Klen zvanično zaštićen u Srbiji

Terza

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Bravo za sve te stvari,ali....DZABE SVE AKO NEMA KO DA TO KONTROLISE I SPROVEDE U DELO...ako se oslonimo na samu savest ribolovaca cela stvar je propala u samom startu...zato bi ja za poribljavanje odvojio samo 5% (koliko je cini mi se zakonski minimum) novca namenjenog za to,a ostatkom novca bi zaposlio jos ribocuvara...dzabe se poribljava kad nema to ko da cuva

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Mixmaster je napisao(la):
Lepo je to. Uloviš 16 kg klenova, pa zakucaš i tri pastrmke od po 3 kg pride, sve u jednom danu.

OVI PROPISI SU SAVRŠENI!!!!! :lol:
Opet pozivaš ljude na krivolov...  :doh:

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Goci je napisao(la):
Mixmaster je napisao(la):
Lepo je to. Uloviš 16 kg klenova, pa zakucaš i tri pastrmke od po 3 kg pride, sve u jednom danu.

OVI PROPISI SU SAVRŠENI!!!!! :lol:
Opet pozivaš ljude na krivolov...  :doh:
Zasto?
Da li  moze  8 klenova ili 3 pastrmke npr. ,jer tamo stoji kraj svake recenice "ili"?

Zac

Senior member
Učlanjen(a)
26.11.2007.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
Zabranjen je sportski ribolov od 9 uveče do 3 ujutru,leti.Sportskog ribolovca sklanjaju sa vode,ali zato mrežaroš ostaje sam,bez svedoka,da radi šta mu je volja.Neverovatno!!!http://www.listribolov.co.rs/

Cinjenica je da zvuci grozno ali je i cinjenica da se u mraku ljudi vrlo lako pretvaraju u koljace. Ovako bar oni koji su dosli u krivolov pod okriljem mraka nece imati izgovor za boravak na vodi. A mrezarosi ... njh i onako bole dupe za to da li si ih vidio ili ne jer to rade u dogovoru sa "gazdom".

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Feanor je napisao(la):
Da li  moze  8 klenova ili 3 pastrmke npr. jer tamo stoji kraj svake recenice "ili"?
Da to ILI nedvosmisleno znači ILI a ne I.

Čak sam to sinoć objasnio Mixmasteru i on je razumeo, ali jednostavno voli da se sprda sa svim stvarima ovoga sveta.

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Menjace i ovaj pravilnik uskoro ,kao i svaki, sve dok ne sednu ozbiljni ljudi i naprave ozbiljan pravilnik .
Pazi kombinacije:mozes da nosis 2 pastrmke i soma ali ne 2 pastrmke i klena...
3 soma npr. od po 30 kg ali ne i 2 soma i jednog skobalja :doh:

Sto se samog klena tice ova mera od 8 klenova je  dobra,lovostaj dobar,meru od 20cm trebalo bi da zameni 25cm.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Upravo tako druže, to im ja rekoh, ali ne aju...

Moj predlog je bio da dnevni lovostraj počinje onog trenutka kad prebaciš 5 kg ribe. Bilo koje ribe.

Dakle, može:

5 kila beovice
ili
3 kila beovice i 1 deverika od 2 kg
ili
2 štuke po 3 kila
ili
1 smuđ od 8 kila
ili
1 som od 50 kila
...

A oni napisaše "ono" i pojasniše nam ovako:

Ne možeš istovremeno imati 2 vrste iz različitih kategorija (1, 3, 5 i 8 komada).

Unutar kategorije ZBIRNO 3, 5 ili 8 dnevno.

Preko toga PLUS 5 kila drugih vrsta.

Tako je trenutno zabranjeno poneti 1 skobalja i 1 mrenu od po 500 g, a dozvoljeno poneti 5 kila bodorke i 3 soma od po 100 kila. Nazdravlje!

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Bože, koje budalaštine oni mogu da smisle i naprave propis.
Baš je "pametan" taj što je dao uporedne vrednosti. Taj ima mozak ko zrno graška i to kad otekne od razmišljanja.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Evo ovako,99,9% ribolovaca,varaličara,u toku godine smuđa lovi noću.Nisu svi koljači,ima tu mnogo dobrih ljudi i ribolovaca.I nađoše se ovi mudraci pa zabraniše ribolov noću,odnosno ostaviše ovima što gazduju vodama da odrede vreme lova.Ja bih trebao sad da kupim jedan DH mušičarac klase deset,da vežem strimere sa otežanjem za tvistere,i izađem u po bela dana da mušičarim smuđa,gađajući ga na 40 metara i moleći Boga da sam pogodio pravo mesto.Bezveze :nowink:

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Goci je napisao(la):
Feanor je napisao(la):
Da li  moze  8 klenova ili 3 pastrmke npr. jer tamo stoji kraj svake recenice "ili"?
Da to ILI nedvosmisleno znači ILI a ne I.

Čak sam to sinoć objasnio Mixmasteru i on je razumeo, ali jednostavno voli da se sprda sa svim stvarima ovoga sveta.

Da li je to nova afera u najavi....
http://www.vestisrbija.com/goci+mixmaster/?id=298321
:hammer: :D :hammer:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ovaj sto je sastavljao pravilnik 100% nije cist.Pa sledece godine od 100 ribolovaca koji su pecaju na plovak 80 nece kupiti dozvole.
Ako genije koji je smisljao ova pravila moze da raspozna 5 vrste riba ja cu sve stapove da polomim i bacim u kontejner,ma sta stapove ku..c cu bre da isecem!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ovaj novi propis nema veze sa mozgom  :doh: nerazumem zasto su povecali dnevni ulov mrene?sa dosadasnjih 5 kg povecan je na 5 komada?dobar plovkaros ili varalicar kod mene hvata mrene u proseku preko 1.5 kg, a naleti i poneka dosta veca.kad se pomnozi sa x5 izadje prilicno preko 5 kg
zasto je za bucova 5 komada  :doh: :'(  a i mala mu je min. mera.ova riba zasluzuje mnogo vise jar moze veoma velika da naraste
ajde za klena uredu...8 kom i nije mnogo,a vest ribolovac koji uzima ribu moze da nagura solidnu kilazu...ali mera od 20 cm je nista .klen te velicine je mnogo mali.neznam od koje mere se klen mresti ?dali se klen te duzina mrestio?ako nije katastrofa je da bude ulovljen a da nije imao priliku da produzi vrstu...
za skobalja izgleda da je ostalo isto..kad se uzme u obzir neka prosecna velicina ulovljenih riba

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Go.ci, probaj da se smiriš nekim pomagalom. OK?

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
iskreno ljudi, da su nepromisljeni i da je to pisao neko ko nije video reku ili jezero, tacno je, ali mene licno to ne tangira uopste.

uvek ima zanimljive ribe za pecanje koja nije u lovostaju a sto se tice mere, ni to me ne pogadja jer ribu ne nosim kuci, samo slike...

sad je klen u lovostaju, pa neka je, tu je stuka, pastrmka...
jedino je problem sto mora da se putuje ali i to ima svoju draz, druzenje zezanje, lepi predeli, nije Srbija velika, ali je lepa...

i moraju da se nauce sve tehnike musicarenja... i tu je draz i izazov, bar meni jeste

Vrh Dno