KRIVOLOV

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
Krivolov na rijeci Sani - Upravnih revira Ribnik peca na tirol (lajner)

Autor: rasho 22 March. 2010. godine

Jota i Pero (ribočuvari sa Sane) su prije dva dana bili u redovnoj kontroli rijeke Sane i tamo su u krivolovu zatekli ni manje ni više nego GORANA VUKOVIĆA (upravnika revira Ribnik), i ne samo da su ga zatekli da peca bez dozvole na djelu rijeke za koji je potrebna dozvola Saveza Republike Srpske, nego su ga uhvatili da peca na "lajner" (tirolsko drvce).

Njih dvojica su sa pravom ogorčeni jer čovjek koji se izdaje za pravog sportskog ribara i koji svako malo drugima drži lekcije o sportskom ribolovu uhvaćen je da koristi mamce koji su svugdje najstrože zabranjeni, i koji se kose sa svim onim što čini pravog sportskog ribara.
Taj gospodin koji je navodno zaslužan za razvoj mušičarenja na Ribniku i Plivi (tako bar on tvrdi, mada svi znamo da nije tako) pokazao se u pravom svjetlu i čak je, kako mi Jota reče, nudio da im plati samo da se ne sazna šta je napravio. Njih dvojica naravno na to nisu pristala.
Ovaj događaj je pokazao Gorana u pravom svjetlu.
Ovaj tekst objavljujemo u cilju borbe protiv krivolova, protiv cega treba da se bore svi sportski ribari,i da se pokaže da nema nedodirljivih. Ribolovni propisi treba da važe i da se primjenjuju na sve jednako, a ne da jedne kažnjavaju za neke trivijalne stvari(pecanje sa kontra kukom) a drugi da se izvlače za veoma ozbiljne prestupe (lajner, pecanje u lovostaju).    P.S.  uzeto sa sajta WWW.LIPLJEN.COM

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  KOliko je tacna ova informacija, da nije neka zajebancija
Ipak GVukovic je neki djavo na ribniku i trebalo bi da opravlja ljude u pravom smeru
Ako je ovo zajebancija-glupa je
Ako je ovo istina -bruka je
Nebi me cudilo da su ufatili u nedelu nekog drugog, ali lika koji treba da bude primer, pih

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Nemam pojma o kome se radi,ali ako je sve to istina,i ako se taj čovek na jednoj strani predstavljao kao nekakav riblji dobrotvor,a na drugoj pokazao svoje pravo lice,ne bi trebali da se mnogo sekiramo i iščuđavamo!To se dešava svuda oko nas,to je naš folklor!

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
Tako je zvezdane, nego sto je on od nas mnogima prijatelj, i nije prijatno kad tako nesto cujes, tj. procitas, ja sam ovo preneo sa www.ljipljan.com, ne iz zlurade, Vukovica sam video par puta, covek je punoletan, i mora sam da snosi posledice

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Ja bi njemu ovako: da nesme da peca nekih 10 godina, i da plati kaznu 5000 evra - to cisto za primer drugima. Kod nas kazna najveca je nekih 1190 evra, a neznam da li je neko dobio.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
shomi je napisao(la):
Tako je zvezdane, nego sto je on od nas mnogima prijatelj, i nije prijatno kad tako nesto cujes, tj. procitas, ja sam ovo preneo sa www.ljipljan.com, ne iz zlurade, Vukovica sam video par puta, covek je punoletan, i mora sam da snosi posledice
Svestan sam da je dotični gospodin mnogima prijatelj,i čitam reakcije na forumima,verujem da je tima i razočarenje veće,ali nije to nikakvo čudo za naše prostore!Ako je zaista istina sve što se piše,konsekvence bi morale biti drastične,posebno što se radi o čoveku koji je direktno odgovoran za upravljanje jednom od voda!

todor

Junior member
Učlanjen(a)
22.09.2006.
Broj reagovanja
0
Moj stav,

Totalno nebitno koje u pitanju, da li je ili ne doticni gospodin u pitanju,
kazna treba da bude sto rigoroznija koju zakon propisuje,
zakon treba da bude za sve isti,
a ako je jos i imao neku funkciju vezano za nas hobi,
treba mu trajno zabraniti bavljenjem iste.

Toliko

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
LJudi gde je Ribnik a gde su Morave, Nišave, Dunavi, Save, Timoci, Rzavi, Mlave, Gradci... i mnogobrojne bare i jezera?

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Nisave i MOrave i Gradci su nam u blizini, Ribnik je u susednoj zemlji ali je destinacija koju cesto posecuju musicari iz Srbije.
Radi se o tome da ovako nesto treba da se cuje na sve strane i treba da se zna
To sto se desilo tom liku treba se desavati i slicnim njemu kod nas i svuda naokolo
Nemogu ljudi na nekoj funkciji biti zasticeni kao beli medvedi
Zakon za sve. Koliko ja znam, a i moji blizi prijatelji, taka situacija nije ovde. Kod nas ti je i po babu i po stricevima

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Jeste Kuzmo i po babu i po stričevima i po mnogobrojnoj rodbini, svi traže neke veze da se izvuču kad ulete u ...na.

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
Strelac je napisao(la):
LJudi gde je Ribnik a gde su Morave, Nišave, Dunavi, Save, Timoci, Rzavi, Mlave, Gradci... i mnogobrojne bare i jezera?
Ne znam kakav ti je ovo stav, tj. razmisljanje, covek zove iz Rumunije i ima konstruktivan predlog, znaci nije u pitanju geografska duzina, sirina, nego nesto drugo ti kao moderator ili ne znam sta, ako imas to zvanje trebao bi da budes iznad situacije, tj. da razmisljas drukcije...ili ja nisam ukapirao sta si hteo da kazes, ili samo da bi nesto rekao...

Vrh Dno