Kombiniranje prirodnih materijala za strimere

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Negde sam čuo kako "plastika" ubija kreativnost svakoga vezača...ima tu istine ali  :blush: ipak je to vrlo relativna tvrdnja za moje pojmove. Nikada se ne ograničaam na ove ili samo one materijale...sve koristim i podjednako volim. Ali sinoč dok sam radio nešto za krupne kalife i potočare sam dobio želju da se malo poigram nekim prirodnim materijalima. Pošto sam u svojoj zbirci strimera opazio par drljavih strimera za koje ni sam ne znam da sam tako nešto bezveze vezao pa još i stavio u kutijiu  :doh: uzmem ja to i ogolim ih do udice. Pa rekoh da probam jednog "Deceivera" kombiniranjem bucktaila i petlova perja te nešto paunovih fibri. Od bucktaila sam za: stomak stavio beli, središnji deo je chartreuse i vrhnji deo leđa smeđi. Petla: chartreuse među chartreuse bucktailom, smeđi petao među smeđim bucktailom, beli grizli petao na bok. Paun na samom vrhu leđa. Oči su olovne (eko  :hammer:). Jedino nešto sintetike je chartreuse kristal fleš u vrhnjem bočnom delu strimera. Dužina strimera je 15cm.

main.php

Pod mlazom vode ili u rečnom tuku ima neverovatno realinu siluetu prave ribice. Mislim da ču uraditi još nešto takvih. Prošle godine sam par sličnih radio ali vidim da imam nešto strimera koji su baš bezveze i treba ih žiletirati  :D

dugi

Junior member
Učlanjen(a)
18.08.2008.
Broj reagovanja
0
Dali ima tko iskustva sa kozjom bradom (bijelom)?  Jučer sam na jednoj farmi bijelih koza tzv. Sanskih  vidio koliku bradu imaju.
Posebno jarčevi, imaju bradu po 20 centimetara dugačku. Čini mi se vrhunsko za strimere.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Odličan materijal, uzimaj to i veži, po potrebi ofarbaj da imaš bar dve boje i udri  :tbumb:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Sebastian, ovaj tvoj Deceiver mi izgleda još lepše nego ikada :tbumb: Prirodni materijali su zakon  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Hvala mito :) Taj je več donio nekoliko lepih štukica (2-3kg).

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
dugi je napisao(la):
Dali ima tko iskustva sa kozjom bradom (bijelom)?  Jučer sam na jednoj farmi bijelih koza tzv. Sanskih  vidio koliku bradu imaju.
Posebno jarčevi, imaju bradu po 20 centimetara dugačku. Čini mi se vrhunsko za strimere.

Kozja brada je odlicna za upotrebu, samo da nije predebela. Negde sam citao po netu, gde neki tip govori o covecjoj kosi kao odlican materijal za krilo musice  :-\  I bas sam nesto obratio paznju na zeninu kosu... ih da je malo tamnija i da malo tvrdje spava....  :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ljudi, kupite si neku kerusinu sa dugačkim dlakama  :hammer: nema finije i mekše dlake za strimere  :D

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
SHi cu je strimer ker,, kolori najbolji na svetu, perfektna sitna kovrdzavost, duga dlaka,  neodoljivo ruzan sa dlakom i bez, i ne zahtevan u svakom pogledu. uskoro nabavljam stene :-X :D :D :D

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Jesu prirodni materijali lepi za izradu ali su teski za bacanje, to pogotovo dodje do izrazaja kad se prave veliki ili otezani strimeri...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
to je istina zato kod takvih materijala ne treba preteravati u dužini ili si nabaviti štap za to  ;) 10wt, 11wt,12wt,13wt,14wt....17wt  :hammer:  :whistle: ali bezveze je gnjaviti ribe od jedva 10tak kila takvim priborom  :blush:
Ajde desetka još i nekako max 12 ....ali 17  :nowink:  To je za nemani!

Vrh Dno