Klen 2011

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Uff gadna situacija, vodastaj strasan, ko zna kad cemo moci ponovo zabaciti, jedino na jezerima mozda ce nesto moci kad kise stanu  :(

Edin-NP

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2010.
Broj reagovanja
0
Danasnji.

Prilozi

• ja i klen.jpg
    ja i klen.jpg
    27,4 KB · Pregleda: 215
Učlanjen(a)
21.06.2011.
Broj reagovanja
0
Ja slobodno mogu da se pohvalim odlicnom lovu klena na Juznoj M :tbumb:oravi period uspesnog lova traje od 4h ujuru pa do 9h. a posle tek kod sumraka ali ne tako dobro kao ujutru.proslog vikenda sam imao mnogo sitnijih od 50-150g ali i nekoliko krupnijih od 350, 400, 550, i najkrupnijeg od 730g.  iako je temperatura vode dosta velika riba je radila iskljucivo u mirnije delove reke tj  pored granja penjeva i teko nekih zapreka i zaklona. :yeswink:

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
KOD MENE U ZAJECARU  VODOSTAJ OBA TIMOKA JE VEOMA NIZAK ,NEDAJ BOZE DA NEKO POSTROJENJE PUSTI NEKE ODPADNE VODE ,DOSLO BI DO EKOLOSKE KATASTROFE,KLEN KRUPNIJI JAVLJA SE U BRZACIMA DO PODNEVA A U KASNIM VECERNJIM SATIMA IMA GA NA PRELIVIMA. 

aca-laki

Senior member
Učlanjen(a)
06.09.2010.
Broj reagovanja
0
Ja sam bio veceras do Mlave,popizdeo sam totalno,posle desetinu onih jadnika od 15-25 cm,u sam sumrak 3 kidanja :mad:,sve na imitaciju skakavca od policelona.Sugavi tipet od strune 0.10 je pukao sva 3 puta kad sam bocno vece klenove.Em tanko em nekvalitetno,od danas vise nista ispod 0.18... :'(

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Druze u kom trenutku ti pukne tipet u kontri,prilikom zamaranja...?
Ja sam koristio 0.12mm a od skora poceo i 0.10mm.Imao sam par klenova preko 0.5kg i nisam imao problema da ih izvucem.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Na brzinu vezana muva i prejaka kontra su kobni faktori. I ja koristim godinama unazad 0.12 predveze i nisam imao kidanja ribe. Jedino kad zeznam čvor i udarim nesvesnu kontru kao da ubadam nilskog grgeča dolazi do kidanja.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
aco, ja za klena vec duze vreme koristim 0.16 ...tako pise na kalemu , a realno je sigurno preko 0.17. tako da probleme poput kidanja nemam . za klena nije potrebno koristiti tako tanak tipet . kupi bar 0.14  :yeswink:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Klen od 1kg nece da pokida 0.10mm u slucaju da je lepo vezan cvor,da u predhodnim zabacajima nismo kosili iz sebe i da je kontra primerena debljini tipeta.

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
I ja mislim da veci klen (oko 1kg) nece da pokida tipet 0.10mm ako se sve odradi kako treba kao sto kaze crni, ja  koristim 0.16mm i nikad problema nisam imao,po malom vodostaju ponekad i stavim 0.14mm,ima dosta faktora kad riba kida ali meni se to do sada nikad nije desilo pre ce biti da se otkaci pre nego sto je dovedem ka sebi.

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
Е мој Ацо, исти проблем сам и ја имао у петак. Само што сам ја грешком користио 0.10 , понео сам погрешни калем на воду.
Е како сам само цупкао од беса :( три комада су и мени на исти начин покидали.
Оће клен да кида, када узима на прелазу из вира у плићак. Толико силовито се залети на кафицу, па брже болље крене назад у вир. Тада једноставно немаш ште да тржиш са 0.10 у тој ситуацији.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Dobar tipet uz adekvatan stap, klen od kilo nece da pokida. Naravno i uz dobru ruku musicara. dugo vremena koristim Stroft i u 99 posto situacija 0.10 a redje 0.12. Ove sezone sam sve tipete okrenuo na TMC, evo jos kidanja nisam imao na 0.10, doduse klena nisam imao od kilo ove godine ali zato pastrmke da.

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
Ђоле па са Stroftом и пецам , у овом мом случају клен је ударао ко буцов једно ставно ми није дао шансу  на 0.10

aca-laki

Senior member
Učlanjen(a)
06.09.2010.
Broj reagovanja
0
Prvi klen je odmah pokidao sekund posle kontre,druga dva su povukli koji metar,i u svakom slucaju tipet je pukao negde po sredini.Mislim da nije problem u debljini nego u kvalitetu,pitaj boga koliko je stara ova struna koju sam ja kupio...Prosle sezone sam koristio neki 0.12 i 0.14 nisam imao ovakvih slucajeva.
Bas kao sto rece Vlada meni su isto udarali na prelazu vir-plicak.Ma bice bolje sutra spremio sam vec nesta za njega 0.16,i onako ne vezem muve manje od #10...Sad bi neko reko nije sportski,,,,pa bolje je da ga izvucem i vratim nazad nego da mu ostane udica u sutima koa ovima danas...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno