Klen 2026

MafkeDryFly

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2022.
Broj reagovanja
146
Lorde, BRAVO.

Eto da ti cestitam po starom forumaskom obicaju, komentarom koji dalje nailazi i na diskusiju i
ozivi forum a ne laikovima i '' hieroglifima '' raznim.
Dobro dosao u carobni svet musicarenja ulovima po mnogima najsportskije ribe, klena !

Bube su ti kompaktne i pravilno segmentirane i lepo je sto si napravio cvorice na nogama.
Samo jako poverenje u imitaciju 50% ti je odradjenog cilja. Klen je prelep i ako sam poceo skoro golobrad da musicarim, za ovakav komad mi je trebalo dve decenije jer lovim iskljucivo a malim rekama
gde ga je jako tesko prevariti povrsinsim musicarenjem. Napisi koji detalj o vodi i ambijentu u kome lovis ( brza, spora, duboka-plitka voda ).
Sve najbolje i dobro dosao na legendarni forum !

Lord_of_the_split_rings

Junior member
Učlanjen(a)
14.09.2026.
Broj reagovanja
45
Hvala Mafke.

Klen je ulovljen na rijeci Savi južno od Zagreba. Onako ako ćemo iskreno i nije baš rijetkost ovakvoga dobiti onome tko tamo lovi godinama i ima smisla za to, ali je meni loodilo jer je na muhu/bubu.

Teren je jako zeznut. Pozicija gdje sam ovoga dobio uz samu obalu u plićaku a iza nema mjesta. Znači onako sam ispalio bubu sakriven iza nekog grma. Najveceg sam preplasio, a ovaj je munjevito uzeo. Sve je puno trave i obale su ugl odrezane tako da je ribolov sa obale poprilicno zeznut.

Necu ovdje ljepiti fotke jer su ribe ulovljenje na varku, ali imam i klenove od 60cm u kolekciji. Te ribe u jakoj struji pruzaju dobar otpor i dobro se bore jer iskoristavaju struju.

Ja sam inače odrastao uz rijeku Sutlu. To je relativno mala rijeka koja razdvaja Hr i Slo i na lokacijama oko Kumrovca i Klanjca izgleda kao salmonidna voda u koji se ponekad u spusti pokoja potočna iz Slovenije.
Pišem ovo jer si spomenuo malu rijeku i potragu za velikim klenom. Tamo mi je na UL Personal Best nekih 50cm i to mi je najvrijedniji klen u životu jer sam se stvarno naradio da ga strpam u podmetač.

Preko ljeta sam prelazio kilometre u kroksicama i kupaćim gaćama te poznam svaki zavoj, rupu i slap. Jedva čekam tamo bacati suhu🙂

Dodajem fotku bube na koji sam prevario ovog danas i lokaciju gdje sam ga maznuo. IMG_5424.jpegIMG_5425.jpegIMG_5426.jpeg

Lord_of_the_split_rings

Junior member
Učlanjen(a)
14.09.2026.
Broj reagovanja
45
Ulovio sam nesto vremena da kao isprobam novu
rolu. Mislim nema se tu sto isprobavati, ali dobar izgovor zlata vrijedi.

Ugl nekih desetak klenova na terrestrialce. Kako je to lijep ribolov pa to je strasno. Bilo je suptilnih kupljenja sa povrsine do eksplozivnih napada sa iskakanjem iz vode. Top!!!!
IMG_5505.jpeg

Vrh Dno