O njima smo več mnogo govorili, čak i videli ulove na forumu ostvarene ovim površinskim strimerom a temu nismo otvorili pa eto ja sada otvaram tu temu i ovde možete postaviti ako vam je volja vaše radove i iskustva.
Gurglere sam do sada koristio samo par puta na Basevima u HR. Odlican lovan i jednostavan površinski strimercic koji se da vezati na mnoge načine. Strimerče što je mogli bi reći uloviolo večinu grabežljivica na našim prostorima ali i širom sveta. Valja ga imati u kutijicama.
Evo moja dva nova od 7cm za one ozbiljnije Bucove ali ne i one Zbezdanove
što mnogo biraju i samo se nešto foliraju, kao na nekoj su posebnoj kuri i hrane se nekim sitnišem ... no, šalu na stranu...večina nas zna i slažemo se sa time kako bucov inače voli sitnu ribu ali ne brani se ni malo konkretnijeg zalogaja. Moj do sada največi prije više godina u nazad od 4kg je pao baš na konkretnog strimera od 8cm. I kao varaličar sam bio svedok ogromnim bucovima na 10-15 cm varalice. Zato valja imati i ovakve. No, i za basa je ovo sasvim solidna veličina, neki ga love još večim neki manjim...sve ovisi o vremenu ali i samom ribolovcu i njegovom uverenju. Štuka ih isto voli napasti pa isto tako i morske grabežljivice. Jedan jednostavan lovan univerzalan površinski strimer....svetliji za mutne vode a tamniji za bistrije ali isto i za mutnije jer se crna boja ili ti silueta crnog strimera odlično vidi i u mutnoj vodi.
Gurglere sam do sada koristio samo par puta na Basevima u HR. Odlican lovan i jednostavan površinski strimercic koji se da vezati na mnoge načine. Strimerče što je mogli bi reći uloviolo večinu grabežljivica na našim prostorima ali i širom sveta. Valja ga imati u kutijicama.
Evo moja dva nova od 7cm za one ozbiljnije Bucove ali ne i one Zbezdanove