Rezultati takmičenja:
KATEGORIJA: SUVA MUVA
1. mesto Dragan Bogojević
2. mesto Goran Stojković
3. mesto Petar Ristić
KATEGORIJA: TONUĆA MUVA
1. mesto Mladen Žakula
2. mesto Milan Martic
3. mesto Dragan Bogojević
KATEGORIJA: STRIMER
1. mesto Vladimir Stevanović
2. mesto Dane Radaković
3. mesto Dragan Bogojević
Žiri je bio u sastavu Ivan Dragojlović, Oliver Kuzmanović i moja malenkost, Ivan Ranđelović. Prvi je iz Beograda, a drugi iz Niša. Ja nisam hteo da ocenjujem muve, već sam samo sabirao njihove ocene. Čuo sam komentare da je zbog "domaćeg terena" najviše nagrada otišlo u Niš. To nije tačno, jer su muve dolazile do članova žirija pod šifrom, tako da su im autori bili nepoznati. Najviše nagrada jeste otišlo u ruke Nišlija, ali za to postoji nekoliko sasvim drugačijih razloga. Ja ću se zadovoljiti objašnjenjem da je ubedljivo najveći broj izlagača i takmičara bio iz Niša. Zar to nije dovoljan i logičan razlog za osvojeno jedno treće i dva prva mesta (1/3 nagrađenih)? Oni koji sumnjaju (ima takvih), neka razmisle još jednom pre nego što opet progunđaju.
Da vidimo iz kojih su mesta nagrađeni učesnici:
SUVA MUVA
1. mesto- Jošanička Banja
2. mesto- Vranje
3. mesto- Niš
TONUĆA MUVA
1. mesto- Niš
2. mesto- Pančevo
3. mesto- Jošanička Banja
STRIMER
1. mesto- Niš
2. mesto- Novi Sad
3. mesto- Jošanička Banja
Gospodin koji je osvojio tri nagrade, ne da nije bio poznat žiriju i organizatorima, nego je čak i otišao kući pre proglašenja pobednika, tako da ćemo morati naknadno da mu uručimo nagrade. Toliko o neregularnom i nameštenom ocenjivanju, koje sam lično ja kontrolisao. Oni kojima nije po volji, jednostavno, nisu izložili muve po volji članova žirija, koji je ove godine bio naklonjen prektičnim imitacijama. Osluškujući njihove komentare, zaključio sam da im je najpreče bilo da je muva upotrebljiva, ali i originalna.
Eto, valjda sam doprineo da potpuno utihnu ionako tihe glasine. Ipak, zahvaljujem svim učesnicima, posetiocima i takmičarima. Posebno zahvaljujem onima koji su se trudili da naprave vrhunske imitacije, bilo da su dobili visoke ocene ili ne.