Jos jedan pocetnik u nizu...

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Pozdrav svim musicarima i clanovima!

Nameravam da pocnem da se bavim musicarenjem, pa je logican potez bio da prvo krenem odavde :).

Da pomenem da je moje iskustvo za ribolov vezano za pecanje bele ribe iskljucivo na plovak i to jos iz mladjih dana.
Ove godine sam sa prijateljima izasao na vodu, pa sam se podsetio cari koje donosi ribolov. Musicarenje mi se oduvek dopadalo, pre svega zbog konstantne aktivnosti, pa je odluka pala...

Poceo sam od proucavanja tematike i opreme. Vidim da ima dosta da se uci (za teoriju, bice duga zima), oprema nije jeftina, ali mislim da ce moci da se potrosi neki dinar na neki osnovni komplet.

Ono sto sam uspeo da nadjem (najjeftinije) na evilfly-ju je sledece:

-BFC Discovery III, 9ft, 5/6#, fast - 50e
-BFC LA Fly Reel 5/6 - 15e
-BFC Fly Line DT5F -15e
-Tajne musicarenja - 15e ;)

Zivim u BG-u, ali posto nisam ljubitelj velikih voda, opremu i osecaj nameravam da isprobam na Zapadnoj Moravi, tacnije Ovcarsko-Kablarskoj klisuri (nizvodno i uzvodno od Ovcar banje). Taj teren najbolje poznajem, posto sam iz tog kraja. Znaci, pecacu klena, eventualno bucova...

Interesuje me komentar na navedenu opremu. Video sam da se stap pominje u pozitivnom kontekstu. Bugarska firma, pa predpostavljam da je zato cena niza u odnosu na neke zapadne. Opet, vidim da ljudi preporucuju u startu kupovinu neke skuplje opreme. U svakom slucaju, necu potrositi vece pare kako bih ucio zabacivanje i slicno...
Mozda neka preporuka, da previse ne iskace iz navedenih okvira (100e ili nesto vise)?

Poz...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
izbaci knjigu i dodaj 15 e na stap + otvori se za jos 20 e i prelistaj oglase po forumima u potrazi za nekom peticom

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Pozdrav Cikamike, dobrodosao na forum  :bye:
necu mnogo da pisem, i ja sam tek jednu sezonu odpecao musicarcem... :doh:
ja sam u startu kupio stap 9 ft 4-5#, pecao 3-4 meseca i to zamenio 8-icom 3-4#...
za klena i pastrmku na manjim rekama sasvim dovoljno...
A sto se neke preporuke za opremu tice koliko para-toliko muzike... :yeswink:
Sve ostalo ces malo pomalo da skapiras, sto vise vremena na vodi- brze kapiras...
Veliki pozdrav i bistro...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ako ćeš da loviš bucova i klena,ovaj komplet će ti završiti posao u početku.Mada,slažem se sa sasatsom,knjiga je trenutno nepotrebni trošak,dodaj te pare i uzmi bolju strunu!

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
Dobro nam dosao cikamike!
    Sigurno je ovaj pribor veoma dobar za novac koji zelis potrositi. Nas kolega Djole koji drzi evilfly,inace fly casting instruktor, zna sta radi. Ako se odlucis da narucis cuj se sa njim i neka ti doda baking i nekoliko konusnih predveza jer pomazu kretanje kanapa prilikom ucenja tehnika zabacaja. A da... reci mu da casti par musica za pocetak... ;)
    Kad sve to stigne i dodje pitanje bacanja, nemoj uciti sa video snimaka po netu. Maltretiraj pitanjima po forumu. Zasto je ovo ovako, zasto ono onako...Vazno je da pocnes pravilnom tehnikom!

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Pozdrav cikamike,moj savet je da kada budes uzeo komplet pravo na neku baru ili jezero i vezbas zabacaje i dobices sigurno neku beovicu(ja sam tako pocinjao) a kad budes imao klena,pastrmku,lipljena.....oko 500grama na stapu shvatices zasto nas ima ovoliko.Dobrodosao u novi svet.

zeljko

Junior member
Učlanjen(a)
25.11.2009.
Broj reagovanja
0
Cikamike jedan savet od početnika: Kada kupuješ pribor dva puta meri jednom seci. Ako si u mogućnosti bolje odmah kupi nešto kvalitetnije nego da kada te uhvati zaraza mušičarenja kupuješ ponovo. Pogledaj malo po forumima sigurno ćeš naći nešto interesantno.

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Zahvaljujem svima na dobrodoslici i na korisnim savetima!

Sigurno cu jos neko vreme razmisljati o opremi, koliki sam 'freak' po pitanju 'sto bolje kupovine' da sam u stanju da po vise meseci proucavam i kombinujem (na kraju uvek potrosim vise nego sto je bio plan :).
Racunam da to unapredjivanje opreme dolazi sa rastom ambicija, pa u tom slucaju ne gine neka ponovna kupovina kasnije.

Knjigu sam stavio onako vise radi fore, ali moram priznati da sam planirao da pogledam neke tutorijale sa nete (na neke vec bacio oko). Kad stigne stap, verovatno cu prvo izaci na neku livadu :) a potom bih mogao na neku baru. Trudicu se da mi ovo mesto bude glavni izvor informacija.

Pozdrav!

vladapanic

Newbie
Učlanjen(a)
30.10.2010.
Broj reagovanja
0
Pozdrav svim musicarima.Ja sam Vlada iz Pirota i  sa musicarenjem sam poceo prosle godine da se bavim ali ne aktivno.Tek sada pocinjem da se navlacim na taj vid pecanja.Sajt je odlican,trebace mi malo vise vremena da sve pregledam ali ide zima tako da ce biti vremena za ucenje.A i imam prijatelja koji ima dobar musicarski staž tako da sve sto neznam on pokusava da mi objasni.Toliko od mene za sada,pozdrav iz Pirota......

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Vlado ako sam ja taj prijatelj (sa stažem) drago mi je da sam pričom uspeo da te približim mušičarenju kao i vezivanju ! Ima na sajtu puno dobrih vezača i ribolovaca koji će podeliti svoje znanje sa tobom, a isto tako ćeš steći puno prijatelja sa ovih prostora pa i šire! Prvi ću ti poželeti dobrodošlicu na sajt sa nadom da ćeš od sledeće godine biti samo mušičar , inače  :bat: ili  :sm: ti ne gine !!!  :D

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Vlado veliki pozdrav i dobro nam dosao... :bye:
zimus citaj, a mart ces jedva da docekas da odes negde da se razmases... :hammer:
imas sve sto ti treba, reke u blizini, dobre musicare oko sebe, samo napred  :tbum

Vrh Dno