Iz zgloba šake ili lakta?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja mislim da je Dunav prava referenca za dobre bacače,na njemu moraš da bacaš i blizu i daleko.Ne znam zašto se za reper bacačkih disciplina uzimaju rečice do 20 metara,treba doći na reku koja može da izmami najbolje iz flycaster-a,u jednom trenutku moraš da baciš preko 20 metara na raub bucova,a samo trenutak posle treba podvaliti ali koja pojuri pred samim nogama.Lovim bucova na daljinu,lovim ga i na metar od nogu,smuđa isto,štuku isto,pravi,"uspešan",mora da baca i iz zgloba,kada zahteva situacija,a mora i da plete na daleko!!!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Eeee a zamislite situaciju da ste vezanih nogu i obeseni da visite naglavacke i sa povezom preko ociju, sa svih strana dzungla neprobojna a reka siroka 1.5m. Roll ne dolazi u obzir, eee onda mora iz zgloba. To je frka a ne na Nisavi gde mozes da se razmases kao leptir. Ajd' sad da vas vidim bacaci.
Mix je jedini u pravu, obozavam ga :hammer: :hammer: :hammer:

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
Mr.Zakula je napisao(la):
2. Bogi se pitao zbog chega nashi instruktori relativno zanemaruju tehnike,koje su upravo od esencijalnog znachaja za mushicharenje na ovakvim rekama.Sve se svodi na "talasanje" po livadama i rekama na kojima mozesh da "razvuchesh" konac i 50m ako znash.
da baš o ovome se radi, ja nisam instruktor ali sasvim skromno baratam štapom.......zato sam i izbacio ovu sliku mene interesuje kako da poboljšam prezentaciju na ovakvim mestima i imali neko to da objasni kako treba, ova slika je samo delić reka na kojima sam često, vrlo je mali broj mesta gde su reke sasvim otvorene od okolnog rastinja i gde nema bojazni da okačite muvu na granu ili udarite u istu štapom, i mene interesuje kao i Mitu da savladam što više toga ali priča poput Zekove poput Rol i TLT-a ne prolaze, prošao bi neki možda zanimljiv video klip na tu temu ili komentar nekog iskusnijeg kolege ne mora da bude master ili instruktor, a najlakše je reći upotrebi taj zabačaj i završena priča isto kao i kad bih ja rekao nekom vezaču početniku veži muvu woven tehnikom, a on me pita kako, što u prevodu znači Step by step...........

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Momci, ovaj odeljak "Fly Casting" treba popunjavati raznim temama. Nepravedno je zapostavljen, verovatno zbog toga što većina misli da je za zabacivanje muva potrebno biti naučnik, instruktor ili astronaut, u šta nas neko ubeđuje, navodeći naivne na potpunu mušičarsku stranputicu.
Opustite se i svojim rečima opišite svoje tehnike kojima godinama uspevate da plasirate muvu na željeno mesto. Svi ovde imamo Internet i svaki zabačaj ćemo naći otkucamo li njegov naziv. Ne treba nam mudraci i prevodioci da saznamo šta je "single haul", "tailing loop", "positive curve"... Razgovarajmo i o našim samoukim tehnikama koje je teško naći na Internetu, a koje su se pokazale kao efikasne u praksi.
Naravno da ćemo učiti jedan od drugog. Zato i služi ovaj sajt. Ako neko prepisuje sa Sexyloopsa, neka zna da smo i mi na Internetu i da i sami možemo da otkucamo tu adresu. Zato molim da se piše o FC-u iz vlastitog iskustva sa voda. Ništa nam ne znači nečija vežba, već praktičan prikaz značaja i načina izvođenja neke tehnike zabacivanja i vođenja muve.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja sam najveću ribu prošle sezone uhvatio na sledeći način.Video sam je sa vrha keja,pritajeno pojurio nekih petnaest metara uzvodno,spustio se do same vode,sačekao da mi riba dođe na par metara,sačekao da prođe veoma malo uzvodno,apsolutno ukipljen,iz zgloba sam bacio kao običnim petljašem na par santimetara iznad glave ribe,i dalje poput kipa,do samog udarca...

Prilozi

• To je taj.jpg
    To je taj.jpg
    95,9 KB · Pregleda: 163

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Molim i Igora da ne pronalazi način da ugrozi ovu temu, glumeći psihologa, nego da je zaobiđe ako mu smeta ili sasvim normalno učestvuje svojim iskustvima.
Paralela- molim vas nemojte se ponasati normalno u ludnici.
Hvala na savetu!
Evo, meni su izuzetno smešni mušičari koji na manjim rekama mašu celim rukama i levom i desnom, nogama talasaju rečicu, a glava im prati putanju konca kao da je rasklackana.
Ja kad to vidim ,umrem od smeha. :doh:
A cemu sluzi Wrist lock Roll Eyes
Da imobilises ruku posle celog dana pecanja ,,iz zgloba''
Mix tema ti je na mestu, imalo bi tu šta da se diskutuje, ali kad vidim da temu ovako izgaze uopšte mi se ne komentariše.........pa nije isto pecati na Drini ili recimo Gradcu i pored svih izmišljenih tehnika u FC uvek je tu nešto što koči npr. okolno rastinje koje se u stvari nadvija nad dosta idealnih mesta nad vodom.......

