Hvala Mafke.
Klen je ulovljen na rijeci Savi južno od Zagreba. Onako ako ćemo iskreno i nije baš rijetkost ovakvoga dobiti onome tko tamo lovi godinama i ima smisla za to, ali je meni loodilo jer je na muhu/bubu.
Teren je jako zeznut. Pozicija gdje sam ovoga dobio uz samu obalu u plićaku a iza nema mjesta. Znači onako sam ispalio bubu sakriven iza nekog grma. Najveceg sam preplasio, a ovaj je munjevito uzeo. Sve je puno trave i obale su ugl odrezane tako da je ribolov sa obale poprilicno zeznut.
Necu ovdje ljepiti fotke jer su ribe ulovljenje na varku, ali imam i klenove od 60cm u kolekciji. Te ribe u jakoj struji pruzaju dobar otpor i dobro se bore jer iskoristavaju struju.
Ja sam inače odrastao uz rijeku Sutlu. To je relativno mala rijeka koja razdvaja Hr i Slo i na lokacijama oko Kumrovca i Klanjca izgleda kao salmonidna voda u koji se ponekad u spusti pokoja potočna iz Slovenije.
Pišem ovo jer si spomenuo malu rijeku i potragu za velikim klenom. Tamo mi je na UL Personal Best nekih 50cm i to mi je najvrijedniji klen u životu jer sam se stvarno naradio da ga strpam u podmetač.
Preko ljeta sam prelazio kilometre u kroksicama i kupaćim gaćama te poznam svaki zavoj, rupu i slap. Jedva čekam tamo bacati suhu
Dodajem fotku bube na koji sam prevario ovog danas i lokaciju gdje sam ga maznuo.