KO JE OVDE LUD?!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
http://www.srbijasume.rs/
Zvaničan sajt SŠ.,javnog preduzeća koje gazduje na području,ma ne znam ni sam,svugde ih ima.Ni reči o najnovijoj naredbi iz ministarstva.BRUKA I SRAMOTA.Gora pošast od takvih krvopija nije mogla da snađe sportske ribolovce!!!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Prilikom razgovora sa mnogim ribolovcima iz mog grada shvatih da ću jedino ja poštovati famoznu naredbu koja je doneta pre nekog vremena.Mrežaroši vršljaju gore nego ikada,pre neki dan lik je napunio džak šaranima od par kilograma,sutra počinje lovostaj na bucova i niko nema nameru da ga ispoštuje,smuđ se lovi konstantno...
Ispoštovaću ovu naredbu iako ovdašnje društvo nije dobilo nikakav dokument,prosto je neverovatna nesinhronizacija ministarstva i korisnika voda,veliki broj lokakaca me gleda kao budalu,ali nema veze...

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Nisi jedini mene pored ostalog povremeno gledaju i čude se kao da sam dreser T-REX_a  :doh:

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
"Biti prilagodjen u duboko bolesnom drustvu nije merilo zdravlja"  J.Krishnamurti

Zvezdane ne odustaj od svoje filozofije zbog budala.
Strelac u Nisu imas jos goru stvar jer tebe totalno neupoznati sa musicarenjem tako gledaju a mene ovde u Nisu "upoznati" gledaju kao cudaka u najmanju ruku posto vebam fc na suvom.......

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ko je ovde lud ?
JA BATO?
-Zato što sam kupio dozvolu, a ne mrežu ili agregat,
-Zato što moram da preskačem bodljikave žice, ograde po vodi, da idem okolo ko ludi "Dale",jer su ogradili i
  pregradili sve živo, a niko da razgradi...
-Zato što poštujem lovostaj, a 99% 'vata kad 'oće
-Zato što poštujem mrestilišta i zimovališta riba, a lopovi to na miru čiste
-Zato što vraćam čak i ono iznad mere, jer ostali nose sve pa i ispod mere
-Zato što poštujem zakon, a ovlašćeni da ga sprovode nisu ni čuli za njega
-Zato što me gledaju ko kišnu glistu ili "dilbera" dok im objašnjavam da sam ribolovac
-Zato .......ima mnogo toga....
Uglavnom se ovo odnosi na sve nas mušičare.
Zaključak:
MI SMO LUDI, KRETENI, MENTOLI, DIJABOLE, DEBILI za skoro sve ostale.
Jebote, da l' su u pravu???????

