KRZNA

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Sretnem danas čoveka koga znam dvadeset godina i u razgovoru se ispostavi da čovek ima krznarsku radnju - pojma nisam imao. Normalno, odmah ga pritegnem i on kaže ima parčića koji ostaju posle šivenja bundi, šubara, kragni....i da on to uglavnom baca. Umalo nisam skočio pod autobus. Pitao sam ga što ne prodaje - a on kaže - ma to je jeftino, ko će to da kupi.
Samo dva puta su neki momci došli i uzeli po neko parče, ali on samo za jednog zna da je ribolovac.
Odmah mi je dao jednu kesu raznoraznog krzna - od zeca do polarne lisice i to u raznim bojama.
Ima da pravim muve dve godine. On nedeljno baca punu kesu tih parčića.
Pošto sam ja početnik molim Vas da mi kažete koje krzno može da se upotrebi i za koje muve.
Još jedna stvar - ja nisam trgovac i nemam nameru to da budem - na pm možete da dobijete broj telefona čoveka pa se dogovarajte.
Ili da postavim njegov telefon na oglase pa ko hoće neka ga kontaktira.
Pozdrav

Mlinka

Full member
Učlanjen(a)
10.03.2011.
Broj reagovanja
1.798
evo dva krzna koje sam nabavio, ko početnik sam mislio međukrzno namjeniti za izradu dubinga,  repova streamera (wolly bugera),
a ove čvrste debele niti za izradu nožica, repova, leđa streamera ili kao dodatak dubingu...

je li se neko susreo s ovim krznima ili nekim sličnim i za koje djelove mušica je koristio međudlaku, a za što ove debele niti dlake ???
pomogao bi mi i sam naziv krzna, ako netko zna...

prvo je smeđe boje i ima jako dugačke niti dlake (svijetlo smeđe do skroz crne), ove oštre su duge i po 6-7cm, a međudlaka je dužine 3-4 cm(smeđe boje)...

drugo je sive boje i jako oštrim dlakama, koje su dužine 1,5 - 2 cm i kao lakirane i malo tamnije boje od međukrzna, međukrzno je svijetlo sive boje i kratko dužine oko 1cm...

Vrh Dno