GURGLER

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ma ti gurgleri na 8 udici bi bili idealni obzirom da lovim basove uglavnom izmedju 500 i 800gr,i onako svi moji poperi i strimeri su vecinom na tim udicama pa i manjim a mamac im iskljucivo vadim iz grkljana i naravno da napomenem ni jednog jos nisam poneo da ga probam u tiganju kakav je i jos plus svaka udica je bez kontre,jer je toliko prozdrljiv i dok se hrani udara sumanuto,i svakog koji se pokazao raubom je bio na udici bez izuzetka,,,,,,,moracu da probam i na gurglera mislim da ce ga odvaliti sa povrsine......... :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ma hoće sto posto...posebno u mirovanju nakon brščkanja po površini...velika prednost gurglera je ta što ga uradiš sa par minuta, za sat vremena gomilu njih a ovi od balse...eh, to ume da potraje ako ste kao vezač malo perfekcionist pa hočete da ga ovako ofarbate ili onako, pa dok se sve to posuši...ma treje to...a gurgler brzo, jednostavno, efikasno a i lepo  :yeswink: za mene je gurgler pored bobovog bangera genijalna površinska potezanka.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Danas sam isprobao recept Lee Wulff-a kad je gurgler u pitanju. Razlika je sto se policelon prebaci na 2/3 udice, pocev sa one strane gde je okce. Onda luk udice svojom tezinom povuce malo strimer dupetom na dole, sto samim tim menja ugao i cini da ova pakta (vrh,jezik) jos bolje baca vodu i pravi veci trag pri povlacenju. Takodje mu je i fazon da upaljacem malo zagori i oblikuje taj vrh. Kranji rezultat je da je rad i dalje suptilniji nego kod popera recimo ali, ipak baca vodu ko fontana :D.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
gringo je napisao(la):
Danas sam isprobao recept Lee Wulff-a kad je gurgler u pitanju. Razlika je sto se policelon prebaci na 2/3 udice, pocev sa one strane gde je okce. Onda luk udice svojom tezinom povuce malo strimer dupetom na dole, sto samim tim menja ugao i cini da ova pakta (vrh,jezik) jos bolje baca vodu i pravi veci trag pri povlacenju. Takodje mu je i fazon da upaljacem malo zagori i oblikuje taj vrh. Kranji rezultat je da je rad i dalje suptilniji nego kod popera recimo ali, ipak baca vodu ko fontana :D.

batice, daj ti nama sliku tog tvog bruceLee gurglera  :D ;)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
ma hoće sto posto...posebno u mirovanju nakon brščkanja po površini...velika prednost gurglera je ta što ga uradiš sa par minuta, za sat vremena gomilu njih a ovi od balse...eh, to ume da potraje ako ste kao vezač malo perfekcionist pa hočete da ga ovako ofarbate ili onako, pa dok se sve to posuši...ma treje to.. .a gurgler brzo, jednostavno, efikasno a i lepo  :yeswink: za mene je gurgler pored bobovog bangera genijalna površinska potezanka.

Kod mene traje i do tri dana ...  :doh:

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
Jeli neko nekad pecao i upecao klena na guglera ili je isključivo za bucova i basa?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ja licno nisam ni probao ali hoce sigurno...na mestima gde ima naviku da lovi sitnu ribu, žabice...rado če ga pokupiti, posebno ako baciš među jato pa kada jedan krene i svi ostali če da krenu...kod mene na jezeru se ni na strimer ne daju uloviti u stvari ja sam ih u šest godina svega par dobio na strimer a najviše na suvu mušicu...na drugim vodama pa je opet drugačije, lete za strimerima ko mutavi...pa i za ostalim muvama...znam za jedan slučaj gde čoveku doslovno smetaju, bacaš strimere bucovu a klenovi smetaju i stalno se kače kao nepozvani gosti...sve ovisi na kojoj si vodi i kakve običaje imaju klenovi na toj vodi. Svake godine kod mene na jezeru probam da vidim nije li se šta promenilo ali za sada slabo rade na sve strimere, od površinskih (crease fly i mini balsa poper) beže glavom bezobzira...ali ja ču probati opet sledeče godine možda bude drugačije ali kada ga baš želim uloviti tu kod mene onda obavezno bacam suve muve.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
batice, daj ti nama sliku tog tvog bruceLee gurglera   :D ;)

Mrzi me da slikam  ::) inace moj je kao ovaj crni  :D

Saltwater%20Gurgler%20Series%20scale.jpg

Evo ga i postupak izrade sem zadnjeg koraka gde se ovaj vrh zagreje i malo dooblikuje kao ovi na gornjim slikama

Gurglernewfoaminst.jpg

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
:D :D :D Zajeba se ovo je delo gospodina Lee Haskina, a ja pripisa zasluge poznatijem kolegi :doh:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
evo malo od mene ,crvenorepi ,imitiraju male protfiše koje će na leto da papaju veliki bucovi...

Prilozi

• gurler black by shone.jpg
    gurler black by shone.jpg
    47,1 KB · Pregleda: 379
  • beli-gurgler by shone.jpg
    beli-gurgler by shone.jpg
    51,9 KB · Pregleda: 355

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Evo ga jedan krvav i rogobatan za barsku neman. Za par sati mu sledi kupanje  :dance: :dance: :dance:

Prilozi

• IMG_0034 [Desktop Resolution].JPG
    IMG_0034 [Desktop Resolution].JPG
    113,3 KB · Pregleda: 371
Vrh Dno