evo slike jednog takvog idealnog mesta računajte da je iza aparata lom granja i slap visine jedno metar ipo.......voleo bih da mi neko pojasni od iskusnijih kolega kako prići i zabaciti muvu, a da ne poplašimo recimo neku krupnu pastrmku recimo ispod granja sa desne strane slike......a i levo je granje tako da je veoma mali manevarski prostor ili opet je najednostavnije zaobići ovakvo mesto i otići na Drinu gde će siti da se napecamo.....ja bih voleo nekog instruktora da vidim na ovakvom mestu i nešto naučim, a ne na Drini, Neretvi, Ribniku i sl.
aep7j5.jpg

na slici pozicija za zabacivanje je skroz uz levo granje, maltene se nabijes u njega, stab je desno od tebe i popreko preko reke , pustis konac da se zategne niz vodu i onda ako oces nimfu da provezes ispod granja desno iz single speya bacish under power i dobijes od konca slovo U koje pliva niz vodu nimfa je pala iznad granja ali ce je voda odneti pravo gde treba a sve je drag free, kad konac ukochi  ti kontru i tolko.Sa suvom isto to samo se mora malo vise potruditi oko namestanja konca na vodi(mending)
To me matorog i vuče u učenju, FC samo radi FC-a mi nije interesantan uopšte!!!
i mene malo mladjeg isto to..
neobične pozadinske putanje
E ovaj termin je vrh :D :D :D :D :D

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
U zglobu lakta su moguca samo dva pokreta ekstenzija(ispruzis ruku) i fleksija( ,,eve ti ga na'' pokret)
i ja sam prolupao , moguc je jos jedan pokret -uvrtanje(rotacija) doduse on nema nikakvu upotrebnu vrednost u zabacivanju al ajde....

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Da ne zastranimo sad, pronacija i supinacija , lele ne me podsecaj na studentski dani i anatomiju  molim te....

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
St. Igore, voleo bih, više od svega, da na reci na kojoj si odrastao pokažeš svoju bacačku superiornost u odnosu na mene. Specijalno zbog toga doći u Vlasotince, ako treba i 10 dana.
Svih 10 dana uzastopno, po ceo dan ću mahati pored tebe koristeći samo mišiće podlaktice i zglob šake, da proverim da li je moguće da ćeš mi baš ti održati časove FC-a. Nema ljutnje, ali teško mi je da poverujem u to da si, popravljajući pacijentima zube, uznapredovao u FC-u toliko, da te ni ja, koji 23 godine to radim gotovo svakodnevno, ne mogu dostići.
Znaš, zdrav razum mi ne dozvoljava da te prihvatim kao ozbiljnog sagovornika u ovoj temi, ali pošto vidim da želiš nešto da pokažeš, voleo bih (zaista) da me provedeš pored Vlasine i pokažeš mi ono što tvrdiš da ne znam.
Ono što sam čuo o tebi kao mušičaru i bacaču, dok sam šetao vlasinske klenove pored tvojih komšija i rodbine, nije za pohvalu. Možda lažu, pa bih voleo da proverim. Ubi me znatiželja.

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
St. Igore, voleo bih, više od svega, da na reci na kojoj si odrastao pokažeš svoju bacačku superiornost u odnosu na mene
Superiornost mogu da ti pokazem gde oces od u vlasinu, ring, biblioteku, kafanu...
Znaš, zdrav razum mi ne dozvoljava da te prihvatim kao ozbiljnog sagovornika u ovoj temi,
Ne pozivaj se na nesto sto nemas
Ono što sam čuo o tebi kao mušičaru i bacaču, dok sam šetao vlasinske klenove pored tvojih komšija i rodbine, nije za pohvalu. Možda lažu, pa bih voleo da proverim. Ubi me znatiželja.
Ma komshije baksuzi , ne vole me imam najgolemu ogradu u ulicu...

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Za rodbinu nije tacno , oni me svi vole i kazu da sam najbolji bacach u srbiju a posebno moja baba zlata old skul koja baca iz zgloba shake!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ništa, nastaviću da verujem tvojim sugrađanima, pošto zvuče i izgledaju verodostojnije. Predlažem da ostavimo priče o vlasinskim mušičarima i njihovoj veštini njima. Volim Vlasinu, jer uvek ima mnogo publike, na stotine kupača, tako da nema mogućnosti da neko izmisli ili preuveliča svoja mušičarska ostvarenja.
Najviše volim kada čujem: "Frljaju i ovija iz Vlasotince, al n' umeju takoj da gi faćaju. Jebemga, gledamo gi otoč, doodiše, al ufatiše mojega. Ti gi racepi za pet minuta, alal ti patka. Ne 'ce banjamo, istrebi gi do kraj, ionakoj nema kuj da gi vaća. Vikaju, nema ribe, pa nemamo koje da vaćamo. Kako nema, te gi ribe, al s'm kuj znaje da frlja. "
Jebote, imam foto-memoriju, u slovo sam zapamtio. :hammer:

Vratićemo se na temu, samo da se Igor malo ohladi. ;)

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Jebote, imam foto-memoriju, u slovo sam zapamtio
Vlasotincani kazu Vrlja a leskovcani Frlja ,ali ti si iz Boljare tako da cu ti oprostim  , kakav si bre mora izlzes i to ti je...
Vratićemo se na temu, samo da se Igor malo ohladi.
Liiiii, ne si laskaj ti mi ne moze podignes temperaturu ni za promil, a sto se teme tiche, pitaj sta te interesuje,sve cu ti objasnim :bye: :bye: :bye:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Igore, ti si po meni u 5 fly castera u Srbiji, kako bre mozes ovo sebi da radis? :doh:

Vrh Dno