Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Svaka čast na prvom ulovu i da ih bude što više,a o tome šta ćeš da poneseš ti sam odluči.
Ja sam danas poneo dva od ukupno šest koji su mi bili u ruci.
Jedan na vešticu a drugi na bambulu
Mrijest kasni i kod mene, baš mia pajto priča kako su oni preseljeni pre 2 godine narasli u čudovišta od 1,5-2 kile i da su sad u mrijestu . Voajer ih gleda kako se sexsaju u plićaku, a oni se nisu dali smetati
Pa ne znam Crni, moj najmanji klen što sam ga jeo je bio oko 70-80dkg i to samo jer sam ih preparirao 3 komada pa da se ne baci meso. Ribu iskreno baš ne jedem pogotovo što ja lovim, obično se šopam fiš paprikašom ribnjačarskog šarana kupljenog u obližnjoj ribarnici, ponekad morska, smuđa ne štedim jer ga slabo idem loviti pa ako se zaleti godišnje par komada i to je to. Ove naše potočne klenove mi nekako žao, mada ga drugi ne žale previše.
Planiram ove godine probati (jesti ) još jednom-dvaput i klena "na gradele" da vidim kakav je u tom obliku, pa ti javim
ja bih ribu mogao jesti svaki ali da je ponesem kuci iz ribolova ne secam se kad sam poslednju ribu ubio....to ja tako vidim, uzimanje zivota nekome koje daleko inferiorniji...ali da ne pametujem puno.......zato dva puta nedeljno idem u ribarnicu po ribu :'( :'( :'( :'( :'(.....
Kolega jel je jedes zivu kad je kupis u ribarnici? Ne zameri , nisam mogo da odolim. Mozemo raspricavati do sutra ali i onda ubijes ribu trazeci od nekog da to ucini za tebe pa cak i ako je mrzla opet je za tvoje potrebe ili moje. :yeswink: Pozdrav
pa riba iz ribarnice je vec osudjena da bude u tiganju a onu koju sami ulovima nije ni najmanje....ne kupujem je zivu nikada....samo filete....znam da je konzumirajuci i ja na neki nacin ubijam ali ako bih to tako gledao onda bih morao preci u vegetarijance sto mi se ne svidja ni najmanje.......
da se nadovežem na klenarošev post jerbo pecamo skupa,evo još jedan,on ga je i uhvatio na moju muvu,srneća dlaka oblikovana u nešto tipa miša sa nožicama od pijetla.nismo nosili mahače tada pa je zabačena UL-om.danas je na sličnu samo malo veću bilo par pikanja al bit će da je povelika.
Jedna prava Spin&Fly slika koju sam snimio pre 2 dana na Kokinom Brodu: dva drugara varaličare smuđa, iza njih Joca Memedović lovi klena na muve. Tih dana je klen relativno loše radio, ali su bar bili krupni, Joca nije imao nijednog ispod kilo.