Imitacije odraslih krznokrilaca (Sedge, Caddis)

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Pošto si ti prema tvojim tvrdnjama visoko inteligentan mušičar koji zna da čita onda sa linka koji si postavio pročitaj zaključak koji će ti dovoljno reći koliko se bez veze uvjek bečiš iako nemaš blage veze o čemu pričaš "dlaka srne nikako ne može adekvatno zameniti dlaku jelena godišnjaka i obrnuto."

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
silvio je napisao(la):
Pošto si ti prema tvojim tvrdnjama visoko inteligentan mušičar koji zna da čita onda sa linka koji si postavio pročitaj zaključak koji će ti dovoljno reći koliko se bez veze uvjek bečiš iako nemaš blage veze o čemu pričaš "dlaka srne nikako ne može adekvatno zameniti dlaku jelena godišnjaka i obrnuto."
I još uz to o biologiji i živom svijetu ove naše plave planete imam u malom prstu kao ti u toj jala prepunoj glavi...
Mediokritet kakav jesi vjeruje samo u ono što kupi i plati masno... a ja na primjer više volim da dam nešto svoje svakoj imitaciji koju napravim, vezanjem se ne bavim komercijalno nego za svoju dušu i nekolicinu prijatelja kojim uvijek poklonim neku muhu.
A šta znaju ti svi tvoji svijetski vezači što je plivka što je bosanski mamalaz što je đulagina kita što je ćukić što je tetrijeb što je sejina deka što je ljubin kaput...
Nema niti sove ušare kupiti nigdje u FT prodavnicama pa je opet materijal nr.1 za izradu oktobar cadisa ili nekih pokrova nimfi elem star si ali bome imaš još puno pure da jedeš što se ft tiče  :yeswink:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Npr. ovako nešto:

Prilozi

• Sovjak.jpg
    Sovjak.jpg
    163,1 KB · Pregleda: 222

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ili pak ovako sjećaš se ovog bez iti jednog kupovnog materijala osim konca za vezanje i udice:

Prilozi

• Tular ušara.jpg
    Tular ušara.jpg
    12,4 KB · Pregleda: 236

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Znam ja sta je "bosanski mamlaz", evo upravo citam jednog i odgovaram mu :hammer:

I itekako ima da se kupi owl feather u FT radnjama, ne mislis valjda da si ti to izmislio :D

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Owl ne znači po defaultu sova ušara...nego sova Kibo
Također mislim da si ti ipak mnogo bolja osoba u stvarnosti nego li se predstavljaš svojim komentarima na forumu a da nemaš veze o materijalima za vezanje muha i njihovoj primjeni to stoji i opovrgni ako imaš s čime. Kad ti se tvoj argument okrene protiv tebe ili ga uopće nemaš onda jednostavno prešutiš i uhvatiš se sljedećeg što bi moglo isprovocirati sugovornika.

Također da li si ikad probao da vežeš cadisa ili neku jednodnevku na 14 ili 16 s jelenskom dlakom?
Da jesi ne bi prdio u vjetar bez veze. Elem tvrdiš da dlaka srne nije šuplja i da ne plovi što apsolutno nije točno to da dlaka jelena ili elka ima deblji presjek i više komore sa zrakom i samim ti bolju plovnost to stoji, ali ne stoji ti valjda u praksi muha na vodi sat vremena nego nekoliko sekundi tako da u praksi sve ima svoju primjenu a na nama je da svojom krativnošću i poboljšanjima na osnovu vlastitog iskustva poboljšajemo imitacije ili da na kraju shvatimo da je za uspješan ribolov nr.1 faktor je biti što više na vodi jer "ne j.... ljep nego uporan što bi rekli".

A opet iz vlastitog ikustva ti govorim prodaja i svijet prodaje ne funkcionira na način kakav si ti sebi predstavio i nećeš prodati više kocki elka ako kažeš da srna nevalja nego svojim primjerom kako neka muha od dlake elka može da ima raznih prednosti u odnosu na istu od srne ali generalizirati i komentirati da bi se drugi sugovornik diskreditirao to ti nije pravi put 100%.
Ostaj mi zdravo u svom virtualnom svijetu...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
silvio je napisao(la):
Također da li si ikad probao da vežeš cadisa ili neku jednodnevku na 14 ili 16 s jelenskom dlakom?

Nebrojeno puta i uvek cu jer srnu/srndaca ne koristim kao uostalom i citav svet koji je procitao neku FT literaturu. Ja se nadam da znas razlike izmedju letnje i zimske dlake, razlike izmedju musijaka i zenke, razlike izmedju dlake na razlicitim delovima tela  i uopste na razlike izmedju vrsta divljaci cija se dlaka koristi u FT i njihovog uzrasta? Ako ne znas, nema ti druge nego knjigu u sake od biologije iz osnovne skole pa sve do FT literature.

silvio je napisao(la):
A opet iz vlastitog ikustva ti govorim prodaja i svijet prodaje ne funkcionira na način kakav si ti sebi predstavio i nećeš prodati više kocki elka ako kažeš da srna nevalja nego svojim primjerom kako neka muha od dlake elka može da ima raznih prednosti u odnosu na istu od srne ali generalizirati i komentirati da bi se drugi sugovornik diskreditirao to ti nije pravi put 100%.
Ostaj mi zdravo u svom virtualnom svijetu...

