koliko musicarite ??

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Priznajem da sam jučerašnje komentare napisao pod utjecajem jednog ruskog filma kojeg sam baš jučer odgledao, a u kojem tip doslovno razbija smuđeve, šarane i somove na rijekama i jezerima, prilazeći im sasvim blizu. Iako ni iz onih pogledanih morskih filmova nisam stekao bitno drugačiji dojam. Naravno da je ribi svejedno na kraju kad je mrtva (čak bih rekao da bi ona radije izabrala trenutnu smrt strijelom u čelo naspram kačenja udicom, zamaranja....), ali ono što me smeta kod puške je ulaženje u riblji teritorij, pod vodu. Tu mi se gubi ljepota.

sulecriba

Senior member
Učlanjen(a)
19.05.2008.
Broj reagovanja
0
tomasini je napisao(la):
Neke vrste možeš i zainteresirati kuckanjem o stijenu, npr. Onda se one radoznale približe, i kad dođu dovoljno blizu, ponovo im prospeš mozak. Pogledaj malo video klipove na jubitou, zaista je tako jednostavno brutalno.

Kolega, ono što se u tim clipovima dobro ne vidi jest, da treba zaroniti na 15-30m dubine - na dah (pokušaj jednom  :D), malo pokucati o kamen a onda čekati zubatce po 1-2 minuta da dodju na domet puške (3m je maximum), ili veliku kirnju pred špilju, i to na dubinama 15m+, onda treba još pogoditi, pa ako je velik i izvući na površinu... ja u prosjeku gubim po 10-15kg težine za tjedan dana intenzivnog ronjenja iako triput više pojedem u tom periodu...  Nikad u životu nisam lovio cipole, možda sam ubio svega 10 orada, ne streljam felune i male lice, kao ni salpe, ovčice, brancine manje od 2-3kg, nikad još nisam ubio kavalu, ubio sam par murina jer su bile napastne - radi sigurnosti, jer su me napale...

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Sulec dobro zboriš. A tko ne proba ne može znati o kako je divnom sportu riječ, istina da sam omekšao u zadnje vrijeme i stvarno bih mijenjao harpun za fotoaparat, ali ništa se ne gubi od draži. Ronjenje na dah je samo novi način stapanja sa prirodom u izvornom obliku i to u elementu iz kojega smo i nastali.

gjors

Junior member
Učlanjen(a)
16.11.2008.
Broj reagovanja
0
Svakokga dana sve više i više .............mušičarim, :hammer:,živa istina

Vrh Dno