flyfishdude je napisao(la):
Lu
Momak...dozvoljavas sebi previse slobode u ophodjenju samnom! Na takav nacin mozes mami i tati da se obracas, ne meni, jasno?
Za ostale ucesnike...kopirano sa cabelasovog sajta:
"Our Premium Dry-Plus waders are recognized for unequaled quality and are offered at a price much lower than you would expect. Super-tough, tightly woven microdenier nylon outer shell and triple-layered knees for maximum protection from abrasion and puncture"
Hajde sad ovako, zar je tesko priznati kad nisi u pravu? Meni nije! Ali nekom drugom prilikom jer ovde apsolutno nemam dilemu!
U citiranom tekstu koji navodis, proizvodjac nije naveo koji tip membrane koristi, prosto i jednostavno ne zeli kupce da opterecuje time.
Super-tough, tightly woven microdenier nylon outer shell and triple-layered knees for maximum protection from abrasion and puncture"
Umesto objasnjenja boldovao sam ti u istom tekstu ono na sta se odnosi taj reklamni tekst firme Cabelas.
U daljem objasnjenu mozes da pogledas jaknu "napravljenu kompletno od Gore-tex" naravno pod navodnicima, jer takav artikal ne postoji na planeti. Od tvoje omiljene firme pa nemamo razloga da ne verujemo.
https://www.simmsfishing.com/simms/images/Gore-flash.swf
Pa ako treba jos detaljnog obavestenja, ono belo na slici je
membrana od Gore-tex, ispod je sloj koji je do tela, a odozgo je Outer Material ili ti cuveni "microdenier nylon outer shell" koji je naravno na jakni spolja izlozen svim granama i grancicama, koprivama, trnju, suncu,...Njegova uloga je da stiti kombinezon-jaknu-kapu ili bilo koji drugi finalni proizvod od abrazije kao spoljni sloj. Ni u jednom slucaju uloga mu nije da zaustavi vodu, makar ne na duzi vremenski period ili na pritisak.
Radi joj jos boljeg objasnjenja,
kozne cipele koje imam nisu napravljene od Gore-tex nego od koze a u sebi kao jedan od slojeva imaju membranu od Gore-tex.