MM
Hero member
- Učlanjen(a)
- 14.02.2009.
- Broj reagovanja
- 639
Rancic je napisao(la):MM pričaš isto što i ja. Nisam i neću da budem plemenit. Hoću da ih bodem, bockam, zamaram, slikam a poneku i pojedem.
:yeswink:
:firends:
Rancic je napisao(la):MM pričaš isto što i ja. Nisam i neću da budem plemenit. Hoću da ih bodem, bockam, zamaram, slikam a poneku i pojedem.
ne znam šta si hteo ovim da kažeš, ali da ti opet pojasnim malo sve životinje imaju mozak kojim se služe najviše da bi opstali, preživeli i produžili vrstu, po ovom tvom znači da recimo uzmemo Lava kao životinju i tako Lav napravi veštačku šniclu kojom će hvatati ljude da bi preživeo, to ja vidim u tvom postu........neka je čovek životinja kao i sve ostale, ali opet postoji mnogo velika razlika između ostalih životinja i čoveka, koliko sam ja pametan, a ti vidim hoćeš da dokažeš da nije tako..........i ne vidim da je neko napredniji od čoveka, ali vidim da je čovek mnogo lenj za neke stvari.........tomasini je napisao(la):Ako su ljudi životinje, ne kužim kako onda po tvom životinje nemaju mozak kojim misle? Sve što treba je samo malo bolje promatrati svijet oko sebe, da vidiš koliko su druga bića na Zemlji savršena i u nekim stvarima naprednija od nas.bogi je napisao(la):...istina je da je priroda stvorila i ljude i životinje, e sad ljudi se razlikuju od životinja zato što pored nagona za preživljavanje imaju mozak kojim mogu da misle dok životinje imaju nagon samo ka preživljavanju, to predstavlja veliku razliku.......
bogi je napisao(la):ne znam šta si hteo ovim da kažeš, ali da ti opet pojasnim malo sve životinje imaju mozak kojim se služe najviše da bi opstali, preživeli i produžili vrstu, po ovom tvom znači da recimo uzmemo Lava kao životinju i tako Lav napravi veštačku šniclu kojom će hvatati ljude da bi preživeo, to ja vidim u tvom postu........neka je čovek životinja kao i sve ostale, ali opet postoji mnogo velika razlika između ostalih životinja i čoveka, koliko sam ja pametan, a ti vidim hoćeš da dokažeš da nije tako..........i ne vidim da je neko napredniji od čoveka, ali vidim da je čovek mnogo lenj za neke stvari.........tomasini je napisao(la):Ako su ljudi životinje, ne kužim kako onda po tvom životinje nemaju mozak kojim misle? Sve što treba je samo malo bolje promatrati svijet oko sebe, da vidiš koliko su druga bića na Zemlji savršena i u nekim stvarima naprednija od nas.bogi je napisao(la):...istina je da je priroda stvorila i ljude i životinje, e sad ljudi se razlikuju od životinja zato što pored nagona za preživljavanje imaju mozak kojim mogu da misle dok životinje imaju nagon samo ka preživljavanju, to predstavlja veliku razliku.......
sebastian je napisao(la):Ja se ipak smatram plemenitim ribolovcem pa koliko god da to zvučalo kontradiktorno. Nikome ne želim nametati svoje mišljenje ali ja pravim razliku između čoveka i ribe. I ja sam mnogo takvih podataka pročitao o tome kako riba realizira bol. Čovek pozna ne samo fizičku nego i duševnu bol...za mene je plemenitost (kao širok pojam) vrlina koju poseduje čovek koji se trudi biti pošten, ljubazan, razuman, koji ume da prašta...milostiv. I kao što je rekao William Shakespeare "Milost je najbolji znak plemenitosti" i mi mnogi mušičari baš pokazujemo to...MILOST...večina nas ribama podarimo život nazad, brinemo o vodama, trudimo se ribama dati više šanse i lovimo ih jednom muvom bez kontra kuke (u večini slučajeva)...sportsko je to što se nadmećemo sa ribom kojoj milostno dajemo više šanse...tu iz toga možemo izvuči kako je mušičarenje "plemenit sport" (i jedno i drugo)...ali i više od toga, ono je i umetnost...pogledajte samo veštine zabacivanja i veštine vezanja muva :yeswink:
Jako je teško da ču ikada razmišljati drugačije i do tada MUŠIČARENJE JE PLEMENIT UMETNIČKI SPORT![]()
Šone je napisao(la):sebastian je napisao(la):Ja se ipak smatram plemenitim ribolovcem pa koliko god da to zvučalo kontradiktorno. Nikome ne želim nametati svoje mišljenje ali ja pravim razliku između čoveka i ribe. I ja sam mnogo takvih podataka pročitao o tome kako riba realizira bol. Čovek pozna ne samo fizičku nego i duševnu bol...za mene je plemenitost (kao širok pojam) vrlina koju poseduje čovek koji se trudi biti pošten, ljubazan, razuman, koji ume da prašta...milostiv. I kao što je rekao William Shakespeare "Milost je najbolji znak plemenitosti" i mi mnogi mušičari baš pokazujemo to...MILOST...večina nas ribama podarimo život nazad, brinemo o vodama, trudimo se ribama dati više šanse i lovimo ih jednom muvom bez kontra kuke (u večini slučajeva)...sportsko je to što se nadmećemo sa ribom kojoj milostno dajemo više šanse...tu iz toga možemo izvuči kako je mušičarenje "plemenit sport" (i jedno i drugo)...ali i više od toga, ono je i umetnost...pogledajte samo veštine zabacivanja i veštine vezanja muva :yeswink:
Jako je teško da ču ikada razmišljati drugačije i do tada MUŠIČARENJE JE PLEMENIT UMETNIČKI SPORT![]()
lepo rečeno sebastijane ,ja ne bih više ništa dodao sem da stavljam i moj potpis na ovaj citat .![]()
Los_Pecaros je napisao(la):Ja ribe trazim, prezim, lovim... i ubijam. I to s merakom. S istim ih kasnije i jedem - vodjen snaznim instinktom lovca kojeg, Bogu hvala, jako osjecam. Ucim klinca tome, takodje. Kao i da spava u sumi, pije vodu s potoka i prepoznaje zvuke u prirodi.