Klen 2016

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Par komada s'vremena na vreme nikako ne smeta ;)

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
C&R klen jos krupan kako da ne  :D , pastrmka uvek , klen korov riba , ako je covek poneo par krupnih pa sta, klena ima svuda na tone , realno malo bruka kad stranci vide da lovimo klena posto je ne smatraju za plemenitu vvrstu , moje misljenje , mislim da smo previse poceli da kakakmo sa C&R , in skobalj ce postati jos malo plemenita riba kod nas ...smesno :hammer:

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Da imam klena u tonama, kao sto ti kazes, ne bih pecao uopste ni pastrmku ni lipljena. Šta god ti stranci mislili.

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
Koliko ga ima svi vadimo komade od 3kg :D
Ove godine nisam video klena preko 30cm jer su jagodinske vode osakacene mrežama i otrovima iz fabrika. :(
  C&R u svakom slučaju

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
o kojim se klenovima prica ovde/?? onih kao prst ima na tone to jeste mada kako smo krenuli za par godina ni njih nece biti...a to da je korov riba to necu da komentarisem...u ostalom ako je korov zasto ga 90% musicara lovi.....ili idu ciljno na klena....

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Nekoliko ozbiljnih ribolovaca koji postuju dnevni ulov i nose ribu mogu reku kao sto su Djetinja, Resava u gornjem toku, Gradac, Rzav da osakate za 3 meseca, a gde je cela horda ribolovaca koja ne postuje ni meru ni broj komada...pa dobro i ima sta da se ulovi po ovin nasim rekama...
Sve se svodi na opsti grabez po principu bolje ja nego neko drugi, pa makar i bacio...
Klen nije nikakva riba za jelo a pogotovu iz nasih voda i samo sebi cine zlo oni koji ga jedu. U USA postoji godisnja preporuka po vrstama ribe koju smete uneti u organizam zbog zagadjenosti voda...gde smo mi sa preporukom...
Na klena nisam isao jako dugo jer ga je sve manje i zahteva ozibljno ulaganje u vreme i paznju da bi ubo momenat i vodostaj i uhvatio makar nekog srednjeg pa se odlucujem za plemenitije ribe i vode koje se cuvaju

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
strashni je napisao(la):
Nekoliko ozbiljnih ribolovaca koji postuju dnevni ulov i nose ribu mogu reku kao sto su Djetinja, Resava u gornjem toku, Gradac, Rzav da osakate za 3 meseca

TRUE.......

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ja sam u tom slučaju srećan jer živim pored neuništive reke. Prekjuče sam gledao baš lepe klenove na Timoku ali su na takvom mestu da ih je praktično nemoguće uloviti a bio sam gotovo siguran da nema takvih i u tom broju.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
nikola renegade je napisao(la):
C&R klen jos krupan kako da ne  :D , pastrmka uvek , klen korov riba , ako je covek poneo par krupnih pa sta, klena ima svuda na tone , realno malo bruka kad stranci vide da lovimo klena posto je ne smatraju za plemenitu vvrstu , moje misljenje , mislim da smo previse poceli da kakakmo sa C&R , in skobalj ce postati jos malo plemenita riba kod nas ...smesno :hammer:
E ovde se ne slazemo nikako, klen je ozbiljno dobra musicarska riba. A stranci... Ko ih j.be oni svasta ne jedu. A o ukusima se ne raspravlja realno... Al cinjenica je da je od pastrmke oprezniji za deset klasa... Mozda cesto nije izbirljiv kao ona....mada i tu ima mesta za diskusiju. Klenove do 20-25 ne racunam... Samo preko..... Cak i preko 30cm. Ja sam davno uhvatio svog najveceg klena i to na muvu i tesko da cu ponoviti to u srbiji.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Klen je sigurno najcesca i najpopularnija musicarska ff ciprinidna riba, nije borben kao pastrmka i lipljen, nema skokova, uvijanja  ali je sto se tice uzimanja mamca tu je u vrhu,,  Veliki klen je gotovo neuhvatljiv  mislim na one preko 1 kg  ,, Nema razlike o misljenju za klena izmedju stranaca i domacih misljenja su podijeljena kao o ovdje,,  Stranac ako dodje kod nas u revir ide na pastrmku ali to ne znaci da kod njega klen nije atraktivan,, Kod nas je  uvedena nova minimalna  mjera za klena a to je 30 cm,, 

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
30cm za klena je ok mera. Jos samo da se to postuje

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Ta nova mjera ce mu vjerovatno pomoci  a neko ce to postovati a neko nece,,  Vremenom kad se dese  novcane  kazne ljudi ce procentualno vise paziti  da postuju mjeru,,,

Vrh Dno