koliko polarizacione cvike pomazu?

mangia

Newbie
Učlanjen(a)
06.03.2006.
Broj reagovanja
0
7GBP + 4GBP shipping sa ebay-a... Model je neki lijevi ali momački rade posao...

beba

Junior member
Učlanjen(a)
20.12.2008.
Broj reagovanja
1
Gotovo neophodan deo opreme u musicarenju,ja koristim Rapaline naocare.

ivants

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2008.
Broj reagovanja
25
Pozdrav Prle, jel si dobi one naocare, posto i ja nosim naocare za korekciju vida, zainteresovan sam za kupovinu, kakva su iskustva ako si ih dobio

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Nisam jos Ivane pazario, jer uletele neke prece obaveze i malo sam kratak s "vremenom". Ali sam sada za praznik bio do Beograda i u "Uscu" probao jedan model (ne secam se ciji) koji se sastoji iz klasicnog rama za naocare za vid i na njemu dva jaka magneta drze dodatak sa polarizacionim filterom. Varijanta i kvalitet boli glava, ali i malo jaca cena ( ~50€ ). Testirao u samoj radnji i moram reci da ne lazu sa prilozeni papirom o karakteristikama: linearni polarizacioni filter koji su upotrebili vredi svaki ulozeni dinar, a i sam ram za naocare je lepo odradjen - bolji od ovog koji sada nosim.
Idem sutra do jedne niske radnje gde su mi prijatelji rekli da je bilo i clip-on i fit-over varijanti i javljam ovde utiske sa testa "na suvo".

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
Što se tiče ovih ravničarskih ,vojvodjanskih reka polarizacija je preko nepotrebna jer su vode mutne kao oranje tu se riba ne lovi na vidjeno jedino ako se mušičari na površini vode pa da se prati muva-strimer ,po meni mogu imati ulogu na nekim jezerima ako se mušičari na vidjeno ,takodje  dobre su za  Gradac da pratim suvu muvu po površini vode ,mada mislim da i obične za sunce odradjuju posao...
u svakom slučaju bez naočara ne idem....

Upravo kupih neke Mikado polarizacione cvike, nisam ih mnogo platio 8,5e i za te pare su stvarno ok!
E sad isprobao ih na vodi (pretezno nimfarenje), i moram vam reci da ovo sto Sone zbori, veoma je tacno, na nekim delovima pri jakom suncu najvise su mi pomogle da ne umaram oci. Kako se sunce smanjivalo bukvalno bez naocara mnogo mi je bilo lakse, posle nekog vremena sam i skinuo. Verujem da je za sve kriva mutna vojvodjanska voda i da na bistrijim vodama dobijamo daleko bolji efekat, sto cu uskoro i proveriti na nekim jezerima, tj sacekati da se neke reke izbistre pa da vidim kako je onda. Sto se tice pracenja musice po povrsini, tu je mozda efekat jos izrazeniji, moracemo kolega Tomos i ja da nadjemo neku bistriju vodu pa da vidimo cije cvike bolje biju  :hammer:

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
bistriju vodu....... :D
juce sam bio na kanalu,mutan je kao nasi politicari....znaci mnogo!
Karas jos nista,i dalje mutno.....

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
znam, prosao sam i ja pored Karasa, gori je nego pre nedelju dana, kanal isto videh, na svinjskoj nema nista osim suncanica i malih crvenperki :doh: Eto ti izvestaj sa terena, znaci cvike nam netrebaju 8)
Kad idemo zajedno malo u Fly, a ne odvojeno, nije vise red da se stalno izdvajas moj Tomose  :whistle:, evo i Vojinson sutra treba da dobije Fly komplet :tbumb:

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
cvike ne trebaju,cvike otpadaju..... :D
super,bas mi je drago za Vojinsona,sad mozemo u cistu fly eskadrilu.....
ma kakvo crno izdvajanje,jednostavno mi je takvo radno vreme da se kosi sa vasim pa ne stizemo da se uklopimo.....
a cvike pomazu kod,recimo kanalica ili dtda kad je blago mutan,ne kao sad.....jasno vidis bucove pod povrsinom kako krstare koje bez cvika tesko uocis.....ili na Sulovu,jasno razaznas sta je riba a sta granje ili slicno...a i ubije te refleksija na povrsini ako si bez naocara.........

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Ma slazem se sa time u potpunosti za naocare, videcemo mi njih cim se malo izbistri :hammer:

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
nema.....kad nesto planiras,to je najgore.....taman sam mislio kako cemo lepo pecati kad se vode smire...ali izgleda,opet plivanje..... :tumbdown:

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Evo posle godinu dana koriscenja, situacija sledeca, krenuo na vodu, odvezo se 15 tak kilometara i video da ih nemam, vrci se nazad ili neidi uopste  :hammer: Stvarno jedna od najpotrebnijih stvari u nasem sportu  :tbumb:

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ja danas odem na Drinu kada ona nadošla i zamućena.Spakujem se i u kola.Odvezem se preko jezera i izađem na živi tok Drine.Kad tu voda kao rakija,al me vjetar izlupao i nisam ponjeo kombinezon za gaženje.U čizme mi voda na kraju ušla.
Kako je lepo kada se sve vidi.
Pored ribe bitno je da se vidi i konfiguracija terena.Znaju tako da budu nagli prelazi ili drvo pod vodom,kamen.

Bez polarki ja na vodu ne idem! Najgori momenat je mirna voda a sunce da prži.Tada je gore gledati u vodu nego u sunce.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Savet za pravilnu odluku i kupovinu..
AMBER ili COPPER????
Naručujem from USA...vrlo mi je bitno da se odlučim sutra do podneva,nisu baš jeftine...staklo je polukarbonat 580..
Drina je imperativ u svakom pogledu ali i druge vode i uslovi na njima!!
Fala  :)

Vrh Dno