih foruma, ali se nisam organizovao na vreme.
U petak dolazim sigurno.  :tbumb:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
bobane dobrodosao :), uzmi od prla moj br(nemam pojma koji mi je  :doh: )

a ja da nastavim

Dan drugi,

predhodno vece je stigla grupa iz belgije. Jean, kojeg znam od prosle godine, Clement, njegov sin 16 god i Jacquie dedica od 70+ godina koji se nekad takmicio u ff za belgiju i imao je vrhunske rezultate... Dogovor pada da se ustane sto ranije jer riba preko daana ne radi najbolje. Pola sest navijanje sata, jos malo nekih pricica...ja im pricam omuvi od kafe, oni naravno u neverici....Znao sam da cu ujutru u cik zore da ih razuverim :).

Tako je i bilo. Na prelivu ispod rokine kuce, na masnoci, lovim nekoliko riba na kaficu dok oni nemaju nista...to sam i zeleo, ostavio sam utisak sa muvom. E sad, posto je Jean izrazio zelju da njegovog sina vodim ja i da mu pokazem sve sto mogu, malisa je za pocetak dobio kaficu u dve velicine. Znam da sada veruje u muvu pa ce biti opusteniji i bice mu lakse da peca. Nas dvojica smo se uputili nizvodno,kroz kanjonce dok zu ostala dvojica krenuli uzvodno,dedica inace ima problema sa nogama pa su dobili blize terene.

Clement sa jednom upecanom na kaficu neposredno ispod rokine kuce...

imgp3596resize.jpg

imgp3614resize.jpg

Obzirom da je mali nov na Gradcu, uopste se ne snalazi lose, ali kao i vecina ljudi sporo peca, gubi vreme na nebitna mesta(prednost domaceg terena), naravno, ja vecinu vremena ne pecam, cekam da vidim da je on zadovoljan posto je gost. Posto kafica nije bas idealna za svako mesto, savetujem ga gde bi koja muva mogla da radi.... Pecamo manje vise konstantno, mada neka mesta su me iznenadila, ribe kao da nije bilo,posakrivala se sva.

Na zakazani dorucak u 11h umalo da zakasnimo, Celijski vir, prepun riba, koje se vide kao na dlanu je okupirao malisu. Veliki broj pristojnih i velikih riba su bile totalno nezainteresovane za nase muve skoro sve vreme. Ali cim smo stigli rekao sam mu da kao prackom plasira muvu ribi koja nam je bila pod nogama....par sekundi cekanja i riba je uzela. Nevelika pastrmka se besno pracakala dok je osmeh na Clement-ovom licu bivao sve veci :). Popodnevni odmor, slusanje utisaka druge dvojice, koji su i neka kidanja imali i vec je vreme da se ponovo peca...a meni bas tesko :p... ovaj put ga vodim ka izvoru. Moram priznati da deo od poslednje brane pa do izvora ima drasticno manje ribe nego donji delovi reke.

sve u svemu dan nam je ispunjen. zavrsavamo ga kod rokine kuce. Muve plivaju na sve strane a riba bira li bira.

ovih je bilo poprilicno

imgp3610resize.jpg

ali ih je riba ignorisala, hranila se neposredno pod povrsinom necim sitnim, sa tek ponekim kuvanjem za nekim krupnijim emerdzerom. Prvo malo na kaficu a potom na emerdzere i dan sa jos nekoliko riba je mogao da se zavrsi...

imgp3613resize.jpg

ova mrsavica je imala 44cm

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Dan treci...

dan treci je dan koji sam isplanirao da malog povedem bar do srednjeg toka, malo nizvodnije od erozivne brane i vira, meni jednog od omiljenih koji se zove tri palamara.
Kako to cesto biva, malkice smo se preracunali pa smo okasnili za taj put. Najvise smo se zadrzali na celijskom viru i na viru kod paceta,na samoj krivini ispod puta. Ovaj put sam odlucio da se i ja malo posvetim pecanju. Mali je isao uvek ispred mene, ja sam mu tipovao mesta i ribe za koje cesto znam gde su i mesta na kojima znam da je riba manje izbirljiva. Obzirom da peca stapom od 10ft, odlicno se snalazio , skoro bez kacenja po okolnom granju...

ja sam se cesto drzao kafice...jurio sam samo aktivne ribe koje ne namisljaju previse

imgp3616resize.jpg

Clement apsolutno nije zaostajao sa ulovima...

imgp3623resize.jpg

Na celijskom viru sam ga ostavio da se malo zabavlja sa pastrmkama dok sam ja otisao u prvi brzacic iznad. Promasaj, pa mala ribica, a vec treca voznja, i fazana sa nogicama od pevca i jarebice je pokupilo nesto krupnije, lepa borba, zovek Clementa da dodje i napravi koju fotku....riba 51cm...

imgp3618resize.jpg

imgp3620resize.jpg

tada je malisa dobio dodatnu motivacuju, video je da i krupna ide na suvu i da je raspolozena... Kod paceta ostavljam ga na krivini, ja sedam da popusim koju cigaru...bezbroj pokusaja da ulovi krupnu ribu koja se seta pod obalom nisu urodili plodom. stavlja gamarusa sa dva tungstena, par voznji i totalno luda riba je na stapu, ubedjen sam da ima 50+cm....medjutim imala je oko 45, ali lepsu ribu odavno nisam video. Svako peraje savrseno, kolorit savrsen, jaka i borbena,divljakusa prava...

