Manje vise se slazem sa svim recenim,nije ljudski nije ni sporski,lovit ciljano ribu koja je u lovostaju.
No recite vi mene stabiste vi radili daste na mom mestu,ja nemam u blizini pastrmsku vodu (odnosno deo ibra na kom ima lipljena i pastrmke je meni nedostupan) a ove dane cekam jos od kraja oktobra dakle punih 6 meseci,doslen sam kriziro na suvo (svaki dan rasklopim stap u dvoristu i maham,tako dasume komsije pocele gledat sa odredjenim zaljenje,i cekam kad ceme proglasit ludim) pokusao sam naci alternativu (lov babuske plovkom i parangalom) no to ne daje nikakvu zamenu,a da zlo bude vece klenovi se i tu javljaju,i to gutaju kukicu skroz tako daga nemozes otkacit,dakle vratis ga a nakon dva minuta vidis ga daje zavrsijo svoju karijeru i kako je izaso na povrsinu. Pokusao sam i belicu,u pocetku su bile samo belice (ima slika na temu ostali ciprinidi) no od kako se klen javijo svaka treca riba je klen.
Stoga ja mogu dase pravim budala,uzmemem klasicnu vesticu velicine 16 pecam belice,ali upecacu i mnogo klenova,i dodjem i pisem kako lovim belice a klenove zaobilazim,mogao sam i ne pisat i ne postavljat slike klenova i svebi bilo u redu.
I jos nesto moj lov klena na ovom jezeru (gazivode u ribaricima) moze samo da doprinese,jer kod nas se lovostaj do ove godine nije postovo plovkarosi ga nepostuju ni sad,pre dva dana sam vidijo kako covjek nosi klenove,a ja svojim primerom pokazujem kako se treba obhodit prema ribi koja je u lovostaju,i stvarno prosle nedelje sam imao mnogo dobrog klena na stapu,dok sam ga vadijo okupili su se ljudi dao sam jednom dame slika sa njim,i vratijo ga svi sume cudno gledali i pitali stoga vrati,ja im reko daje u lovostaju,i toje taj primer.