Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
To sam i ja sinoć pročitao na sajtu 92.Ništa čudno,kako se čuvaju vode dobro je da iopšte ima nečega u njima!Mislim da su ove poplave medveđa usluga naraštajima riba, jer se mlade ribe satiru na sve strane!
Jeste ,Saznao sam za to još taj dan kada se desilo ali nisam hteo da pišem jerbo nisam bio 100% siguran ha ha ha pazario štukice od drugih ribolovaca ha ha ha ,koja budalaština ..drago mi je što mu je čuvar pisao prijave iako je poslanik u skupštini nebitno koje stranke ali su trebali svi ovako da prodju ,svi koji su satirali štukice na Opovu u zadnjih 20ak dana .ovo što je izjavio da su okolo i ostali riboovci imali meredove sa ribama ispod mere je takodje tačno .Tih dana se sjatilo i staro i mlado da lovi te štuke .To je stražno kako se vesti tipa riba radi ovde ,riba radi onde šire po ribolovačkim krugovima ,nešto neverovatno .Što se tiče prijava i kazni treba što više da se piše po novinama o ovakvim pojavama pa će biti kao i za saobraćajne prekršaje .
naslov teme je KRIVOLOV što je širokog značenja pa onda mogu i ja iz SLO da se malo pojadam :'(
Iz više izvora imam informacije kako je u zadnjih par godina opet porastao KRIVOLOV i kod nas,posebno se oseti od kako je nastupila kriza. Nisu sve vode ali za moj pojam dosta voda je pogođeno ovim problemom. Prepričavaju se priče kako se tamane mladice noću raznim sredstvima pa negde i u sred dana su zabrinjujuće. Neki se čak i hvalisaju kako su na šverc i nedozvoljen način digli takvu i takvu mladicu itd. I drugu ribu kradu na razne načine..."ne cvate cveće ni u naše preduzeće" :'( Te informacije nemam iz prve ruke ali priča se i sigurno ima tu istine. Sam znam ranije kada nisam imao mogučnosti toliko loviti kao sada sam viđao na vodama mnogo krupne ribe a sada je to sve nešto proređeno. Mnogi kukaju da je npr. te i te kapitalne ribe bilo više a sada je neko zlo nastupilo na snagu i tog zlatnog doba nema više. Baš sam jučer lovio na mestu koje je obilovalo krupnim lipljenom ali eto sve je to sada samo prošlost. Nadam se da če se to stanje popraviti kod nas.
Pa baš sad i nisu baš svuda svi ljudi isti ,mentalitet i ekonomska situacija nas razlikuje ponajviše .... Uglavnom istina je jedna ,kako se srozava ekonomska situacija u zemlji tako počinje da cveta kriminal raznih oblika i načina ..a tako i krivolov ...
Ma nema to veze sa ekonomijom, gledam nase ribice. Love, kad ih krene bez mjere i ogranicenja, nema da stane poslije 2-3 ribe, ma love bato koliko god mogu, pa makar ne mogli kuci nositi, a kako li tek rade oni koji idu na vodu s namjerom da ulove i prodaju. To je u nama ljudima, nije to bas toliko do ekonomije, te ljude bas ne gura ekonomska kriza isto bi to radili i da nije.
Gogo ovde kod nas od početka 90ih počinje rasulo na vodama i svake godine je sve manje i manje ribe na našim divljim vodama ,ja to nekako vezujem za ekonomsku situaciju ljudi ,krizu ,sankcije..itd ,nekako sam 100% ubedjen u to . Pecam od svoje 10te godine ,na Dunavu ,Savi pa posle na Tamišu ,raznim kanalima ..itd Drastično se smanjio riblji fond za ovih 20ak i kusur godina koliko sam na obalama reka ...nekako mi je u sećanju da su 90e bile prelomne za procvat krivolova!
Nemam ni ja iz prve za ruke za tvoju Sloveniju, ali isto tako slušam priče kao se glavatica bije svim i svačim na predivnoj Soči...
Iznenađuje broj slika mrtvih kapitalnih soških pastrmki sa neta, a garant nisu sve upecane na varalicu/strimer. Pola od tih slika iz dnevne sobe i kupatila, da čovek nepoveruje da soška ima takav tretman...
da Goci ja što sam sve doznao od prošle godine do sada sam totalno zgrožen i nemam reči...najgore je kada se takve stvari tolerišu jer neče neko nekome da se zameri jer se znaju...a ja da slučajno imam kontrakuku slabo stisnutu na barbles hook reviru bi me isti taj driblao ko da sam mu oca i mater zaklao...takve stvari, dvojna merila...licemerje me totalno razbesni...ali mene briga, ja se ionako držim pravila jer verujem da su dobra.
imam jednopitanje za sve ? da li bi prijavili ribocuvarskoj sluzbi kad bi videli ribokradice sa mrezama i podobrim ulovom? ova tema mi je mnogo bitna,zato pomozite i odgovorite iskreno ?
prijavio bi a i dužan sam po zakonu. Imam broj lokalne rč službe i več sam jednu prijavu podnio prošle sezone zbog ribolova u rezervatu koji je bio tada još zatvoren za ribolov.
Kod nas to u praksi ne važi!
Čak su krivolovci u dogovoru sa nadležnim organima,te bi im oni odali izvor informacija.
U tom slučaju postoji velika mogućnost da bi bio "kažnjen" od strane krivolovaca.
Dobro o svemu razmisli pa vidi postoji li šansa da se šta preduzme.