imgp3638resize.jpg

Njegova sreca je bila neopsiva....

polako se vracamo i ja pomalo fotkam u povratku...

imgp3629resize.jpg

imgp3632resize.jpg

Opet kasni dorucak, i popodnevno pecanje izmedju hladnog vira i roke... Suvisno je napomenuti da smo se lepo nalovili.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Dan cetvrti...

poslednji dan kada su belgijanci mogli da pecaju posto su sledeci dan morali jako rano nazad...

ovaj put sam se potrudio da malisu povedem sto nizvodnije. Stigli smo do konjickog kluba. Sreca da sam poneo neku cokoladicu inace bi Clement umro gladan. Propustio je dorucak (u 11h) a stigli smo nazad uvece taman za veceru oko 19h...malo sam ga isforsirao. Mislim da nije sladje spavao u zivotu :D

Donji tok je ostavio poseban utisak na njega iako nije bilo previse ribe, mnogo dobrih mesta zauzmu kupaci pa je riba poplasena. Pravo stanje se vidi tek kad se ostane do pred mrak, tad voda prokljuca.

Predkodni dan sam u brzaku kod paceta imao dizanje jedne bas dobre ribe, dala mi je samo tu sansu pa sam ovo, cetvrto jutro iskoristio da joj zabacim klinhamera na udici 10 opet u isti brzak... nekoliko voznji pa  riba iz okreta grabi klinka, dobra borba, meredov par fotki i metar pokazuje 53cm... za suvu muvu odlicna riba, ja sam iako je jutro vec zadovoljan :).

imgp3644resize.jpg

imgp3647resize.jpg

nastavljamo nizvodno, ovaj put mojim tempom, jer znam koliki put nas ceka. Dan poput predhodnih, cas se lovi kao na traci pa stane i tako malo po malo dovukosmo se skoro do konjickog. Odmah ispod brane malog ostavljam da ceslja rupe ispod podzide, na malom prostoru imao je desetak riba, bezbroj omasaja i jedno kidanje...

imgp3669resize.jpg

kod tri palamara smo videli jednu ribu kako lebdi i povremeno lagano usisa nesto, dajem mu jednu svoju jednodnevku, vec drugi prolaz i riba je tu

imgp3651resize.jpg

ja sad vec drugi dan isprobavam jednu muvu koja mi daje odlicne rezultate i na mirnoj i na brzoj vodi, a i kad se potopi lovi....

kamenjarka na 2312 vel 12( i |Clement je dobio par i odlicno je lovio sa njima)

imgp3703resize.jpg

kod konjickog kluba u jezeru, u samom nizvodnom delu, gde je struja natrpla lisce, po drvetom se odmah nakon vetra javila jedna riba. Posto sam kafice sve razdelio i iskidao, stavljam sedza kojeg je radila moja devojka, ima malo policelona na glavi i malo je tezi zbog toga pa ce proci kao nesto sto je jestivo a palo je sa drveta, prvi zabacaj i osrednja riba je tu, ulovljena u najgorem lomu od lisca i otpada raznog( prirodnog)

imgp3672resize.jpg

povratak uzvodno, mali vec daje znake slabosti, malo mu se osmeh izgubio :), ali vidi se da je zadovoljan

imgp3656resize.jpg

imgp3677resize.jpg

Po povratku je jedva docekao da vecera dok sam ja uleteo u G vir i snimao malo pod vodom, snimke kacim uskoro...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Dan peti...poslednji pred povratak na robiju u beli grad

ispracamo belgijance u 6h, Roka ih vozi za bg. Ja odlucujem da malo promenim taktiku i pocnem da bacam strimera. Predhodno vece sam od Jean-a dobio belicastog zonkera, stavljm njega u znak zahvalnosti prema Jean-u, zeleo sam da napravim koju fotku sa njim u pastrmkinim ustima...

pocinjem od G vira, tu upisujem dve,

imgp3693resize.jpg

kod roke na prelivu jos nekih 7-8  riba,

imgp3694resize.jpg

ova je imala prelep kolorit ali i deformitet kod repa

imgp3695resize.jpg

imgp3696resize.jpg

idem polako nizvodno i na svakom mestu imam neko desavanje. Tempiram da kod celijskog vira budem oko 10h da pojedem nesto, izlovim jos malo i sacekam voz u 12h. Strimer se pokazao kao odlican.
Medjutim, riba oko 10h vec prestaje da bude hiperaktivna pa prelazim na pupu tulara. U celijskom viru dobijam par srednjih riba. Pred sam kraj pecanja, ostajem bez tipeta 0,14mm, stavljam 0,12, koji je pretanak kad krupna krene u granje...Marfi je odlucio da se poigra samnom, u jednom brzaku kacim ogromnu ribu, ali jedan od njenih begova,iako sam popustao kanap, je bio prejak za tanak tipet....riba odlazi a odlazim i ja....

Jedva cekam vikend....

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Alal vera Oholi.  :tbumb:

Lepo sa tvoje strane što si im **bao kevu i za nas koji smo se vratili u nedelju nazad za Bg, kao što smo ti i rekli da uradiš.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
nadam se da vikend nece biti kisovit.....

Vrh Dno