Jezero "Joca", Ečka

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
U pravu je EkoLjuba ipak štuka najviše voli da pojede živu babušku od 100-200-300 gr ,verovatno sam joj provukao ispred usta čim je uzela kada kod nikog drugog nije radila ,ali u savkom slučaju bilo je cool kad mušičar vadi ribu a ostali se suše ,s obzirom da je ipak najteže na Joci dobiti štuku na muvu . Drugar moj koji peca na varalice je imao jednu od 5 kg otprilike ,jednu od 3 kg i još par otkačinjanja . Balerinaši su imali u jutarnjem cugu svaki po 3 - 4 ribe u kratkom vremenskom periodu a ja samo jednu  ..

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Šone je napisao(la):
U pravu je EkoLjuba ipak štuka najviše voli da pojede živu babušku od 100-200-300 gr ,verovatno sam joj provukao ispred usta čim je uzela
Čekaj da padne sneg i da udari dobar mraz, a da ona poblesavi od gladi. Tad krpu da vučeš ima da uzme, a kamoli strimera.
Jebiga, samo zima zeza... al, kad se mora.....
Nešto me zaj... ili ja pogrešno radim. Kako se beše postavlja slika. 

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ma biće mesa ,samo još malo da zahladi ,meni ne smeta hladno vreme za mušičarenje uopšte ...

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
citao sam sta se pisali, i nije mi jasno, da li na ovom jezeru "Joca", sme da se peca stuka i sa kederima? Cini mi se da sam ticao na njihovom site-u da stuka se peca C&R, i onda ne vidim zadovoljstvo pecati stuku na kederima.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Marushani je napisao(la):
citao sam sta se pisali, i nije mi jasno, da li na ovom jezeru "Joca", sme da se peca stuka i sa kederima? Cini mi se da sam ticao na njihovom site-u da stuka se peca C&R, i onda ne vidim zadovoljstvo pecati stuku na kederima.
Ne vidim ni ja zadovoljstvo u tome ali pretpostavljam da je u tome da se hvale sa fotkama kako su uhvatili velike ribe .Totalno degenerisano je da sediš na Joci u jednom mestu i buljis u plovke + mogao bih to da razumem da je to riba za prehranu ali ovako..nemam pojma... baš sam o tome pričao sa drugom pre neki dan kada smo bili na jezeru ..no valjda koliko ljudi toliko ćudi ,ko će ga znati...
* Jednom sam napisao da može i moja pokojna baba Ruža da upeca štuku na varalicu a sad dodajem da na balerinu i živu ribicu može i moja pokojna prababa

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:D to ti je novi "sportski" ribolov balerinaši-c&r.com... da li itko tamo koristi "troling" metodu?

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Pecanje stuke kederima je mnogo rizicnije za stuku, nego pecati na strimer ili varalicu, ranije kada sam pecao i ja kederima, desavalo se da stuka proguta ribicu a trokuka da joj bude duboko i da joj rani skrge, to sto je fatalno toj stuki. A varalicom i strimerom nikada udica nije bila zakacena duboko. To je iz mog iskustva.

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Marushani i Sone slazem se sa vama :yeswink:
Ne mogu stvarno da shvatim ne samo ove balerinase na Joci nego uopste bilo kuda,kakvo uzivanje pronalaze u toj tehnici,sanse da se povredi riba su 90%. :(

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Pa ajde kada smo već počeli da pričamo o drugim metodama ribolova ,moram da dodam da ako niste nekada gledali kako se lovi štuka na balerinu (plovak) tj na živu ribicu da to izgleda otprilike ovako . Zabace se tri štapa sa tim nabodenim ribicama a kad kad i više štapova da se pokrije što veći prostor ,,pod vodom počne da se širi miris krvi i povredjene ribice koja se besomučno vrti u krug i privlači pažnju na sebe ,onda štuka dodje i lepo ga uzme da pojede pošto joj deluje kao neočekivano lak zaloga pri tom ne sumnja ni malo jer upravo takve ribe jede non stop i kada štuka uzme kedera ,plovak lagano kreće i ti onda tako čekaš jedno odredjeno vreme da štuka dobro zguta tog kedera tj da se sama lepo uhvati ,povučeš malo kao nešto kontriraš za svaki slučaj da je što bolje nabodeš i  onda lagano kreneš da je vadiš napolje .Obično štapovi koji se koriste su neke teške motketine dvestogramci i jače .To je ta nauka ... Totalno bezveze slažem se ali sa jedne strane i razumem vlasnike Jezera koji su omogućili i ovaj vid ribolova jer mora od nečega da se pokrivaju troškovi zakupa,održavanja,plata..itd..itd kada bi se ograničio recimo samo na varaličare i mušičare teško da bi pokrivali troškove ...

sebastian je napisao(la):
:da li itko tamo koristi "troling" metodu?

Pa moguće je i to na nekim delovima jezera gde je dublja voda ,mislim da su se neki zezali malo i sa tim trolingom ,nisam 100% siguran ali mislim da sam pročitao na nekom forumu

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Koliko sam ja provalio te pampuraše na Joci, to i nisu neki ozbiljni ribolovci i neki likovi koji tu love da bi se pohvalili velikim ulovom. Obično su to neki laganeze ribari koje mrzi da mlate varalicama, a kamo li muvama. Tu su sa nekim drugarima koji bacaju varku, a ovi uvale dupe u čamac i čak i ne gledaju nešto preterano pampure. Kao uživaju-piju kaficu loču brlju, galame, sunčajuse....
meni oni tamo najmanje smetaju. bace anker i ne mrdaju odatle satima.
njima je dozvoljena obična jednokraka udica za kedera, nikako troka

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Tačno ,Jezero je toliko veliko da može da odeš gde god hoćeš i da niko nikom ne smeta ,varaličari i mušičari (možda nas ima da se izbrojimo na prste koji idemo na Jocu ) se vozikaju čamcima ,češljaju pozicije a balerinaši obično stoje u mestu i stvarno nikom ne smetaju ,piju ,klopaju ,zezaju se i tako to...

Sendenca

Junior member
Učlanjen(a)
14.12.2008.
Broj reagovanja
0
:hammer: Mala informacija preneta od Djordja Drakulica a vezana za ribolov na "Jocinom" jezeru:

"...emisija ce se emitovati 29. novembra 10:05 h, a repriza je u petak 3.decembra u 20:30 h na RTS1.
Veliki pozdrav sa Jocinog jezera."

P.S. Nadam se da ne krsim neka pravila foruma!?

Vrh Dno