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
U poslednjem Ribolovu je izašao odličan tekst,parametar rada naših ribočuvarskih službi,pod nazivom "Šarena slika"!
Ovo je samo kratak citat iz pomenutog teksta gde se jasno očitava nerad JP Srbijašume,KAO I TO DA JE NEKO IZ NADLEŽNIH INSTITUCIJA TO KONAČNO I PRIMETIO.
    "Iz opsežne analize koju je obrazložio mr Dušan Ognjanović,uočava se bitna razlika u angažovanju ribočuvarskih službi.Tako je,primera radi,JP Srbijašume kao korisnik RP Istok lane izdalo svega 806 radnih naloga,a u delu RP Zapad još manje-samo 437.Mada nalozi sami po sebi nisu presudan pokazatelj,ipak govore o pokretljivosti ribočuvarskih službi i sveukupnom učinku korisnika ribarskog područja(zato i ne čudi što je Petar Nećak,predstavnik te firme na ovom sastanku,videvši našeg novinara,zatražio da se tok sastanka ne snima;zapisivanje ipak nije mogao da spreči-prim.ur.)
Najviše radnih naloga (3821) imala je ribočuvarska služba OOSR Hristifor Perišić Kićo iz Kraljeva koja gazduje najvećim područjem,a veliku prisutnost na vodama, sudeći po istim pokazateljima,beleži Ekoribarstvo iz Valjeva(3438)."
Iz gore navedenog citata se jasno vidi razlika u obavljanju poverenog posla među ribočuvarskim službama.JP Srbijašume imaju skoro četiri puta manje izlazaka na vodu od čuvarske službe iz Kraljeva.Ovaj skandalozan podatak jasno dokazuje pogubno upravljanje vodama ove fantomske firme,Jul-ovske tvorevine iz prošle dekade,namaknute radi zgrtanja para bez ikakvih obaveza i odgovornosti u radu.Još je jadnije što ova nesrećna korporacija ne nalazi za shodno da zaposli ribočuvara na području grada Kladova,već taj posao obavljaju ljudi iz gradova udaljenih šezdesetak kilomatara od Kladova.Šta ti ljudi rade, i koliko upšte mogu biti uključeni u nekakav ozbiljan ribočuvarski posao,dovoljno govori da se u Kladovu redovno grabulja,smuđ se lovi u mrestu,nijedna od donetih naredbi se ne poštuje,svake godine opada broj kupljenih dozvola,mrežaroši su nedodirljivi,i sijaset drugih nelegalnih radnji.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas doživeh,posle punih petnaest godina,sećam se da se poslednji slučaj desio '94.,da me iskontroliše čuvar.Način na koji je postupio ovaj stožer reda i mira na vodi,paradigma je očajnog stanja na vodama koje kontrolišu "Srbija šume",i još beznadežnije kadrovske strukture ove fantom-pantljičare.
Lovim bucova u gradskoj marini,udara sitan,sa mnom lovi i bivši član ovog foruma,Komanchero.U jednom trenutku mu prilazi čovek prilično ruralnog izgleda,masne,ispečene kože,krvavo modrih obraza,svedočanstvom dugogodišnjeg lošeg alkoholisanja,i bradom od nekoliko dana koja potkrepljuje gore navedeno.Nosi blok i hemijsku olovku.
"Dobar dan,dozvolu molim",kaže,pristup mu odudara od pojave.
Komanchero mu daje dokumenta,ovaj upisuje i kreće ka meni.Isti nastup.
"Gde ti je značka,uniforma,zajebavaš li me čoveče?!,"rezigniran sam.
"Kakva bre značka,uniforma,nema po novom zakonu,naložili mi odozgo,daj dozvolu!
"Mani mene,čitao sam novi zakon,znam ga bolje nego ti, ovako obučen,bez legitimacije,za mene ne predstavljaš ništa čoveče!",padam u vatru a grlo mi se suši od uzbuđenja.Imam kratak fitilj za ovakve nezgode.
"Ma daj samo da upišem broj dozvole,to je samo onako,da vide ovi moji da sam bio na terenu,ne bih ni došao da kontrolišem nego sam vozio ženu u bolnicu,pa rekoh da svratim kad sam već tu",pomirljivo i sa neskrivenom ulagivačkom maskom  unosi mi se u lice.
"Nije ovo mesto za svraćanje,svaki dan treba da si ovde,kapiraš,pokvario si mi ribolov",ne smirujem se!
"Nemoj tako,preko 25 godina sam ribočuvar,nikad gore nije bilo,čamac nemamo,svojim kolima sam došao,plata mala,šest šefova imam,svaki drugačije priča,pa ti i da nemaš dozvolu,ne bih ti pisao prijavu,vidim vraćate ribu...!"
"Evo,upiši broj"!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
zvezdane,jadan covek ,trebao si jos da mu platis pivo...  :doh: :hammer: :hammer:
koliko ljudi u srbiji radi za manje pare !!?i to mnogo savesnije od njega.ako mu je losa plata uvek treba radnika na gradjevini ...ili da se kopaju kanali....

