koliko polarizacione cvike pomazu?

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ja nosim jedne Robinson-ke odavno i kad vozim njih stavljam, a za ribolov su mi bitne kao i štap. Mnogo znače i pomažu.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Da ne nosim naočare,bio bih kao slep u nimfolovu babuške!A što kaže Milanče,za strimerisanje bucova su mi imperativ.Pomažu mi da vidim ribu koja nailazi, ribe koje nekada nisam opažao!

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Svi se složismo da je ovo veoma koristan deo opreme, pa nije red da ova priča bude u španskoj mušici  :dance:

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Slažem se Falco! Nisam ni primetio da je u Španska mušica. Hvala!

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Odlicno sto je tema postavljena tamo gde treba da bude.
E sada mene muci sledece: posto sam ja bez naocara za vid corav kao sismis i kupovina cisto polarizacionih nema svrhu (osim da se polomim negde u ribolovu), zanima me da li se rade polarizacione po principu clip-on ili neki model koji moze da ide i preko naocara za korekciju vida?

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
I da, zaboravih jos jednu vaznu stvar: ukoliko se proizvode gde se eventualno mogu naci jer bih pazario jedne?

Izvinjavam se sto pisem post za postom, ali mi nema opcije "edit" za prethodni.

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Postoji clip-on varijanta ali nisam ih dugo video. Znam da je vania imao neke u ponudi jos pre 4-5 godina. Pogledaj po ovim evropskim fly fishing shopovima.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
nema ni par dana kako otvorih temu,a vec me nagovoriste da pazarim.... :D
kupio sam stormove cvike thundereye,odmah istrcao iz radnje i poceo da gledam ka sofersajbnama i barama(kisa) i odusevio se...cena je 17 evra i mislim da sam odlicno prosao...pozz svima i hvala na ukazanim prednostima.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
da dodam....http://www.stormlures.com/international/
na 42.stranici su...oznaka 101c.......bice dobre....

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
http://www.amazon.com/Polarized-clip-flip-up-plastic-sunglasses/dp/B000HJKGMG
PRLE evo ti najjeftinija varijanta od 10dol clip on ,ima ih koliko hoces na netu...

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Hvala svima na informacijama.
Uskoro se hvalim ili placem zbog izbora.  :D

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
neces plakati,mozda od srece hoces....danas proveo dosta vremena na potoku koji je blizu,odusevljavao se celo pre podne....ono sto mi je nekad delovalo nevidljivo,sad dobija drugu dimenziju..... :D

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Što se tiče ovih ravničarskih ,vojvodjanskih reka polarizacija je preko nepotrebna jer su vode mutne kao oranje tu se riba ne lovi na vidjeno jedino ako se mušičari na površini vode pa da se prati muva-strimer ,po meni mogu imati ulogu na nekim jezerima ako se mušičari na vidjeno ,takodje  dobre su za  Gradac da pratim suvu muvu po površini vode ,mada mislim da i obične za sunce odradjuju posao...
u svakom slučaju bez naočara ne idem....

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
mudro zboris,Sone... :)
ali recimo,na Karasu,koji je iole bistriji od 99 posto voda koje proticu kroz moju oklinu,naocari vrede...kao i na kanalcetu nekih 12 km od Vrsca,gde lovim na vidjeno....voda je taman mutnjikavo-bistra,da ne mozes golim okom razaznati a naocari ti daju malu prednost....a i manje umaram oci,kad ovako gledam u povrsinu,ubi me refleksija od sunca...... 8)

Vrh Dno