Klen 2011

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Jedina sansa je da se na 5 i slovima PET godina zabrani pecanje i privredni ribolov u ovoj nesrecnoj zemlji...i onda bi nam opet reke bile jadne...posto bi majmuni i to sto prezivi otrovali...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
aca-laki je napisao(la):
meni nikako nije jasno sta covek koji nahvata 5 kila klencica od 20-25 cm i ponese ih kuci,sta on ocekuje u buducnosti???

Ocekuje da tako bude svaki put kad izadje da peca. I bice tako, tih od 20-25 ce biti uvek ali zato onaj od 30 ce da se smatra trofejnim ulovom. Neke stvari su nepoprevljive u glavama ljudi i 20x je lakse dici ruke od takvih nego dokazivati im nesto.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Posledice ribarske filozofije, lovi dok ima, su sve izraženije.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Pre dve godine sam lovio i pustao klena na Gruzanskoj reci ispod jezera, ljudi moji koliko je tu bilo ribe, ma sutiram ribu, da sam hteo mogao sam da sednem na panj i da na suvu peckam ceo dan na jednom mestu i da ne mrdnem...glavna fora je bila da nadjes najvece u moru site od 15-20cm... Prosle nedelje odem opet... :eek: :( ni ripceta, sve je pocisceno do poslednje ribice...drugari koji su bili blize Zapadnoj Moravi su i uhvatili ponesto jer je uslo iz vece reke...tuga ziva, za dve godine od izobilja do bede...

Velikoj Moravi i Resavi cu dati jos koju sansu pre nego i od njih dignem ruke...javicu ishod

Sebastian je rekao sustinu, nista tu ne treba dodati, mentalni sklop ljudi se najteze menja

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Nije uopste rec o krivolovu vec u zakonu i dozvoljenoj donjoj granici kao i u primeni istog zakona. Mozemo mi da se slazemo da zakon nije dobar u tom delu ali mene vise boli kad sa "slazemo" da je sve po zakonu kada neko objavi slike 5 klenova jedva u meri. To je ono na cemu treba da rade forumi ovog tipa, da dodatno rade na produbljivanju svesti nasih ribolovaca. Na pomeranje stepena svesti navise se ne utice tako sto dajemo blagoslov sto neko postuje sadasnji (los) zakon. Vidimo kakve reakcije izaziva takav pokusaj pa smo prinudjeni da citamo "mogu da ti pljunu pod prozor, ti si postovao zakon".

Naravno ja sam izabrao laksi put i digao ruke od svega :), dosta je simpson bio baba-roga :D

aca-laki

Senior member
Učlanjen(a)
06.09.2010.
Broj reagovanja
0
Znam Sims da je lakse dici ruke i da je gotovo nemoguce takve ljude promeniti.Jer su to uglavnom "zreli'' ljudi koje reci ne mogu menjati.Nadam se da ce mladji ljudi poput mene ili jos mladji momci koji ce krenuti u misicarske vode,shvatiti da nije sreca u 5 kila klencica,nego u provedenom danu na vodi.Da sa takvim pogresnim stavovima u ovakvoj situaci sa vodama samo cine stetu a nikako ne pomazu...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Aco ti za starosne granice uopste ne priznajem. Svako moze da se promeni i ja sam se promenio i to drasticno. Mislio sam da cu imati i dovoljno volje i dovoljno snage da makar malo uticem i na ostale ali sam pogresio. Nemam vise ni volje ni snage, pa neka pokusa to neko mladji. Od mene uvek imate svaku podrsku.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
Kada bi bio prisiljen da lovim ovolicne klenove nabavio bi si neki mahač wt1 ili max wt3 i jurcao bi ih u 90% suvom mušicom. Kod mene se bodorke i crvenperke sasvim redovno mogu loviti u dužini od 20cm a klenovi koje uobičajeno lovim su od 45 do 50cm.
Vi samo nosite koliko vam zakon dozvoljuje i u takvom stanju kakvo je kod vas još dugo neće te moči normalno da lovite ovakve klenove kakvi su za mene nešto sasvim uobičajeno  :smoke:

simply as that ,simply as that  :smoke:

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
Šteta da mera po zakonu za klena nije 40cm. Pa još da se i taj zakon sprovodi i poštuje imali bi prave "glavonje". Kada bi bio prisiljen da lovim ovolicne klenove nabavio bi si neki mahač wt1 ili max wt3 i jurcao bi ih u 90% suvom mušicom. Kod mene se bodorke i crvenperke sasvim redovno mogu loviti u dužini od 20cm a klenovi koje uobičajeno lovim su od 45 do 50cm.
Vi samo nosite koliko vam zakon dozvoljuje i u takvom stanju kakvo je kod vas još dugo neće te moči normalno da lovite ovakve klenove kakvi su za mene nešto sasvim uobičajeno  :smoke:

To je to... Savrsen zakljucak Seb. Poslednja recenica zlatnim slovima na vrh svake stranice ovog foruma, cisto da ih podsetimo da cemo im pljuvati pod prozor sve dok se ne budu opametili...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Nadam se da će barem večina ribolovaca jednom da dokuči tu misao/ideju da ako žele da love prave ribe a ne neku "boraniju" onda mora da i omoguče tim ribama da narastu.

