Kombinezoni: Simms vs ostali

ugly_si

Senior member
Učlanjen(a)
03.04.2006.
Broj reagovanja
1
Malo je nedostajalo sa spavam u njima :) znaci nema dalje ... mislim da sam miran sledecih 5 i vise godina bez problema

flyfishdude

Newbie
Učlanjen(a)
25.10.2009.
Broj reagovanja
0
mislim da sam miran sledecih 5 i vise godina bez problema

10 godina bez problema,  ko dobar dan. Znam desetinu ljudi sa modelima G3 kojima traje 10-ak godina bez ikakvog problema, moj G3 sad ce mu 5-a godina izgleda kao nov, sa minimum 80 izlazaka na vodu godisnje a nekad i preko 100, leto-zima, padao po sljunku, sedeo na stenju, kamenju, a kad zavrsim pecanje skidam ga kao da hocu da ga bacim, znaci bez nekog taktiziranja i milosti, sto naravno tebi ili bilo kome drugom ne preporucujem.

Simmsov-i kombinezoni najvise stradaju ako je tesan, znaci mora malo lufta da ima na telu, da stoji komotno. Zatim ako posle pecanja drzite mokar kombinezon u gepeku, pogotovo po suncanom danu. I treca stvar, uvek posle pecanja kad dodjes kuci okaci ga na ofinger i isperi pod tusem sa spoljne strane i ostavi ga tako na ofingeru da se kompletno osusi 2-3 dana.

Ako se budes pridrzavao ova 2-3 jednostavna pravila tvoj G4 bi trebao da prebaci 10 godina koriscenja iz zezanja, mozda i mnogo vise.

Vremenom ce postati meksi, ne toliko krut koliko je sada kao nov, sto je licno mene nerviralo kod tog modela, ali je zato najrobusniji i najizdrzljiviji simmsov model.
Sa srecom da te sluzi deceniju-dve.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
uf ja sam malo pregledao oba modela...opakoooo! Pojam robusnoga!!! Ali ja za sada mogu samo da sanjam o tome.

ugly_si

Senior member
Učlanjen(a)
03.04.2006.
Broj reagovanja
1
ja nisam ni sanjao ali eto ispade luda sreca pa bolje i malo se nategnuti, ovako sam svake 2-3 godine davao 150 eur za neke znj wadersice koje su po domacim preodavnicama karakterisane kao vrhunske.... Ovaj g4 kada samo opipate shvatite sta je VRH... hvala vam na uputstvima i zeljama ja evo 3 dana kako je kod mene i jos ne mogu da se smirim od ushicenja... svakih sat vrmena odem da bacim pogled jeli tu ili sam samo sanjao ;)

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
moje misljenje je da je jedini parametar koji utice na trajnost kombinezona odnos njegovog vlasnika u samom ribolovu...Moj drugar iscepa jedan kombinezon za sezonu, koji god da mu das, ma treci ribolov novim kombinezonom se zavrsi sa rupom...

Znam mnogo ljudi koji imaju behrove kombinezone od neoprena i traju im vise godina bez ikakve promene...nije ni taj G4 otporan na trnje ali trajace ako se pricuva  ;)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Jedini parametar koji utice na trajnost kombinezona je kako te usere. Toliko nestandardan kvalitet nema ama bas ni jedan proizvod. Moze da bude Simms, Patagonia, Vision, ma bilo koja firma i da traje 3-4-5 sezona a moze da se desi da ne sastavi jednu celu.

Osnovno je kako je flyfishingdude vec rekao, ispostovati preporuke oko izbora velicine i uciniti sve sto je u nasoj realnoj moci da mi ne budemo odgovorni za mogucu havariju (gazenje po trnju, siblju, granju, preskakanje bodljikave zice,...).
Sve ostalo je kako Bog zapoveda :D, kako nam se zalomi i kako nas ukenja.

I jos nesto. Posebnu paznju obratiti kada je kombinezon mokar. Tada se desavaju razvlacenja materijala kada pozelimo da sednemo negde uz obalu ili cak u kola, a kriticne tacke su deo izmedju nogu i kolena.

ugly_si

Senior member
Učlanjen(a)
03.04.2006.
Broj reagovanja
1
godisnje 20-ak pecanja i pedantno ophodjenje prema priboru i opremi... znaci trajace mi 20 godina  :doh:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Aha, ali u crtanim filmovima :)

Uostalom pricacemo o tome kad dodje vreme, setices se sta sam ti pricao. Taman posla da neko pomisli da pljujem Simms ali napravise ljudi fetish od kombinezona koji je zapravo potrosni materijal. Sigurno ce dva korektna kombinezona da nadzive jedan. Tu uopste nemam dilemu.

flyfishdude

Newbie
Učlanjen(a)
25.10.2009.
Broj reagovanja
0
Sigurno ce dva korektna kombinezona da nadzive jedan. Tu uopste nemam dilemu

Svako ima svoje iskustvo, misljenje i opredeljenje u vezi izbora pribora i opreme, i tu ne bih mnogo komentarisao.

