Jovan Memedovic

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
U novijoj istoriji musicarenja u Srbiji, postoji period pre i posle Memedovicevih (i Simonovicevih) emisija. Niko to ne pominje, iako znamo da je on prvi covek koji je nasim TV gledaocima predstavio ovaj sport. Upoznao sam ga, druzio se s njim i ucestvovao na nekoliko snimanja. On cak i nije bio ozbiljan ribolovac pre pocetka snimanja "Sveta lova i ribolova". Zagrizeni ribolovac bio je Jovan Simonovic, takodje moj prijatelj, koji je kamerom pratio Memedovica, coveka koji se odmah latio musicarskog alata. Zamislite kako bi bilo da se ova nasa mega-TV zvezda uhvatila za varalicarski ili plovkaroski pribor. Sve bi bilo drugacije. Secam se da je on usmeravao sve njihove projekte i snimanja ka veoma atraktivnim musicarskim destinacijama. Tvrdim da je taj covek najzasluzniji sto sad ima toliko musicara i sto u svakoj ribarskoj prodavnici ima nesto i za musicare i sto i ostali ribolovci znaju ko smo mi i sta radimo i za jos mnogo toga. A nikada nije postao uobrazen. Kao da nije ni svestan svog znacaja. Nije ga briga za to. Mozda gresi. Njegovo ime je bih ispisao velikim zlatnim slovima u istoriji musicarenja.
Neki su pokusali da rade slicne stvari i stave sebe u prvi plan. Nije im uspelo i ostali su potpuno anonimni u sirim ribolovackim krugovima. Jedino se ime Jovana Memedovica jos uvek cuje kad znatizeljnici posmatraju nase majstorije. " A, to je ono sto smo gledali na televiziji. Ono sto radi Memedovic..." Culi ste to nekad.
I ja sam snimao musicarske video-priloge za prvu ribarsku emisiju na Banker TV u Nisu. Davne 1996. i 1997. godine. Istovremeno sa Memedovicem. Do tada je bilo 4-5 pravih musicara u Nisu. Secam se da sam, dan posle emitovanja jedne emisije, snimljene u Sicevackoj klisuri, izbrojao DVANAEST potpuno opremljenih musicara, samo tu u Sicevu! I to je bila veoma gledana, ali amaterska emisija. Kad ne bih bio skroman, rekao bih da u musicarenju Nisu postoji vreme pre i posle tih emisija. Ipak, Memedovic je na televiziji ostvario neuporedivo vise i zbog toga zasluzuje mnogo, mnogo vise od ovih skromnih pohvala.

