Klen 2010

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Lepi ulovi momci! :) Ja nikako da odem na klena, a planiram vec danima.

Iva

Senior member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
16

Lazzo ne sekiraj se imaces vremena za ribolov tek kad se ozenis. :D

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Ja sam pre 2 dana posetio jedan potok (sirna najvise 4-5 metara) dugacak je 100-200m... To je ustvari mesto gde se Ibar odvaja, veci deo pravi krivinu, a taj manji je poput potoka koji preseca tu krivinu i opet se spaja sa glavnim delom... Kada pogledate to mesto cini vam se da tu zivi pastrmka... Jer je prizor neverovatan, barem za mene jer u ovom delu Ibra to je retkost (na Kosovu), izgleda bukvalno kao na slikama naslovnice nekog casopisa... nije bilo nekih vecih ulova, 5-6 po 15-20 cm... ima dosta sitnih... Ono sto sam primetio je da najbolje radi na policelonskog mrava (suvu musicu) i samo uzimanje muve izgleda predivno... Otici cu sutra opet, pa ce biti slika... do tada Pozdrav...

BISTRO...

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
kada odes,obavezno baci neku vecu muvu........sad vec zvuci provaljeno,ali ako imas bambulu,daj joj prednost nad ostalim muvama....verujem da nece razocarati....sitan klen je nece napasti,vec osrednji i veci komadi...bar je kod mene to slucaj.

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
vidis,to sa bambulama je malo precjenjeno.nekidan sam bacao bambulu i dobio jednog postenog klena i jednog bolena + brdo sitnicarije od 10-15 cm.kada sam stavio veliku mokru muhu na udici br 6. sitnez je prestala gristi ali je jos uvjek pratila muhu (sto i nije lose jer skrecu pozornost krupnijoj ribi na mamac) dok je samo streamer za bolena bio selektivan glede velikih klenova (na velike mislim 1+ kg)

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Ne koristim bambulu, jer sam se mnogo puta razocarao u nju... smatram da je precenjena... Nisam kod sebe tog dana imao kraljevskog 8-10, inace bih ga rado bacao, jer ga najvise cenim, sutra cu da ga probam... za sada sa sigurnoscu znam da je ovde klen lud za mravom!

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
cenim da je hunter u pravu....ipak je veca riba u Savi nego ovde po potocima.....verovatno ima neke razlike i u tome......raznolikost terena. ;)

pexony

Senior member
Učlanjen(a)
14.11.2008.
Broj reagovanja
0
pravo da vam kazem ja sam najvise klena upecao na vesticu i dugo mi je ona bila favorit za klena.od kad ga jurim na bambulu imam bogami vise rezultata, a danas cu da ga probam na kafenu bubu pa cu da javim rezultate.

Iva

Senior member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
16

Neznam dal sam promasio vodu ili kutiju sa musicama,ali bio sam danas popodne i ni komad vredan paznje.Kod mene u Pirotu u gornjem toku Nisave uselili se bageri i ostala teska masinerija ,mute vodu i kako koju musicu bacim klenovi ni da cuju ,bas njih briga sto sam promenio sve moguce musice i opet nista.KATASTROFA. :'(

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
tomos rider je napisao(la):
cenim da je hunter u pravu....ipak je veca riba u Savi nego ovde po potocima.....verovatno ima neke razlike i u tome......raznolikost terena. ;)

ja sam na Dravi gdje se riba preko kile relativno rjetko lovi.

pexony

Senior member
Učlanjen(a)
14.11.2008.
Broj reagovanja
0
znam  ivo tvoju situaciju jer pecamo na istim vodama.pre neki dan sam hvatao sljepike jer je bilo dosadno bacati bilo koju musicu klenu.jednostavno nije zainteresovan ni po bistroj vodi.

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Draga gospodo, danas dobro procitajte ovaj post, ja povlacim sve svoje kritike vezane za bambulu!!!

DSC00278.jpg

Umalo nisam ostao bez telefona zbog ove slike  :D

DSC00279.jpg

DSC00280.jpg

Gospodin je progutao bambulu... sve cestitke za ovu ludu muvu!  :hammer:

pexony

Senior member
Učlanjen(a)
14.11.2008.
Broj reagovanja
0
svaka cast. na kojoj reci se desila bambulijada?

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Hvala... Ibar, koji odavno nije bio bistriji... Izvinite sto nije bilo boljih slika, bio sam u reci do kukova!  :D

Vrh Dno