Gumeni kombinezon

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Gumeni kombinezon:  :p :doh: :lud: :tumbdown: :puke: :piss: :suck: :secsec: :wacko: :puke: :piss:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
E jebes mi sve ako si ti Mix normalan.
Svaka cast za ideju.
Samo koliko kila to sve skupa ima, kako hodas u tome...  ::)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Znam da ima "naprednih" koji ne vole gumene kombinezone. Ja imam nakačenih desetak istrošenih kombinezona po šupama, ostavama, terasama... Neopren, breathable, guma.
Može da piše šta ko hoće, ali ovaj izum je zakon. Sa ovom kombinacijom (jedino) možete stajati u vodi do pojasa ceo dan u januaru, a da ne osetite nikakvu neprijatnost.
Može da vam bude neprijatno samo kada vas ljubomorno posmatra korisnik neke druge zaštite od hladnoće i vode.
Sa ovim ulazite u vodu i ništa ne osećate, dok ste u vodi, ništa ne osećate, osim prijatnosti mušičarenja.
Nije masivno i nimalo ne smeta. Jednostavno, neopren vam je samo pododelo, bolje od bilo kog drugog materijala.
PROVERITE

P.S. Ako neko ima bolji vid zaštite, neka ga obrazloži pod odgovarajućim naslovom. Breathable, neopren, vuna, grejalice, alkohol...
Ovo što sam napisao i prikazao u videu nije nikakva budalaština, zezanje niti cirkuzijada. Vrlo je praktično i primenljivo.

asader

Senior member
Učlanjen(a)
08.10.2007.
Broj reagovanja
0
Ja imam problem i jedan da navucem a kamoli dva :broj noge 48,5,visina 1,94 i tezina 117kg
znaci brate ako nadjem da mi odgovara to je premija pa bio to gumenjak,neopren ili sta vec kupujem ga.
Trenutno nemam pravi kombinezom nego mixujem sa neopren carapama gumenim cizmama kaljacama i nekim bugarskim odjelom koje uvucem u carape tako da sam vazda suv a nije mi ni zima.
Jedino je zajebano sto se cizme napune vodom pa otezavaju kretanje.
Kao po jajima da gazim.

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Mixmaster je napisao(la):
Može da piše šta ko hoće, ali ovaj izum je zakon. Sa ovom kombinacijom (jedino) možete stajati u vodi do pojasa ceo dan u januaru, a da ne osetite nikakvu neprijatnost.

Jeste al' da ima jake zidove besike, inace...

Pametna stvar za neke hitne situacije u sred zime! Odes par sati na vodu da das sebi oduska u dosadnim zimskim danima. Mada neko ide non-stop i zimi... :doh:

sloba

Newbie
Učlanjen(a)
27.11.2007.
Broj reagovanja
0
Ko musicari mora da se pomiri sa cinjenicom da su mu uvek mokre gace. Po kakvim terenima lovimo ribu u srbiji gumene cizme ili konbinezon je najbojle resenje a i nije skupo.Zamislite konbinezon od goroteksa posle klizanja na dupe niz neku obalu i docekivanje u gusto siprazje,pretpostavljam da bi mogao da se baci.Ko voli da je maneken na vodi i  :tbumb: :tbumb:da se hvali koliko ga kosta oprema onda obavezno goroteks ali samo firmiran.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Pa naravno da mora da bude firmiran.Kako drugačije?Ako nije firmiran,onda curi,pa onda Mix piše kako su nama "goretexovcima" mokri tojaši(jaja,mađ).Mislim glupavo je o tome u raspravljati.Ja volim goretex,i kupit ću još jedan.Nek ima.A imam i gumenjake ,al ih nisam nazuo nepamtim.A sve su šaanse da i neću uskoro.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Ne stajte mi na muku,trazim neopren dok mi jedan propada jer je izbusen negde ali gde
Prosao je sve testove ali nista ,a kad ga obucem eto kupanja--totalno nejasno?????
Ce moram da kupujem ili Gunenjak neki ILI neopren
Mada kako mi se cini neopren 4mm definitivno neprikosnoven (bar za mene)
DUSA ME BOLI ZA NEGDE IZBUSENI KORMORANOV 4mm :doh: :doh: :doh: :doh: :doh:

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Proveri sve spojeve, naročito oko prepona, Cormoranov neopren najčešće tu popusti. Moj ga eno trune u podrumu.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Ma definitivno mu nema leka ..
Ovaj moj ce od sledece godine da trune u kontejner
Neka mi je srecna nova

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Preporucujem gumeni kombinezon samo u slucaju da korisnik nema dovoljno sredstava da nabavi disuci.Prvo gumeni kombinezon je koliko ja znam od PVC-a(Polyvinyl chlorid) koji je kancerogena supstanca i neke zemlje evropske unije su vec zabranile njegovu upotrebu, a ocekuje se da ce u narednih 5 sve to morati da ucine.Da ne spominjem kondom efekat tj znojenje kao nenormalan.Mozda neko nema problema sa ovim al' posto se celog zivota bavim sportom ja sam gola voda cim mrdnem.
Imao sam jeftin disuci kombinezon firme Behr.Nije bio nesto posebno al'sam siguran da je i on bolji od ovih skroz nedisucih. 
Sad imam Orvis Pro GuideII kombinezon i Cabelasove podgace(sve razlicitog sastava i debljine).Moram priznati da sam vaskrs'o o kad ih koristim.
Covek se znoji UVEK, cak i kad misli da to ne cini.Tako da se treba odluciti za ono sto mu odgovara prema okolnostima, gde peca, koja je temperatura vode i vazduha....Ali moram da priznam da mi je muka od onih kojima je kvalitetna oprema za gazenje skupa a ovamo skup mobilni, foto aparat, racunar, garderoba za izlazak u grad, kola,raskalasni nacin zivota itd.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Mislim da gumeni kombinezon nije PVC. PVC je plastika, a guma je kaučuk bar koliko sam ja upoznat. Mada možda prodaju PVC kombinezone pod markom gume ko li ga zna.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Blue FOX je napisao(la):
Ma definitivno mu nema leka ..
Ovaj moj ce od sledece godine da trune u kontejner
Neka mi je srecna nova

Sačuvaj čizme od njega,isjeci ih,i imat ćeš odličnu varijantu ako uzmeš neki dišući kombine.Ne moraš oma da kupuješ i čizme za njega.Inače ,razmisli o Vision kombinezonima.Ja imam Orvisa,al na ljeto vjerovatno uzimam i Visiona.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
100ka u pravu si da gumeni kombinezon nije od PVC-a al' mislim da skoro svi misle upravo na ovaj od PVC-a.
Pravi gumeni kombinezon (neznam dal' ga je neko probao) je pakao kad je bilo kakvo kretanje duze od 20m u pitanju.Tako da bi moja preporuka za njega bila samo ako ne mozete da nabavite nista drugo.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Ma rado bi ga ja prepravio da mogu..
RABBIT Curi na sve strane..
Moljci nemaju dusu  :D :D :D :D

Vrh Dno