Razlog mog javljanja u ovoj temi uopste nije pokusaj da tebe diskreditujem, jer si nebitan lik. Samo sam zeleo da kazem da se srneca dlaka ne koristi u FT, makar sto se tice onog naprednog i bogatog sveta. Dobro, znam da smo pametniji od njih jer smo jeli viljuskom dok su oni jeli rukama ali opet... :D Treba nekada i njih poslusati moze mnogo toga da se nauci.

Svako ko je jednom probao pravu nikad se nije vratio na srnecu dlaku sem iz nekih ekonomskih razloga (potpuno razumem, pogotovo komercijalne vezace). To je moje iskustvo iz prodavnice musicarskog materijala.

BTW, Elk je vec treca razlicita vrsta zivotinje, ja ga nisam ni pominjao.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
...
Ti i pricas iz ugla "Prodavaonica musicarske opreme" zato ti i jesu komentari takvi kakvi jesu...
A o zivotinjama o bome i njihovoj dlaci znam vjerujm mi na rijec mnogo vise od tebe pogotovu u kontekstu ft a koliko vidim i o prodaji.
Sta ti znas ko koristi i sta koristi tko si uopce ti  ??? U cemo je tvoja bitnost i tezina osim u obicnoj kilazi  ???

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
meni je interesantno kako se lako dodje do konfliktne situacije zbog dlake sa dupeta neke zivotinje  :D
dal je srna , ili jelen ili neka druga rogata zivotinja ...kakve to veze ima ? i koji uticaj ce imati na konacni rezultat (ulov) ako mu je dlaka skinuta sa medjunozja ili ispod samog repa  :doh:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
silvio je napisao(la):
...
Ti i pricas iz ugla "Prodavaonica musicarske opreme" zato ti i jesu komentari takvi kakvi jesu...
A o zivotinjama o bome i njihovoj dlaci znam vjerujm mi na rijec mnogo vise od tebe pogotovu u kontekstu ft a koliko vidim i o prodaji.
Sta ti znas ko koristi i sta koristi tko si uopce ti  ??? U cemo je tvoja bitnost i tezina osim u obicnoj kilazi  ???

Kako bre da ti verujem na rec kad ne mozes da vezes jelenju dlaku ili elka na 14 i 16? Sta je to tebe kvalifikovalo za ovu diskusiju kada su ti cudne tako elementarne stvari. I onda kazes "vjeruj mi na rijec", pa ne vredi ne mogu da ti verujem kada su ti cudne takve proste stvari. Kako da ti verujem kada se po tebi ceo FT svet vrti oko Bosne i musicarenje je izmisljeno u Bosni, materijali su izmisljeni u Bosni, ma sve je izmisljeno u Bosni.
Nego da se ti meni ne ljutis dacu ja tebi jednu musicu unikatnu koju niko ne moze da ponovi makar sto se tice materijala, pa da se po celoj Bosni hvalis kako imas musicu od toliko specijalnog materijala koji ne moze da se iskopira. Neki vrhunski musicari su imali priliku da je vide i opipaju, neki na zalost nisu vise na ovom forumu. Neki i dalje jesu :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
meni je interesantno kako se lako dodje do konfliktne situacije zbog dlake sa dupeta neke zivotinje  :D
dal je srna , ili jelen ili neka druga rogata zivotinja ...kakve to veze ima ? i koji uticaj ce imati na konacni rezultat (ulov) ako mu je dlaka skinuta sa medjunozja ili ispod samog repa  :doh:

Tebi izgleda samo dupe u glavi cim ga pominjes jedini u ovoj diskusiji :hammer:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
a tebi je definitivno glava u dupetu  :D ali si ipak moj idol  :tbumb: u stanju su da razvijes diskusiju , posvadjas se i izvredjas coveka oko tako beznacajnih stvari da ti se stvarno divim  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ko sto Crni napisa' "interesantna diskusija"  :lol:

Moram priznati bas zbog sve te raznolikosti oko tih dlaka od "srnadi I jelenadi" I svog onog smeca kada se to treba sisati sam bas cesto izbegavao da konkretno posvetim vreme takvim imitacijama. Iako, sto se tice njihove prakticne ribarsk vrednosti, su stvarno odlicne imitacije radije sam vise paznje posvetio nekim jednostavnijim imitacijama. Tu I tamo me uhvati inspiracija za takve imitacije pa to kratko vreme dok me inspiracija jos drzi navezem nekoliko komada pa ih imam onda za celu sezonu....vazda pazim da ih ne izgubim jer mi se nece dati opet ih vezati. Doslovno ih imam dok ih pastrmke nerastrsave do kraja. Zadnji put kada sam na njih lovio sam lovio sa samo jos pola materijala na udici :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
a tebi je definitivno glava u dupetu  :D ali si ipak moj idol  :tbumb: u stanju su da razvijes diskusiju , posvadjas se i izvredjas coveka oko tako beznacajnih stvari da ti se stvarno divim  :D

Pa bolje glava u dupetu nego dupe u glavi, kako god okrenes popusio si ga :hammer:

Meni ne imponuje divljenje ljudi poput tebe. Znaci da ipak negde gresim. Tek onda kad budes prezirao svaku rec koju napisem i budes mi replicirao na svaki post znacu da sam na dobrom putu. Sad si me stvarno zabrinuo.

Vrh Dno