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
KO JE OVDE LUD?! - pravo pitanje !!!!
Zvezdanov me podseti na jednog od pre 20ak dana ,istog izgleda čovek od nekih 50ak i kusur god  sa nekom čudnom volontersko legitimacijom vojvodina šuma,čujem se izdaleka ,ide od jednog do drugog ribolovca i pošto naravno niko nema godišnju ovaj kuka da naplati neku dnevnu dozvolu ,naravno svi ga napušavaju i tako dođe i do mene a ja u zanosu mahanja i bezuspešnog jurenja neke štuke pitam ga "šta oćeš?" traži ovaj dozvolu ,"aha to oćeš tico?" ,pitam ga ja "ti si ribočuvar a? " " a jel dozvoljeno bacanje sačme na tamišu ?" kaže on "neee nikako to je privredni ribolov" "ajde ti sad ribočuvar da ti pokažem gde visi sačma na drvetu pored ribočuvarskog čamca vojvodina šuma " ,vidi on koliko ima sati i počne da kuka " pa ovo ,pa ono ,ne mogu ja tu ništa ,za to je onaj drugi čuvar nadležan..itd ,ja radim za 50 dinara od jedne dozvole , (moj komentarkoja je inače 800din ..ej ljudi 800 din dnevna dozvola za tamiš,pa jel to normalno?? ),nikada ranije nije bila gora situacija .. i stvarno mi ga beše žao tako da na kraju  dade mu ja 100din ( kao što malopre reče sasats),"evo ti za pivo" čovek samo što me ne izljubi ...pa vi sad vidite šta  je naša slika i prilika ,tužna ,jadna i bedna...

a evo i fotografije tipa koji baca sačmu ispred ribočuvarskog čamca ..možete verovati??
(zeleni čamac sa leve strane  sa motorom je od vojvodina voda ,šuma ..šta već)

68908255.jpg

53459231.jpg

81092371.jpg

81227349.jpg

81417693.jpg

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ej sone,mozda je covek platio dnevnu ?? :hammer: :hammer:
sta kod nas ima nema ni u crtanom filmu  :doh:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Pa i ja sam od prvobitne želje da ga bacim u vodu splasnuo,razmišljam da ta jadna budala nije uzrok nijednog problema koji tište ovdašnje vode.Šefčići,pisari,činovnici,administracija,to su ale naše propasti!

easyrider_

Full member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
631
Bas tako... On je "samo sitna riba u ovom moru plavom"... Slabo on sta moze promjeniti. Jer da moze, promjenio bi on vjerovatno sta u svom zivotu na bolje. Ali nazalost zivimo u takvom vremenu i na takvim prostorima gdje je covjeku oduzeta cast i gdje su mnogi primorani na OdstupanjA,  i mimo svoje volje.
Ponekad pomislim "tako nam i treba kad smo stoka", a onda vidim nekog tako utucenog starca koji je prinudjen da ide ispod granice casti da bi prezivio i onda mi se place... "Mene sve rane moga roda bole i moja dusa s njim pati i grca".
Nije chile tu mnogo kriv... A guzonje i sefovi su bas zbog toga sefovi... Inace bi bili i oni ko chile. "ili jesi ili nisi"- guzonja! Strukture brate...
Nadam se samo da ce njegova zena izaci iz bolnice na svojim nogama...
"Kad slonovi igraju fudbal, strada trava."  :(

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
easyrider_ je napisao(la):
"Kad slonovi igraju fudbal, strada trava."  :(
sve si lepo napisao i slazem se sa tobom....ali....ko je te slonove postavio za slonove nego stoka od naroda??nezasluzujemo nista bolje nego sto nam sa desava ,cak zasluzujemo i mnogo gore....dali bi se u nekoj zemlji gde zivi neki drugi narod desavalo ovo sto se  ovde desava ??a narod to sa strane posmatrao ,nemocan da bilo sta promeni

Vrh Dno