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Bravo Mix! Jovan Memedovic je covek koji je medjski promovisao ovaj sport, to su u potpunosti u pravu da se ribolovci dela na pre i posle Memedovica. Narocito je zagrizao u znatizelju ljudi nakon emisija ekspedicija u Sibiru, na toj ekspediciji je bio i moj prijatelj iz BG-a Perica divljak inace zet mog komsije. Od njega sam dobio gomilu kaseta sa te ekspedicije ne mogu da se setim koje godine, ali je to bila prva snimljena ekspedicija. Ja sam poceo da se bavim musicarenjem nekoliko godina pre toga, ali to musicarenje nije bilo kao sto je danas. Klinci surfuju internetom, citaju, uce, dovoljno je nekom pocetniku da detaljno prelista ovaj forum i da stekne ogromno znanje. Ja kad sam pocinjao, a mogu misliti kako je bilo ljudima koji su pecali jos ranije, nije bilo nicega, nije imao ko da ti pokaze kako da zabacujes, kako da vezes strunu na kanap, kako da pravis muve. Ogromen greske su pravljene koje su kasnije tesko ispravljane, ali to je bilo vreme kada na salmonidnim vodama koje sam ja posecivao vidis musicara jednom u godini i kad ga ugledas kao da si video ne znam koga. Gledas njega krades ocima, ne smes da pitas nista od nekog straha nemam pojma. Na Drini pre 15 godina jedva da si mogao da vidis coveka koji peca lipljena na kanap, na Rzavu su svi pecali na kedera. Ja sam pre musicarenja bio varalicar, nikad nisam pecao pastrmku na prirodni mamac, pa cak i kad je to bilo dozovljeno. Izgradio sam neki svoj stil zabacivanja koji se malo razlikuje od nekog standardnog, saziveo sam se sa stapo mi kanapom tako da sam pecao i tamo gde niko ne bi ni pomislio da baca kanap....Da ne duzim, o Jovanu Memedovicu sam najvise saznao od Save Martinovica, kod koga sam kupovao muve. I sa pravom mogu da kazem da je to covek koji je u potpunosti onakav kakav je i na televiziji, potpuna suprotnost u odnosu na Srdjana Despota-Blafa, na televiziji covek stekne utisak da su oni idelani musicari-ribolovci, da su ljudi kojima je doista stalo do ocuvanja prirodne sredine i ribljeg fonda...Jovan stvarno jeste takav, ali Blaf nije. Njega pamtim kad je trpao u torbu i madice od 2-3kg. Ja sam mu 1000 puta kako kod Mladjana u kafani tako i kod Veca (Riborevija) pred gomilom ljudi rekao da je krivolovac i da je on licno upropastio Drinu. On je covek koji je najvise mladica uhvatio na nedozvoljen nacin, znaci nocu kad ce i moja baba kurana da uhvati, sta god sa se malo mrdne i zavibrira u vodi ona gadja. Jovan je covek koji je hteo da pokaze narodu kakve prirodne lepote krije nasa zemlja, narocito ovom novom emisijom "Sasvim prirodno", nekolicinu puta je dolazio u Ivanjicu i bi je ugoscen kao nigde jer je pravi lafcina! A ovaj "slepac" ako ikad bude procitao ovo, ne mora da procita moje ime znace da sam to ja, postao sam mu nocna mora. Od lova mladice na Drini stvorio je biznis, kojim se i obogatio. Pre toga pecao je madicu na neku germinu ja sam mu se smejao, nije imao hleba da jede. Poceo je da dovodi slovence, austrijance i ne znam vise koga, namesti ima da uhvate maldicu a on za uzvrat dobije dobru lovu. Sa varaliom rucno pace unistio je Rzav, umesto da ponese kuci tri pastrmke od 2kg, sto je mogao da sebi priusti svako izlazenje na vodu, on je nosio 22. I covek kaze ne moze se riba unistiti udicom, laz. A sad mi dolazi kao ja patriota, snimam emisiju o Rzavu pecam ribu i vraca u vodu, maj.... jeb.. Uzbudim se kad znam ko je on u stvari a gledam na TV-u drugu sliku. Skoro se kroz Ivanjicu pronela prica da je u planu da Blaf snima emisija o Studenici, istog momenta sam izasao pred rukovodstvo i rekao da cu ga licno baciti u najdublji vir u Studenici gde se Rajka iz Slatine udavila 1959 godine, smo mi jos to treba da unisti jos jednu reku, na ne dam! Izvinite sto sam malo sisao sa teme, ali morao sam da prikazem narodu pravu sliku ko je kakav!

simon

Junior member
Učlanjen(a)
05.09.2006.
Broj reagovanja
0
Ako treba surova fizicka snaga Sumi zovi me tu sam!nek samo proba da brkne u studenicu!!!nisi valjda hteo sam da ga bacas :(!
jednom sam sreo Memedovica na Drini dok je jos radio svet lova i ribolova!bilo neko takmicenje u 'vatanju mladice al nije islo pa on navato nas "KRKUSARE"al ga molili da ne snima da se brukamo sa par krkusa;)

simon

Junior member
Učlanjen(a)
05.09.2006.
Broj reagovanja
0
Nikad ga nisam licno upoznao steta!Bice valjda prilika!

