Ajd molim vas lepo da ovde časkate o tome dal' je plemenito bockati ili tkr. mučiti ribu? Jesmo li mi ribolovci (mušičari) plemeniti ili smo poput krvnika, inkvizitora itd. ...nanosimo li tim stvorenjima koja pecamo duševnu ili samo telesnu bolu (dugu ili kratku). Dal poistovečujemo životinje i njihove osečaje sa čovječijim...eto tu raspredajte slobodno koliko vam volja...možda se i ja prosvetlim pa počnem mušičariti za muvama ne bez kontrakuke nego i bez kuke...možda če me u tom slučaju zadovoljiti samo da ribu navedem da uzme mamac i to ču računati kao ulov.
Ja sam uveren da riba nerealizuje bol kao čovek i ne trpi kao čovek. Ako jednoga dana dođem do spoznaje da je to stvarno mučenje kao da bi mučio čoveka iz zabave možda prestanem i da lovim ili ču kako sam več gore naveo...mušičari muvama bez kuke.
Ja sam uveren da riba nerealizuje bol kao čovek i ne trpi kao čovek. Ako jednoga dana dođem do spoznaje da je to stvarno mučenje kao da bi mučio čoveka iz zabave možda prestanem i da lovim ili ču kako sam več gore naveo...mušičari muvama bez kuke.