Klen 2026

MafkeDryFly

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2022.
Broj reagovanja
145
Lorde, BRAVO.

Eto da ti cestitam po starom forumaskom obicaju, komentarom koji dalje nailazi i na diskusiju i
ozivi forum a ne laikovima i '' hieroglifima '' raznim.
Dobro dosao u carobni svet musicarenja ulovima po mnogima najsportskije ribe, klena !

Bube su ti kompaktne i pravilno segmentirane i lepo je sto si napravio cvorice na nogama.
Samo jako poverenje u imitaciju 50% ti je odradjenog cilja. Klen je prelep i ako sam poceo skoro golobrad da musicarim, za ovakav komad mi je trebalo dve decenije jer lovim iskljucivo a malim rekama
gde ga je jako tesko prevariti povrsinsim musicarenjem. Napisi koji detalj o vodi i ambijentu u kome lovis ( brza, spora, duboka-plitka voda ).
Sve najbolje i dobro dosao na legendarni forum !

Učlanjen(a)
14.09.2026.
Broj reagovanja
30
Hvala Mafke.

Klen je ulovljen na rijeci Savi južno od Zagreba. Onako ako ćemo iskreno i nije baš rijetkost ovakvoga dobiti onome tko tamo lovi godinama i ima smisla za to, ali je meni loodilo jer je na muhu/bubu.

Teren je jako zeznut. Pozicija gdje sam ovoga dobio uz samu obalu u plićaku a iza nema mjesta. Znači onako sam ispalio bubu sakriven iza nekog grma. Najveceg sam preplasio, a ovaj je munjevito uzeo. Sve je puno trave i obale su ugl odrezane tako da je ribolov sa obale poprilicno zeznut.

Necu ovdje ljepiti fotke jer su ribe ulovljenje na varku, ali imam i klenove od 60cm u kolekciji. Te ribe u jakoj struji pruzaju dobar otpor i dobro se bore jer iskoristavaju struju.

Ja sam inače odrastao uz rijeku Sutlu. To je relativno mala rijeka koja razdvaja Hr i Slo i na lokacijama oko Kumrovca i Klanjca izgleda kao salmonidna voda u koji se ponekad u spusti pokoja potočna iz Slovenije.
Pišem ovo jer si spomenuo malu rijeku i potragu za velikim klenom. Tamo mi je na UL Personal Best nekih 50cm i to mi je najvrijedniji klen u životu jer sam se stvarno naradio da ga strpam u podmetač.

Preko ljeta sam prelazio kilometre u kroksicama i kupaćim gaćama te poznam svaki zavoj, rupu i slap. Jedva čekam tamo bacati suhu🙂

Dodajem fotku bube na koji sam prevario ovog danas i lokaciju gdje sam ga maznuo. IMG_5424.jpegIMG_5425.jpegIMG_5426.jpeg

Vrh Dno