Laza

Senior member
Učlanjen(a)
25.02.2006.
Broj reagovanja
0
mix, jos kad sam dosao na ovaj sajt skinuo sam neki filmic mislim da se zvao mixmaster i pastrmka, tamo sam prvi put video tebe, e od tad sam hteo da te pitam i uvek zaboravim, da li mozda jedanput bio sa Memedovicem i ako me pamcenje dobro sluzi prilog je pocinjao tako sto je Memedovic pricao da ti nisi obican musicar jer imas rupe na cizmama itd itd itd?(stvarno si imao rupe i tu sam se icepao od smeha)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Jeste, to sam ja. Samo, Memedovic se tad zeznuo. Imao sam normalan kombinezon od neoprena, bez rupa, a nosio patike All Star ("starke"). Isli smo i ranije zajedno na pecanje, pa sam mu pokazao moju specijalnu kombinaciju- "izbuseni neopren u toploj vodi", koja je sigurno bolja od kuvanja u ispravnom kombinezonu. On je bio ubedjen da ja i na tom snimanju (na hladnom Rzavu) imam rupe na kombinezonu ispod patika, sto nije bilo istina. Ali, nisam se nista bunio. Sto da kvarim zajebanciju.
Super je Memedovic. Samo steta sto je prestao da snima ribolov. Taman je trebalo zajedno da obradjujemo Staru Planinu i njene reke: Temsku, Visocicu i Beli Timok.

Laza

Senior member
Učlanjen(a)
25.02.2006.
Broj reagovanja
0
mislim da je bila scena sa sa rupama, tj snimio je rupe koliko se ja secam na petama ili tako negde

ivandrago

Senior member
Učlanjen(a)
18.10.2006.
Broj reagovanja
0
Sumadinac, Mix,

Ovo sto ste obojica napisali blago receno nema veze sa zivotom.

Savo, Blaf i Jovan su mi prijatelji, ljudi sa kojima se redovno cujem i vidjam. Da neko tako pise o ljudima koje realno ni ne poznaje stvarno ne razumem i nije u redu.

Pricati deklarativno o necemu sto je rekla kazala i sta se desavalo na Drini pre 20 godina je smesno, pogotovu iz usta nekoga za koga ja nisam cuo a kamoli video u drustvu-blizini pomenutih. Ja sam uz te ljude prakticno odrastao i znam sve, i dobro i lose. Nista nije tako crno belo.

Blaf je inicajlna kapisla, neko ko je sve pokrenuo, doveo je Savu iz Bosne, Slovence, Beogradjane, Uzicane, Cacane, Ivanjicane, svi su lovili ribu, sve kafane su radile, izadvle sobe i uzimale pare, svima je bilo lepo. Jovan nije ni znao sta je musicarenje dok ga nije upoznao, sta vise nije ni bio ribolovac. Ceo ribolov na Drini sa se vrteo samo oko Blafa i nikoga drugog. Stvarno ne vidim sta je tu lose.

Sumadinac, to da li je neko nosio mladice od dva kila ti to ne znas, ja ti garantujem da nije, velike jeste, i to stotine, ti ne bi? da si sam, prvi, na reci punoj ribe i da ti to daje mogucnost da se opet vratis. Ti si to mogao da cujes samo iz kafanskih prica koje su obicno proizvod zavisti, ljubomore, kompleksa ili vec cega. Jedan covek nikako ne moze da bude odgovoran za sve lose sto se kasnije desilo, to je samo posledica stanja drustva i svesti u kome se i danas nalazimo. Svi smo krivi.

Voleo bih da se nekada sretnemo svi zajedno pa da vas suocim, da kazes u lice sve ovo sto si napisao, prvi bi ti se Savo i Jovan siti nasmejali, ko da gledam - tresla se gora rodio se mis.

Sve ovo pisem krajnje dobronamerno, o vama sudim samo iz onoga sto ste vi napisali, ne iz necega sto sam cuo i nacuo, ne poznajem vas. Zato vas molim da ni vi ne pisete o stvarima koje ste samo culi i o ljudima koje ne poznajete. Bez potrebe pravite neprijatelje tamo gde ih nemate.

Pozdrav

Ivan

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ivane, koliko sam ja shvatio Sumadinca i njegov post u ovoj temi, on je LICNO rekao Blafu ovo sto je napisao!!!

