U novijoj istoriji musicarenja u Srbiji, postoji period pre i posle Memedovicevih (i Simonovicevih) emisija. Niko to ne pominje, iako znamo da je on prvi covek koji je nasim TV gledaocima predstavio ovaj sport. Upoznao sam ga, druzio se s njim i ucestvovao na nekoliko snimanja. On cak i nije bio ozbiljan ribolovac pre pocetka snimanja "Sveta lova i ribolova". Zagrizeni ribolovac bio je Jovan Simonovic, takodje moj prijatelj, koji je kamerom pratio Memedovica, coveka koji se odmah latio musicarskog alata. Zamislite kako bi bilo da se ova nasa mega-TV zvezda uhvatila za varalicarski ili plovkaroski pribor. Sve bi bilo drugacije. Secam se da je on usmeravao sve njihove projekte i snimanja ka veoma atraktivnim musicarskim destinacijama. Tvrdim da je taj covek najzasluzniji sto sad ima toliko musicara i sto u svakoj ribarskoj prodavnici ima nesto i za musicare i sto i ostali ribolovci znaju ko smo mi i sta radimo i za jos mnogo toga. A nikada nije postao uobrazen. Kao da nije ni svestan svog znacaja. Nije ga briga za to. Mozda gresi. Njegovo ime je bih ispisao velikim zlatnim slovima u istoriji musicarenja.
Neki su pokusali da rade slicne stvari i stave sebe u prvi plan. Nije im uspelo i ostali su potpuno anonimni u sirim ribolovackim krugovima. Jedino se ime Jovana Memedovica jos uvek cuje kad znatizeljnici posmatraju nase majstorije. " A, to je ono sto smo gledali na televiziji. Ono sto radi Memedovic..." Culi ste to nekad.
I ja sam snimao musicarske video-priloge za prvu ribarsku emisiju na Banker TV u Nisu. Davne 1996. i 1997. godine. Istovremeno sa Memedovicem. Do tada je bilo 4-5 pravih musicara u Nisu. Secam se da sam, dan posle emitovanja jedne emisije, snimljene u Sicevackoj klisuri, izbrojao DVANAEST potpuno opremljenih musicara, samo tu u Sicevu! I to je bila veoma gledana, ali amaterska emisija. Kad ne bih bio skroman, rekao bih da u musicarenju Nisu postoji vreme pre i posle tih emisija. Ipak, Memedovic je na televiziji ostvario neuporedivo vise i zbog toga zasluzuje mnogo, mnogo vise od ovih skromnih pohvala.
Neki su pokusali da rade slicne stvari i stave sebe u prvi plan. Nije im uspelo i ostali su potpuno anonimni u sirim ribolovackim krugovima. Jedino se ime Jovana Memedovica jos uvek cuje kad znatizeljnici posmatraju nase majstorije. " A, to je ono sto smo gledali na televiziji. Ono sto radi Memedovic..." Culi ste to nekad.
I ja sam snimao musicarske video-priloge za prvu ribarsku emisiju na Banker TV u Nisu. Davne 1996. i 1997. godine. Istovremeno sa Memedovicem. Do tada je bilo 4-5 pravih musicara u Nisu. Secam se da sam, dan posle emitovanja jedne emisije, snimljene u Sicevackoj klisuri, izbrojao DVANAEST potpuno opremljenih musicara, samo tu u Sicevu! I to je bila veoma gledana, ali amaterska emisija. Kad ne bih bio skroman, rekao bih da u musicarenju Nisu postoji vreme pre i posle tih emisija. Ipak, Memedovic je na televiziji ostvario neuporedivo vise i zbog toga zasluzuje mnogo, mnogo vise od ovih skromnih pohvala.