U vreme kada sam bio u dilemi da li da kupim Simms G3, ili neki drugi kombinezon takodje renomiranih proizvodjaca kombinezona, postavih ovo pitanje u jednom FF klubu u Nashvillu, TN. Odgovor je bio jasan i jednoglasan, Simms. Pa reko nije valjda da je toliko dobar i dugotrajan kombinezon u odnosu na druge proizvodjace? Par njih rekose da su isto razmisljali kao i ja i kupovali neke druge modele iako su dobili sugestije za Simms, pa su posle prvog kupili drugi, pa zatim treci, i na kraju Simms. Potom se u celu pricu umesa i vlasnik jednog lokalnog Fly Shop-a i rece: Gledaj, na sve kombizone osim Simms-a koje smo prodali unazad par godina, 30% reklamacija u prvom mesecu od dana prodaje na curenje na carapi- neoprenskim spojevima, jos 10-20% u prva 3 meseca od dana prodaje, i nesto kasnije dobar deo musterija se vraca da kupi neki drugi kombinezon sa pitanjem koji je trouble free. Odgovor znate, Simms. Zalomi se i neki koji ce potrajati 3-4 godina a da nije Simms, ali procentualno jako mali broj, znaci bas treba da ste sretne ruke.

Takodje na vodi dok pecam, srecem ljude i ponekad zapocne prica o kombinezonima, pitaju me koliko ti je star taj kombinezon, posto imam stariji G3 model, reko evo sad ce 5 godina.. Dosta ih rece da taj isti model nose 7,8 9 godina bez ikakvih problema...

Takodje na sajmu u Denveru, na Simms-ovom standu, prikazuju uporedne testove svojih kombinezona i konkurentskih....ni 40% ne mogu da izdrze sta izdrzi Simms.

Za mene, a i vecinu ljudi sa ovih prostora, bolji je jedan Simms nego tri (3) neka druga, definitivno. Ne zato sto se pravi u USA, vec zato sto je najbolja investicija za pare koje dajete za kombinezon gledajuci dugorocno.

I za kraj, ipak svako bira za svoje pare sta kupuje, i tako i treba da bude. 

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
vidim ja teško meni  :doh: :hammer: još če i da odem da tražim kredit pa da uzmem G4 pa da ladno kažem to je to!

G4 sam več gledao,  pipao...stvarno je opak kombinezon več na oko a kako da ne verujem tolikom broju zadovoljnih vlasnika.

A to što Boki kaže da su kombinezoni potrošna roba 100% i jeste tako!

ugly_si

Senior member
Učlanjen(a)
03.04.2006.
Broj reagovanja
1
sada je moj pa kako nam bude a cisto sumnjam da sam pogresio, evo da malo skrenem sa teme recimo Vision Gillie je nahvaljen kao vrh odnosa cena - kvalitet a vise od pola njih koji ga imaju se late silikona ili neostika vec nakon godine najvise dve, a znamo da mu je cena oko 200 eur.... uostalom sta me to tangira ja sa resio sebi waders pa pricacemo o tome kada popusti na mudima ili carapama jer na kolenima znam da sigrno nece...  :-X

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Vidis kako su iskustva skroz drugacija. Ja nisam cuo da se iko zali na Gillie sem na jedan ocigledan fabricki propust ali koji ni najmanje ne utice da uvek budes suv. I jos nesto ti skuplji Vision kombinezoni imaju fantasticnu propusnost membrane, iako je kombinezon prilicno debeo i jak dise savrseno. Meni Extreme trajao 3.5 sezone i samo je moje povecanje kilaze krivo sto vise ne traje. Ali iskreno nisam cuo ni za jedan Gillie da je propustio sam od sebe a jos manje da je neko trazio kakav silikon??? Cemu silikon uopste?

I ko je bilo gde rekao da si pogresio sem u onoj racunici da ce da ti traje 20god :)

ugly_si

Senior member
Učlanjen(a)
03.04.2006.
Broj reagovanja
1
Inace sami sebi predbacujemo da smo pogresili "mozda" ako nesto uzmemo uvek mislimo da ima nesto bolje... eto to je jedino na sta sam mislio kada sam rekao da znam kako u ovom slucaju nisam pogresio ... pozdrav

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
Malo smo odlutali od osnovne teme, možda ovo treba prebaciti u posebnu temu.

SIMS verovatno samo pedantnije šije kombinezone od istog materijala koji koriste i ostali proizvođači wadersa. Nema dileme da svi oni kupuju materijal (goretex) od istog dobavljača, ili od dva do tri svetska proizvođača materijala koji su isti, samo se zbog kopirajta drugačije zovu... Sada je samo pitanje, kako to da Vision ili neko sličan sebi može da dozvoli da proces šivenja bude razlog što nisu na "nivou SIMSA" po pitanju pozudanosti i trajnosti.

Logika mi kaže da razlike u kvalitetu/pozdanosti ne smeju da pređu 10%...

Da me ne shvatite pogrešno, i ja bih kupio SIMS kad bih mogao da si ga priuštim...

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Simms je svetlosnu godinu ispred konkurencije sto se tice wadersa  :yeswink:

Vrh Dno