Iz nekog svog iskustva znam da je medju ribolovcima mnogo sujetnih, a mozda je to jos izrazenije kod onih koji su svoj hobi pretvorili u posao, pa bas iz tog razloga nikada ne komentarisem ljude koje ne poznajem. Ali jedno je sigurno, a to je da, nikada ne treba verovati kafanskim pricama. Pogotovo kada se komentarise neko ko nije prisutan!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ivane, ja i Sumadinac nismo isto pisali. Ja ne poznajem tog Blafa, ali znam da je on jedan od nasih najpoznatijih ribolovaca. Najpoznatiji je ipak, Jovan Memedovic. Odlicno ga poznajem i znam da nije bio ribolovac dok nije poceo da snima emisije. Nije ni neki ribar. Medjutim, taj Blaf ne moze cak ni da se uporedi sa Memedovicem. To kako gosn Despot izgleda pred kamerama i kako komentarise ono sto pred kamerama radi, je vise nego smesno. Jovan Memedovic je radio najbolje komentare i najgledanije/najuspesnije musicarske emisije. Zbog toga je veoma zasluzan za razvoj musicarenja u nasoj zemlji.
Ne vidim gde sam pogresio!?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ivane, ja i Sumadinac nismo isto pisali. Ja ne poznajem tog Blafa, ali znam da je on jedan od nasih najpoznatijih ribolovaca. Najpoznatiji je ipak, Jovan Memedovic. Odlicno ga poznajem i znam da nije bio ribolovac dok nije poceo da snima emisije. Nije ni neki ribar. Medjutim, taj Blaf ne moze cak ni da se uporedi sa Memedovicem. To kako gosn Despot izgleda pred kamerama i kako komentarise ono sto pred kamerama radi, je vise nego smesno. Jovan Memedovic je radio najbolje komentare i najgledanije/najuspesnije musicarske emisije. Zbog toga je veoma zasluzan za razvoj musicarenja u nasoj zemlji.
Ne vidim gde sam pogresio!?

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Jedna stvar je u pitanju, kada se setim nekih stvari koje su ogromne cinjenice nerviram se bez razloga, a to je sve zbog toga sto sam covek koji voli prirodu. Druga stvar je u pitanju nisam uopste zavidan, ljubomoran...kada sam pisao predhodni post, bio sam pod ogromnom dozom nervoze sto su ljudi koji me poznaju mogli da primete, uputio sam dosta krupnih reci Blafu, sa moje strane to nije u redu. Mnogo puta sam se stideo toga, jer ne lici na mene, ovim putem mogu samo da se IZVINIM zbog toga, Ivane u pravu si kad si rekao da ne pravim neprijatelje tamo gde ih nemamao, ali neke stvari treba da se znaju, ali nije na meni da sudim o onome cega vise nema, sve sto znam ostaje u meni jer zbog toga samo mogu da pravim glavobolju. Najveca stvar od svega je sto ne lazem, a to nikad nisam radio niti cu. Mnogi su najebali zbog istine. Posto sam se javno izvinuo za pogrdne reci, sad mogu sa mirono da spavam. Ukoliko ne posecuje forum, pozdravi ga i prenesi izvinjenje, sa istinskim kajanjem, a istina stoji!!!

ivandrago

Senior member
Učlanjen(a)
18.10.2006.
Broj reagovanja
0
Mix,
sto se tice efekta koji Jovan ostavlja na ljude sto posto si u pravu. On je bas zato i bio tu, da prenese, sarmira, edukuje, to mu je profesija, on je za to stvoren, cije reci je izgovarao je sasvim druga stvar. Cela ideja je i bila da se od njega napravi ikona, nesto lako svarljivo, nesto sto moze da gleda i neko ko nije ribolovac a da mu drzi paznju. U tome je velicina i lepota cele stvari i emisija uopste.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Potpis za Ivanov post. Treba ih upoznati. Blafa, Suzija, Savu,... Joca mu tu dodje samo kao zacin jelima. I to dobar.

poljo

Junior member
Učlanjen(a)
08.06.2006.
Broj reagovanja
0
Evo predloga! Novi savez koji ste organizovali imao bi veliku korist od propagande kakvu bi Memedović,Blaf i ini mogli da naprave svojim emisijama.Ovaj put bi bilo fantastično da se ubace dijelovi o načinu bacanja muve ili tome slični grifovi.Ja sam živ primjer kako utiču na FF ove emisije jer sam pod njihovim uticajem i dobio ideju da pokušam ovaj način ribolova.

Vrh Dno