Silvio vec sam ti ranije rekao da nije stvar u tome sta lovi, pominjao sam kese, gumice, drvo, plastiku, ma realno sve lovi i na sve moze da se ulovi. I uopste nije stvar u tome kao i sto nije istina da ne dozvoljavam tudje misljenje, to je bre smesno. Ali mi sebe lazemo izmisljanjem da je u ovom slucaju srneca dlaka do jaja materijal a nije. Masa nas je prinudjena da je koristi i ok neko je zadovoljan neko nije.
Zasto je tesko reci npr. "Elk Hair caddis se pravi sa krilima od elka, ako niste u mogucnosti naravite ga sa srnecom dlakom uz sve mane koje ona nosi". Pa onda kazes koje su to mane srnece dlake i prednost elka ili jelena. Umesto toga kaze se: "Elk je sviranje qrcu, bolja je srneca dlaka jer odlicno pliva, super je postojana, lakse se veze". Time ubedjujemo sebe da smo u pravu i obmanjujemo druge. I super bi bilo da je to jedina stvar, naprotiv tako je za vecinu stvari. Tako je i za pribor, tako je i za fly casting, tako je za sve vezano za FF na ovim prostorima. Konstantno ubedjujemo sebe da ti je FC zapravo nepotreban jer lovimo na rekama od 15m sirine, konstantno ubedjujemo sebe kako su Helios i TCX sviranje qrcu od stapova kad love i oni od 100e, kako je cekrk samo nosac strune, kako je bolje imati iscepane starke nego disuci kombinezon jer su nam reke tople i u cipelama za gazenje plasis ribu, kako je bolje imati 5 Ron Thompson struna nego jednu pismenu, kako je varalicarska pletenica odlicna zastita od stucijih zuba,... Ma bezbroj stvari se tako provlaci i niko da reaguje. E pa ja ne mogu da ne reagujem, nikad nisam ni mogao da trpim gluposti i neistine pogotovo kada znam da su gluposti i neistine.
Kao sto ne mogu da ne odreagujem kada se u diskusiju ubaci neko samo da bi komentarisao moj post bez trunke zelje da ucestvuje u temi, poput ovog buzdovana vec tradicionalno. Ali sa njim mi je lako, ni najmanje se ne zamaram vec odlicno zabavljam. Koliko god bio neprijatan, meni je uvek zabavan i predvidljiv