Kombinezoni: Simms vs ostali

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
ma uopste glup je naslov teme za polemike Simms vs ostali. Da je neopren vs ostali ili drugo ok za diskusiju... nebitna marka vec karakteristike wadersa. Ima jos puno i dobrih i skupih i jeftinijih wadersa a na cenu zna se vec sta sve utice.

PS. Mora malo da branim Simms jbg  ;)

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Jednom prilikom mi je ortak doneo iz FR 4 kombinezona za "jednokrtatnu upotrebu". Cena je oko 4-5 e po komadu a mogu da se koriste naravno vise puta. jedina mana je bila sto su carape od istog materijala. Svakako pametna varijanta za rezervu u kolima

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
simpson H je napisao(la):
Ali priznajem da ima onih koji vole da im jajca budu kuvana u najlepim periodima godine za musicarenje, i da ima onih koji obozavaju miris neoprena koji se susi u gepeku dok se vracamo sa pecanja. Toliki mazohista nisam :)

Svako posmatra na svet iz svoje vizure... :D Ja (mi) odrzavamo redovno kombinezone tako da nam nikad nisu smrdeli, drugo uvek nosim nesto ispod kombinezona da pokupi znoj i to se skida i  ide u kesu koja se veze... Trece ne znoje se svi isto a ima ko i ne smrdi kad se oznoji  :whistle: :D

Simpsone nisi objektivan a u svoju korist imas ostar jezik i dosta argumenata pa cesto izgleda da si u pravu i mnogi se ne upustaju u raspravu sa tobom...ima dosta argumenata i za neopren, npr, ko je osetljiv na hladnocu, nema tog smrada od znojenja koje ce da zameni za popiskivanje i nazeblu prostatu  :nowink:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Strashni, nema to veze sa ostrim jezikom i jesam li u pravu, jednostavno izgleda da si jedinstven slucaj da se tvoj neoprenski kombinezon ne oseca dok je na suncu u gepeku. Stvarno za nepoverovati obzirom da znam kako se to "cuje" kod drugih. Guma kao guma, dovoljno je da je malo vlazna (a mora da bude) pa da smrdi na kilometar.

Drugo, rekoh ti vec da razumem kada se neopren koristi zbog svoje prednosti (toplotna izolacija) ali moja najcesca pecanja su u periodu godine kada temperatura varira od 14-35C kao i velika vecina :eek: musicara tako da o oboljenjima prostate nema ni govora u bilo kom disucem kombinezonu. Pogotovo sto su nase reke smesne po temperaturi.

Mislim, evidentna je prednost kombinezona izvedenog iz ronilackog odela ali su jos evidentnije prednosti disucih kombinezona. BTW ima sasvim solidnih i za stotinak evra, a sad sto mi zivimo u takvoj drzavi u kakvoj zivimo, stvarno nije ni moja ni tvoja krivica, a Boga mi ni proizvodjaca kombinezona.

Dzoni

Junior member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
7
Svi mi sazrevamo vremenom i menjamo nase vidjenje o opremi,nacinu pecanje ,tehnici ,taktici ,uhvati i pusti itd i ono sto je sad nekom optimum za par godina se menja i nismo svi na istom stepenu razvoja ribolovacke svesti tako da mislim da je beznadezna polemika najbolje je ono sto trenutno imas a vremenom ces vec videti.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ja da imam love kupio bi neki top model simmsa ,da me ne boli glava ....  :)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Pa kada ti nećeš da me vodiš na pecam ko čovek na Drinu ..  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ajde ne škrtarite nego kupite si po jedan par gumenih čizama do dupeta, jedan neopren od 5mm, neki dišući kombinezon za oko 200€ i još jedan Simmsov G4  :D :hammer: i imat čete za sve prilike i rezervu  :hammer: :D

Evo ja ču sada da dignem kredit za nekoliko 000€  :whistle: pa da se obezbedim za duzi niz godina.  ::) :whistle:

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Kako to lepo izgleda...

Prilozi

• IMG_6377 (Medium).JPG
    IMG_6377 (Medium).JPG
    77,3 KB · Pregleda: 353

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Evo se razmisljam da kupim jedno 500 komada ovih:

http://www.alibaba.com/product-free/11828524/wading_jackets_guide_Jacket_fishing_Jackets.html

Jer mi mnogo isto izgledaju kao ove  :yeswink:

http://www.simmsfishing.com/site/g3_guide_jacket_09.html

:D  :D

Majko Kino.....

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
pa kada se kupuje onda i ja da se obezbedim za ceo život  :lol:  :hammer:

http://www.alibaba.com/product-gs/308017590/Fly_Fishing_waders_breathable_wader_5.html

bolje ovde 200 komada

nego odavde jednog  :hammer:

http://www.simmsfishing.com/site/g3_guide_stockingfoots_s8.html

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Koja je cena za ovih 200 i 500 kom,nisam video ,a možemo i da se organizujemo i da naručimo za sve znane i ne znane junake( mušičare).

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
za cenu verovatno treba da se kontaktira kineze jer se cena ne vidi na stranici...sigurno je mnogo jeftinije  :yeswink:

malo offtop.
kada nam korejci dođu u rano proleće ili kasnu jesen kao turisti svi su obučeni i kojekakve goretex hlače, jakne, kape, viđao sam dosta ih nosi i patagonia jakne...kod njih (Azija) je sve to mnoooogo jeftinije.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Kkao neće biti jeftinije kad šiju za ceo svet,ali me ova ponuda 200 kom baš zaintrigirala jer mislim da možemo doći do odela za ceo život za male pare.

Vrh Dno