Klen 2011

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Kako sunce sve jače i jače greje voda je sve niža i niža. Klen se ponaša tako da upotrebom većih muva dobijamo sitne a korišćenjem manjih muva veće klenove.  Opreznost mu je na maksimalnom nivou a tako obazrivo uzima muvu da je to strašno.
Jurim ga zadnjih dana samo u ranim jutarnjim satima i to samo sitnim crnim imitacijama kompaktnog tela. Ovi mravi sa PP krilima su izuzetak, njih uzima lepo i stalno. Na udici su veličine 16.

Prilozi

• leteci mravi.jpg
    leteci mravi.jpg
    202,2 KB · Pregleda: 367

Edin-NP

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2010.
Broj reagovanja
0
Evo jednog od danas,sa ibra. U zadnjih par dana sam poceo da nimfarim na malo teze nimfe,dosle nisam imao uspeha sa njima,ali sad ide sve bolje i bolje,cini mise daje nimfa zacije uvo ekstra za klena,bar za ibar jeste.

Prilozi

• a klen.jpg
    a klen.jpg
    37,9 KB · Pregleda: 270

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Evo kako to izgleda kad ucenik prevazidje ucitelja...
Sretni ribolovac je moj prijatelj Samir, ja sam do sada pokusavao evo vec 2-3 godine naci velike klenove u Karasici a njemu je uspjelo. Fotke su lose jer je telefonom slikao , ali je zato borba bila velika i jako je uzivao u drilu. U vise prilika sam pisao o nasoj maloj Karasici, slusao o velikim klenovima koje dobiju tu i tamo varalicari a Samir je evo potvrdio da ih ima i da veoma rado uzimaju i muhu kad ih nadjes. Bacao je svoju kreaciju ver de vasa, udica br.14 malo crvenog konca i to je to. Jednostavna do bola, ali ne zato sto je htio to bacati nego sto drugu nije imao kod sebe. Slucajno se nasao uz Karasicu, a prsluk sa muhama nije imao, nego eto tog ver de vasa na kojega je zadnjih dana lovio crvenperku i babuske. Kada je zastao uz vodu i vidio jato ogromnih klenova na povrsini odmah se dao u bacanje i ubrzo je to rezultiralo jednim, pa i drugim velikim klenom, a kod trecega nije imao srece kidao mu je jedinu muhu, probao je i strimerom kojeg je imao uz sebe ali to nisu htjeli, pa se uz ova dva klena morao povuci (jadan bas ga zalim :doh:) Ovolikog klena ja jos na udici nisam imao, jednoga sam vidio prije 3 godine kod extremnog niskog vodostaja ali nije uzeo muhu. Evo sad ih imamo i na fotografiji , bravo za Samira neka samo tako nastavi.
002-4.jpg
001-4.jpg

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Lepi i buckasti  :tbumb: Verovatno će sada tvoj prijatelj Samir da se inficira mušičarenjem trajno.

Edin-NP

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2010.
Broj reagovanja
0
Ko izvadi solidnog klena s fly fishing opremom,taj vise fly fishing tesko dace promenit,odnosno nemoguce.  :lol:  Izvadit ovakvog klena na musicarski stap,i na bilo koi drugi nemoguce je poredit,pogotovu na nimfu u brzaku kad se zakaci nesto lepo,em ga brzak nosi em on daje otpor jer je znatno snazniji borac u brzaku,u odnosu negde u vir ili tako slicno.  :eek:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ma navadio se Samir još prošle godine, stalno vija bucovčiće crvenperke, babuškice ali ne nosi taj foto aparat na vodu pa onda nema ni slika. A ovo od juče je eto ovjekovječio bar telefonom, rekao sam mu dobro da je slikao, jer to baš i nije svakodnevni ulov na Karašici.

