Evo kako to izgleda kad ucenik prevazidje ucitelja...
Sretni ribolovac je moj prijatelj Samir, ja sam do sada pokusavao evo vec 2-3 godine naci velike klenove u Karasici a njemu je uspjelo. Fotke su lose jer je telefonom slikao , ali je zato borba bila velika i jako je uzivao u drilu. U vise prilika sam pisao o nasoj maloj Karasici, slusao o velikim klenovima koje dobiju tu i tamo varalicari a Samir je evo potvrdio da ih ima i da veoma rado uzimaju i muhu kad ih nadjes. Bacao je svoju kreaciju ver de vasa, udica br.14 malo crvenog konca i to je to. Jednostavna do bola, ali ne zato sto je htio to bacati nego sto drugu nije imao kod sebe. Slucajno se nasao uz Karasicu, a prsluk sa muhama nije imao, nego eto tog ver de vasa na kojega je zadnjih dana lovio crvenperku i babuske. Kada je zastao uz vodu i vidio jato ogromnih klenova na povrsini odmah se dao u bacanje i ubrzo je to rezultiralo jednim, pa i drugim velikim klenom, a kod trecega nije imao srece kidao mu je jedinu muhu, probao je i strimerom kojeg je imao uz sebe ali to nisu htjeli, pa se uz ova dva klena morao povuci (jadan bas ga zalim

) Ovolikog klena ja jos na udici nisam imao, jednoga sam vidio prije 3 godine kod extremnog niskog vodostaja ali nije uzeo muhu. Evo sad ih imamo i na fotografiji , bravo za Samira neka samo tako nastavi.