Juce je duvao bas jak vetar i voda je bila poprilicno mutna, pa sam otisao samo na kratko. Koju god musicu da sam bacao nije se javljalo apsolutno nista... Nasao sam jedno novo mesto na kojem se Ibar ove zime izracvao da 3 dela, pokusavao sam, ali uzaludno. Na najuzem od ta 3 dela, tj. malo ispod tog dela neki covek ga je pecao na visnju. Taj deo jeste bio malo bistriji od ostala 2, ali se klen ipak nije javljao na mestima gde bi trebao. Onda je doticni poceo da provocira na foru "Sta mislis da uhvatis s tim? Ne jede ti klen to..."
Nastavio sam da pecam, nista mu nisam odgovorio. Onda je opet nesto promrljao "Kako ide to mahanje? Je l' uhvati nesto?", rekao sam mu da nisam, ali da vidim da ga on satire (nista nije uhvatio celog dana). Posto sam shvatio da se nista tog dana nece izbaciti na suvu, iz kutije sam uzeo jednu od svega 4 nimfe koje imam. A pre nego sto sam uopste izasao na vodu citao sam na forumu koliko je tesko prevariti klena nimfom. Pre toga sam svega 3 puta u zivotu probao da lovim nimfom, klena samo jednom. I u sustini sam jos uvek bio slab sto se tice tog dela musicarenja. Poceo sam polako da bacam nimfu i da se trudim da je vodim izmedju trave i kamenja. Onda je usledila jos jedna provokacija uz podsmeh "Na to ni u sred ribnjaka ne bi izvadio nista!" Stvarno se pitam zasto ljudi koji sede na obali sa zabacenim stapom imaju potrebu da konstantno komentarisu musicare... Mada, nisam obracao paznju, nastavio sam... Nekoliko puta mi se nimfa zakacila za travu, ali sam se trudio, hteo sam da naucim, pa makar ne ulovio nista. I onda sam imao jedno savrseno vodjenje tacno pored trava, a onda polako oko kamena i bas tu mi se ucini kao da sam opet zakacio za travu. Ipak sam iskontrirao i da! Bio je tu, mali klen, veoma lako je izasao napolje, ali... to je bio moj prvi klen na nimfu! Prva riba u zivotu na nimfu! Shvatio sam kako stvari funkcionisu, kako je treba voditi... Veoma je cudno i neocekivano da ti tako mala riba donese toliku srecu! :
P.S. Covek koji me do tada provocirao se posle toga spakovao i otisao. Pitao me je samo "Gle'... pa sto ga vrati?"