spaljeni
Newbie
Je li ovo dobar izbor štapa i role za početnički ribolov štuke?
spaljeni je napisao(la):Je li ovo dobar izbor štapa i role za početnički ribolov štuke?
GORANHardy je napisao(la):Koliko ljudi toliko cudi, i svi imaju svoje vidjenje.Ono sto je karakteristicno za ovaj Grys-G serije lovice se i sa njim daleko od toga da nece.Ali kontra i borba zahtevaju jace stapove minimum 8-9 i radjeni u duzim varijantama minimum 10stopa.netreba rizikovati bespotrebno. Moze se zaleteti neki veci komad i eto problema.
alp je napisao(la):Nisam govorio o vidjenjima nego iskustvu. Lovio sam po raznim mjestima svim mogucim klasama. Ukljucujuci i prilicno velike stuke. U ovom dijelu svijeta, gdje ne pusu orkanski vjetrovi, gdje je riba od metar ulov zivota, 6-tica moze biti dovoljna, 7-8 je optimum, 9-tka maximum maximuma. Mozes bez problema izvuci 10 kila, no i za stuku od 3 kile znas da nesto imas na udici. Uspjesnost kontre ovisi o omjeru udica-stap i tehnici rukovanja priborom. Koga pak zanima lov olovom od 10 grama bolje ce uciniti ako uzme pribor za varalicarenje. Ribolov ce biti ugodniji, a stapovi nece pucati.
kurare je napisao(la):Slažem se s Sulecribom, za iole ozbiljnije štuke i ja bi preporučio štap 9/10. S mojim 9/10 štapom mogu zabaciti imitaciju peša s otežanjem od 10 grama olova i to klasičnim flycastom, pa bilo to za Alpa mušičarenje ili ne.
Janez