SnikS

Junior member
Učlanjen(a)
04.01.2010.
Broj reagovanja
0
ccccccc,ala su pojedinci lovci na trofeje...
Moravica je u svom donjem toku od Bovanske brane do usca u J. Moravu duga oko 30 km.MOj lov klena se svodi na jedva 2 km tako da sto cu jednom ili dva puta nedeljno poneti kuci 5 klena preko mere,necu narusiti populaciju klenova u reci,koja je itekako bogata klenovima u celom donjem toku.Bezazleno je prozivati nekog,u ovom slucaju sam to JA,sto sam okacio sliku klenova u DOZVOLJENOJ MERI,vec se treba pozabaviti svim onim metodama koje riba trpi od ribokradica,mreza,dinamita i ostalih pomagala za masovno ubijanje ribe u nasim rekama.A da jeneko propisao u zakonu da najmanja mera klena bude kao sto je neko rekao 40 cm,takodje bi postovao zakon jer ne zelim da placam kazne ribocuvarima i da im punim dzep a oni da piju hladno pivo u hladovinu dok se razvlace mreze.A Moravica kao reka ima mnogo drugih ozbiljnih problema sa kojima se treba pozabaviti opstina i drzava.Imamo na njoj i prelep pastrmski revir ali dzaba kada plokarosi i varalicari tamane pastrmke dok mi musicari glumimo neku gospodu i postujemo propisane zakone  C&R.To nije svakako moj problem vec problem ribocuvara i losih ljudi koji i ako znaju da je revir love i dokazuju se pastrmkama uhvacenim i naravno koje zavrse u tiganj.

Ali to nije samo ovde kod mene slucaj,ima takvih situacija na gotovo svim rekama u Srbiji,da se ne lazemo,samo sto mnogi ne zele da to isticu ovako javno.

Od sada necu izbacivati vise slike svojih ulova na ovom sajtu niti cu komentarisati teme,vec cu samo posmatrati i smejati se kada se Goci raspravlja sa Mixom jer to mi je najzanimljivije kada jedan varalicar protivreci iskusnom musicaru koji mnogima ovde moze da bude Dr. nauka za FF.Pozdrav Mix

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Nisam razumeo ovo na kraju "Pozdrav Mix". Jel ovo gore napisao Mix ili Smix?

Ili ti to, kao obožavalac njegovog lika i (ne)dela, njega pozdravljaš? U tom slučaju bi trebalo da napišeš "Pozdrav za Mixa!"

aca-laki

Senior member
Učlanjen(a)
06.09.2010.
Broj reagovanja
0
Niko vama kolege ne moze zabraniti da hvatate sve dok je to po propisima,ali je krajnje neukusno za moje shvatanje poredjati 4-5 mrtva klenceta od 20-25 cm i to pokazati ko vredan ulov.Kazete da vode na kojima lovite su bogate klenom,super,drago mi je da je tako,ali onda daj te slike pravih klenova od 40-50cm.Razumem sliku na kojoj je jedan mali klen koji je vracen zatim u vodu.Slika radi docaravanja stanja vode ili velicine proseka ribe ali ove grupne ulove ne razumem...To je moj licni stav i misljenje.A vi slobodno kacite i dalje takve slike ako mislite da je u tome poenta musicarenja i vitestva koje treba ova vrsta ribolova da pruza...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
zamolio bi ucesnike ove diskusije drzavljane republike srbije da mi odgovore na jedno pitanje?
koliko ste ove godine ulovili klenova preko 40 cm kad vec pominjete ovu meru?

Edin-NP

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2010.
Broj reagovanja
0
Sad sam stigo iz ribolova,i pazljivo pratijo ove komentare.  :eek:  Sveje ovo ljudi ok,ali sto kolega rece,koliko ste to ufatili klenova 40 plus,u ovoj temi neznam dal ima dva taka. Glavni problem (bar na ibru) je taj stose ni ova mera 20 ne postuje,reka se necuva prepustena sama sebi,i vise puta sam upozoravao i apelovao na ribolovce,da treba da vrate ispod mere.

I jos nesto,mislim dasu ovi komentari ''prenapuhani'' kao svi su strogo sportski,svaku ribu vrate,mogu i ja takvim dase ovde predstavim,jer vi neznate sta ja radim na vodi,isto kao sto i ovde jedan o drugom neznamo. Znamo se preko foruma (po neko i licno) ali nije stvar u tome dase predstavljamo onakvi kakvi u stvari nismo,dasu klenovi od 25 cm za nas klencad,glupost zar ne.  :eek:

Mislim dace se jos dugo pljovat, pod prozore.  :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno