Kombinezoni: Simms vs ostali

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Baš je sve zanimljivija ova tema. Ja sam dobio informaciju da goretex nakon nekoliko godina ispostavljenosti suncu ne gubi na "gibljivosti" dok se drugi "texovi" nakon 4 intezivne sezone počnu strukturalno lomiti ili deformisati i tako počne sa propuštanjem vode. Koliko je to tačno lično ne znam. Zato mnogi koji su jednom uzeli neki simmsov kombinezon od goretexa koliko mogu da uočim više ni ne pomišljaju na druge kobinezone.
Navodno ovi novi tajmenovi modeli su iz materijala rađenih u japanu.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Kombinezoni se dele na one koji propustaju i one koji ce propustati vodu :). Nije vise toliko velika razlika u kvalitetu kao sto je nekada bila.

flyfishdude

Newbie
Učlanjen(a)
25.10.2009.
Broj reagovanja
0
Lu
pas, citaj malo!

Momak...dozvoljavas sebi previse slobode u ophodjenju samnom! Na takav nacin mozes mami i tati da se obracas, ne meni, jasno?

Za ostale ucesnike...kopirano sa cabelasovog sajta:

"Our Premium Dry-Plus waders are recognized for unequaled quality and are offered at a price much lower than you would expect. Super-tough, tightly woven microdenier nylon outer shell and triple-layered knees for maximum protection from abrasion and puncture"

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sebastian je napisao(la):
Baš je sve zanimljivija ova tema. Ja sam dobio informaciju da goretex nakon nekoliko godina ispostavljenosti suncu ne gubi na "gibljivosti" dok se drugi "texovi" nakon 4 intezivne sezone počnu strukturalno lomiti ili deformisati i tako počne sa propuštanjem vode. Koliko je to tačno lično ne znam. Zato mnogi koji su jednom uzeli neki simmsov kombinezon od goretexa koliko mogu da uočim više ni ne pomišljaju na druge kobinezone.
Navodno ovi novi tajmenovi modeli su iz materijala rađenih u japanu.

Da ti kazem, za neke stvari sam stvarno fanatik. Kada se vezem za nesto idem toliko daleko da sve prelazi u fanatizam ali neke stvari me vremenom puste pa prestanem da pratim. Trenutno sam ostao na FF opremi i HiFi kao stara ljubav. 20 godina sam fanaticno proucavao lov i oruzje. Pustilo me ima evo vec 10god ali ostalo je steceno znanje o balistici, putanji zrna i slicno.
Umem cesto i grubo da odbrusim na forumu pa me cesto i ljudi pogresno shvataju, ali to je samo jer ne mogu da se kontrolisem kada se pise bez cinjenica, povrsno, posle procitanih par isto tako povrsnih clanaka na netu. Odatle i moje reakcije, a ne da dokazem da ja nesto znam a drugi ne. Pogotovo ne da spustim nekoga,to mi stvarno nije ni na kraj pameti. Nemam ama bas ni jedan jedini razlog da pisem o stvarima koje ne poznajem, cak nikad nisam imao problem sa sujetom da pitam onoga ko zna. Mislim da nema pitanja u PM ili na email na koje nisam odgovorio detaljno i temeljno, bez obzira ko ga postavio iako ih dobijam u desetinama svakodnevno. To trazi i vremena i zivaca pa su moje ponekad malo burnije reakcije na forumu normalne.

Danas Djoletu kazem, evo moze da potvrdi, da cu da dignem ruke i od mog i od bilo kog drugog foruma, sta mi treba da se svadjam sa ljudima :)

flyfishdude

Newbie
Učlanjen(a)
25.10.2009.
Broj reagovanja
0
  Znaci goretex kao materijal postoji, micro denier nylon takodje...A od njih se izmedju ostalog mogu praviti i membrane...

Za goretex, http://en.wikipedia.org/wiki/Gore-Tex recimo jedan od linkova, a ima ih na hiljde.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
flyfishdude je napisao(la):
Lu 

Momak...dozvoljavas sebi previse slobode u ophodjenju samnom! Na takav nacin mozes mami i tati da se obracas, ne meni, jasno?

Za ostale ucesnike...kopirano sa cabelasovog sajta:

"Our Premium Dry-Plus waders are recognized for unequaled quality and are offered at a price much lower than you would expect. Super-tough, tightly woven microdenier nylon outer shell and triple-layered knees for maximum protection from abrasion and puncture"

Hajde sad ovako, zar je tesko priznati kad nisi u pravu? Meni nije! Ali nekom drugom prilikom jer ovde apsolutno nemam dilemu!

U citiranom tekstu koji navodis, proizvodjac nije naveo koji tip membrane koristi, prosto i jednostavno ne zeli kupce da opterecuje time.

Super-tough, tightly woven microdenier nylon outer shell and triple-layered knees for maximum protection from abrasion and puncture"

Umesto objasnjenja boldovao sam ti u istom tekstu ono na sta se odnosi taj reklamni tekst firme Cabelas.

U daljem objasnjenu mozes da pogledas jaknu "napravljenu kompletno od Gore-tex" naravno pod navodnicima, jer takav artikal ne postoji na planeti. Od tvoje omiljene firme pa nemamo razloga da ne verujemo.

https://www.simmsfishing.com/simms/images/Gore-flash.swf

Pa ako treba jos detaljnog obavestenja, ono belo na slici je membrana od Gore-tex, ispod je sloj koji je do tela, a odozgo je Outer Material ili ti cuveni "microdenier nylon outer shell" koji je naravno na jakni spolja izlozen svim granama i grancicama, koprivama, trnju, suncu,...Njegova uloga je da stiti kombinezon-jaknu-kapu ili bilo koji drugi finalni proizvod od abrazije kao spoljni sloj. Ni u jednom slucaju uloga mu nije da zaustavi vodu, makar ne na duzi vremenski period ili na pritisak.

Radi joj jos boljeg objasnjenja, kozne cipele koje imam nisu napravljene od Gore-tex nego od koze a u sebi kao jedan od slojeva imaju membranu od Gore-tex.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
  Znaci goretex kao materijal postoji, micro denier nylon takodje...A od njih se izmedju ostalog mogu praviti i membrane...

Za goretex, http://en.wikipedia.org/wiki/Gore-Tex recimo jedan od linkova, a ima ih na hiljde.

Materijal da kao materijal, ali ne kao osnovna sirovina za finalni proizvod. Ne postoji nista na svetu sasiveno od samog materijala Gore-tex-a bre! To je samo jedan od vise slojeva u jednom parcetu "platna" i obicno se lepi specijalnim lepkovima pod odredjenim pritiskom ili u prevodu kashira. I nema "izmedju ostalog" to je membrana koja sama ne moze da funkcionise iz prostog razloga sto je previse fina i osetljiva. Pa ona poseduje bezbroj rupica precnika manjeg od najmanjeg molekula vode a iste te rupice su i do 600x vece od molekula vodene pare, eto uproscenog objasnjenja da se vidi koliko je fini materijal u pitanju ta membrana.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0

Netacno, ni ovde nema nikakve membrane, materijal je najlon, tacnije micro denier nylon. Pleten od mikronskih najlonskih vlakana ima osobinu da takodje kao goretex  da propusta u samo jednom pravcu, te zato funkcionise kao membrana. Doduse dosta slabije od goretex-a, ali boze moj, koliko para toliko i muzike.

Ovo su bar osnovne stvari koje treba znati....kakve bre membrane.

Evo upravo gledam moju Cabelas gore-tex jaknu i u deklaraciji pise 100% polyester sto znaci da je i gore-tex od najlona.

flyfishdude

Newbie
Učlanjen(a)
25.10.2009.
Broj reagovanja
0
Hajde sad ovako, zar je tesko priznati kad nisi u pravu? Meni nije! Ali nekom drugom prilikom jer ovde apsolutno nemam dilemu!

Simpsone, svojim ponasanjem, odnosno ophodjenjem ne zasluzujes nikakav odgovor sa moje strane, takodje nacin na koji pokusavas da izvrces cinjenice u vezi materije o kojoj diskutujemo.

Poslednji put pisem u vezi ove teme, jer nemam nameru da gubim vreme sa ljudima koji govore bez argumenata, a pritom to pokusavaju da projektuju na nekog drugog, u ovom slucaju mene.

Iz linka koji sam postirao, Wikipedija, a ima ih jos mali milion, jasno i nedvosmisleno pise da je gore-tex proizvod, materijal koji se dobija iz teflonske baze. Ti Simpsone tvrdis da nije, a pritom nemas ni jedan jedini argument osim svog misljenja, koje je nazalost pogresno. Ista stvar je i sa micro denier nylon materijalom koji si hteo da izvrnes u micro denier sto naravno nije materijal.

I sada te pitam pred svima ko nije u pravu, ti ili ja? I ko nece da prizna da nije u pravu, ti ili ja?

PS: Ja ako pogresim u necemu JAVNO SE IZVINIM tom diskutantu ili diskutantima, naprimer Saletu u nekoj temi na tvom sajtu, iako ceveka ni ne znam.  Znaci ja mogu da prihvatim gresku, i uvek cu je prihvatiti ako mi neko da validne argumente, jer svi mi ponekad pogresimo, i  dam izvinjenje. A, ti? Sumnjam da mozes.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ama covece niko ne tvrdi da Gore-tex nije materijal bre! Citaj sta pisem i ne preskaci jer sam to vec napisao! Ali nije materijal koji moze samostalno da se koristi za finalni proizvod kombinezon ili jaknu ili cipele ili bilo sta drugo. Dakle ne postoji nista sasiveno od Gore-tex-a! Finalni proizvod pod imenom Gore-tex je membrana na bazi teflona koji je sirovina u ovom slucaju. Dakle koje to cinjenice ja izvrcem?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
ekoljuba je napisao(la):
Evo upravo gledam moju Cabelas gore-tex jaknu i u deklaraciji pise 100% polyester sto znaci da je i gore-tex od najlona.

Ljubo naravno jer je polyester sirovina a deklaracija mora da sadrzi sirovinski sastav. U prevodu sve su to sinteticki materijali!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
27
simpson H je napisao(la):
Ljubo naravno jer je polyester sirovina a deklaracija mora da sadrzi sirovinski sastav. U prevodu sve su to sinteticki materijali!

sve to kinezi prave od recikliranih plasticnih flasa , a mi na kraju debele pare dajemo  :doh:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ajdedrugari  pošto je ova tema u žiži ,dajte mi odgovorite pošto sam juče napravio rupicu na kombinezonu a dobijo sam parče materijala i onu neku trakicu za popravke ,kako se sa tim radi ? Kombinezon je Vision Gillie , F4 je materijal (tako piše na etiketi) .

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Ma sta me briga od cega ga prave, dok je meni toplo dupe mogu da ga prave od cega hoce...
moj kombinezon Behr, neopren 5mm, filc na cizmama, 50e - nov, je sasvim zadovoljavajuca oprema za uzivanje u musicarenju i za ocuvanje zdravlja...

Slazem se da postoje neke firme koje prave ultra mega giga moderne kombinezone koji sami pecaju  ribu i izvode najslozenije dvostruki ritamberger zabacaje ali me bas nesto zasvrbe iza uvceta za to...

kad dodjem u situaciju da mogu da dam 200e na kombinezon ja to necu uraditi jer postoji sto drugih stvari koje ce mi uciniti zivot lepsim...a nisu vezane samo za musicarenje (musicarenje je samo jedan aspekt mog zivota koji volim i necu da mu robujem niti da dozvolim da me optereti finansijski ili psihicki (a kombinezon od 200e ce istripovati 90% musicara - pazi na travku, pazi na zbun, pazi na trn, vidi sletela musica i sad ce da zaglaba zubima u njega  :doh:))

nema tog kolege koji ce da me ubedi da je Simms o kome pricate toliko bolji od mog Behra, jedino mogu da priznam da je lepsi...ali ja na vodu idem da pecam a modu gledam na FashionTV  ;)

Vrh Dno