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
DSC01325.jpg

DSC01327.jpg

Juce sam prosao jako lepo, mnogo je bilo ovakvih komada, ali sam otisao kasno i pecao sam svega 2 sata, tako da nije bilo nekih vecih... Mada, uzivanje je pecati iz camca  :)
Pogledajte jedan cudan ulov u "Ostalim Ciprinidama"...

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Uf nedaju mi porodičen obaveze, ali nemogu više da gledam, pravite mi zazubice  :drool:
Sledeće nedelje moram da barem jednom krenem, očekujte ulove  :tbumb:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
U subotu me Samir "navukao" na onu sunjaru i + 50 na suncu da idemo jer je u to vrijeme veliki klen naj aktivniji, ja se dao navući... Vidio jesam ogromne klenove i svojim očima , ali nisu bili zainteresirni za nimfe u toj mjeri da i zagrizu. Dobio sam jednog oko 500-600 grama i jednog manjeg na imitaciju verdevasa a predveče još jednoga "ljepšeg" na čupavu bambulu, kako je ja zovem, smeđa srneća dlaka. Već je bilo oko 20,30h kad sam imao još jedan krasan dril ogromnog klena od 70+ koliko sam ga mogao ocjeniti, ali nisam imao sreće da ga zadržim, silio sam i ispravio mi je udicu, tako mi i treba, neka, bar sam vidio da i ih ima.
karasica1607.jpg

karasica160702.jpg

karasica160703.jpg

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Napaljen subotnjim "doživljajem"  :p odlučio sam danas probati potpuno drugo doba dana i staru oprobanu bambulu, po meni je jutro puno bolje nego točno u podne kao u subotu ... Pa sam jutroske ustao malo ranije ok 05,00 , popio kavicu pa na vodu, pogledao jutarnji izlazak sunca i na posao, prvoga sam dobio relativo brzo, već nakon drugog bacanja,  sačekao da se malo primire pomjerio se uzvodno 20-tak metara pa ponovo 3-će  bacanje klen... da skratim priču. Sam sam se sebi čudio kad sam ih počeo šnjirati, udarali su kao ludi i kao da su stajali u redu koji će prije. Moram naglasiti da sam se poprilično nisko spustio uz obalu da budem što manje uočljiv, bacao daleko ispred sebe a sunce još nije imalo svu svoju žestinu pa su se na Karašici igrale sjene. Uživao sam kao nikad do sada, klenovi su bili veoma borbeni i bukvalno sam ih morao po 15-20 metra izvlačiti iz zone udarca da ne plašim ostale. Polako sam se primicao mostu, a tako se primicalo i vrijeme da se manem mahanja i krenem na posao, zadnjega sam dobio oko 07,20.Zaključak, nisam ilovio klena monsturma kakvih ima , ali i pored toga ovaj dan ću dugo pamtiti i prepričavati :yeswink:
izlazaksunca.jpg
klen01.jpg

klen02.jpg
klen04.jpg

klen05.jpg
klen06.jpg

Ispodmosta.jpg
klen07.jpg

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
To, to, to ranom zorom julskom  :drool: Opasni klenovi Gogo  :tbumb:

Kad se samo setim Belog Timoka od pre par godina, jaoooo trovači, klimo ludaaaa  :'( šta učiniste.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Naočale su "šmekerske"  :D to sam zgrabio iz trgovine pre pecanja, nisu skupe a dobar polaroid Balzerove i dobro leže na glavi, jes da boja ubija , al jbga to smo mi koji volimo roza boje jel Šone  ;)

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Nisam izdržao morao sam vidjeti kako će biti predveče, pa... nije bilo loše, par lijepih klenića, par divljih promašaja pravih glavonja, polukupanje pri prihvatu ribe (jedna noga do butina)  današnji dan je kompletan, brdo klenova i dobrih drilova. Kako sam počeo izlazkom sunca, evo i završavam zalaskom.
klen08.jpg
klen09.jpg

klen010.jpg
klen011.jpg

bambula-1.jpg
zalazaksunca.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno