Jesmo li plemeniti?

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Majstore, nisam te bas najbolje razumio. Sve fotke otvaram u PS-u. Fotografija mi je bila posao prilican broj godina. A ako mislis na ribu, nije nista posebno. Jedna od xy ulovljenih pred prilicno brojnom internacionalnom ekipom.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
alp je napisao(la):
Ulovis ribu, ako bas zelis slikas ju u vodi i odmah pustis.
Cela mudrost, neki samo komplikiju stvari pozivanjem na C&R pokret.

Evo tri takve od proletos iz istog dana, koje nikad ne okačih ovde na forumu:

strimer3.jpg

lipacTrojka.jpg

potocara1.jpg

Ima li ovde nešto plemenito? Jok, slikao i pustio ribu natrag gde joj je mesto.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Lipca je neko već puštao ili kačio nedostaje mu brk Goci a eto živ zdrav opet na udici na slici u ruci u vodi :tbumb:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
alp je napisao(la):
Majstore, nisam te bas najbolje razumio. Sve fotke otvaram u PS-u. Fotografija mi je bila posao prilican broj godina. A ako mislis na ribu, nije nista posebno. Jedna od xy ulovljenih pred prilicno brojnom internacionalnom ekipom.

ma malo nekako neprirodno izgleda ,sorry ..

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
simpson H je napisao(la):
silvio je napisao(la):
Lipca je neko već puštao ili kačio

Ne jedan nego stotine njih, jer je ovo lipac sa Ribnika :D

Možda bi bilo humanije konačno ga ubiti.

A zasto?  Ne kapiram zasto je bolje ubiti ribu koja se sasvim normalno hrani i sasvim normalno napreduje?

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Kažeš - kačen stotinak puta.
Otkud znaš da normalno jede i napreduje bez dela usta?.
Ajde ovako.
Probodi svake subote ujutru iglom usnu (gornju ili donju svejedno i bez povratne kuke), pa da pričamo o "normalnom" hranjenju za jedno tri meseca.
:'(
Ili  - zamišljam reklamu:
- "Lipljan, pastrmke svih vrsta  - NOVE USNE - garantovano izdržavaju 500 bodenja bez posledica. Može i na rate"
:D :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
Kažeš - kačen stotinak puta.
Otkud znaš da normalno jede i napreduje bez dela usta?.
Ajde ovako.
Probodi svake subote ujutru iglom usnu (gornju ili donju svejedno i bez povratne kuke), pa da pričamo o "normalnom" hranjenju za jedno tri meseca.
:'(
Ili  - zamišljam reklamu:
- "Lipljan, pastrmke svih vrsta  - NOVE USNE - garantovano izdržavaju 500 bodenja bez posledica. Može i na rate"
:D :D

Pa kako ne jede ako ga neko uhvati, i tako stotinu puta? Vidis da jede kao poludeo.

Gledas li ti po Kragujevcu onu decu sto buse cak i pupak, usne su vec prevazidjene. Ustvari kako koje :hammer:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
I pupak je već prevaziđen.
:doh:
Pa to bušenje dođe kao afrodizijak, da ne kažem popaljivač.
Kako ono beše pesma - "Klinci je j... kao štuke"
A ribe - kad se naviknu na gvožđe nijedan most neće da ostane. :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
I pupak je već prevaziđen.
Pa to bušenje dođe kao afrodizijak, da ne kažem popaljivač.
Kako ono beše pesma - "Klinci je j... kao štuke"
A ribe - kad se naviknu na gvožđe nijedan most neće da ostane. :hammer:

Zamisli vrati se pustena riba u jato i kaze "nabola sam se na Tiemco udicu 103BL" ili druga koja kaze "nabola sam se na kung fu udicu"! Koja je veca riba? :hammer:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Uh, jebote, pa to im ja nabijam kompleks kad se ubodu na Gamakatsu. U, bre.... tugo, tugo...
:hammer:

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
silvio je napisao(la):
... U idelnom svijetu ribolov sa otežanom larvom i tonućom šnjurom se ne može smatrati mušičarskim ribolovom. ...
... Treba ostati vjeran ribarenju na površini vode tražeći najpovoljnije načine da suhom ili mokrom mušicom ulovimo veliku ribu. ...
Eto ovako sam ja odrastao samo površina ili tik ispod površine to je ono pravo. ...
Ne slažem se sa ovim. Apsolutno mi je najatraktivnije kad prevarim pastrmku suvom muvom, ali ponekad je insistiranje na tome prilično suludo. Mnogo mi je "mušičarskije" da čovek "provali" koja imitacija najbolje pokriva zonu hranjenja i vrstu hrane, odnosno da shvati šta se u vodi trenutno dešava, pa shodno tome izabere pristup. "Ja pecam isključivo na suvu" se, po meni, može smatrati pojednostavljivanjem cele stvari. Zaista mi ne smetaju ljudi koji forsiraju to čistunstvo, tačnije, ne obazirem se previše na komentare da je to jedino ispravno.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ma daleko sam ti ja od čistunca moj Falco ali kad bi svi lovili samo na suhu i mokru muhu (mislim na lov lipljana i pastrve) tj. tik ispod površine to bi ti na svim rijekama a posebno malim vodotocima rezultiralo većom brojnosti ribe. U tome je poanta a i sam si rekao da ti je lov na površini najdraži vid mušičarenja. Logika je čisto jednostavna najveći komadi se 90% vremena hrane na dnu znači te vrijedne matične primjerke možeš da prevariš jedino u ovih 10% vremena kad uzimaju sa površine ili tik ispod nje samim tim ih čuvaš od istrebljenja i time podupuireš samoočuvanje pojedine vrste.
A sigurno si doživio kad potočara preko kila u kasno proljeće uzme površinsku muhu to je neopisivo ljepši doživljaj nego kad ti uzme češku nimfu na 2m dubine jel se slažeš?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
o boga vam vašeg pa ne mušičare se samo pastrmke i lipljani ,ja da ganjam bucova na suvu muvu nikad ništa ulovio nebih...

a što se tiče revirskih riba ...nisu ni one toliko lude pa da se prevare 100 puta na imitaciju ,eto baš juče sam sedeo na jednom viru 3 sata i gledao pastrmke kako se hrane po površini i sem par "čuk hmmm nije hrana - na suvu" ni jednu nisam uspeo da prevarim,pored moje muve su prolazile i kupile sitne pećinarice.
promenio sam gomilu muva i stavljao čime se trenutno hrane i šta se rojilo i probao sam sa iritacijama strimerima ,stimulatorom  i sa menjanjem predveza do najtanjeg od 12 i neće ...kao što rekoh par puta su čuknule i okrenule se i pobegle glavom bez obzira...

a inače ljudi sa piersingom na usnama i jeziku normalno konzumiraju hranu  :D 

A da je mušičarenje plemenitiji način sportskog ribolova od ostalih i to je tačno ... :tbumb:

Vrh Dno