Kulinarske majstorije

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
tihi je napisao(la):
mmm dobro zvuci a jos bolje mirise :drool: a kakav li je tek smeak mogu da mislim...al samo to,j.bi ga trigliceridi,holesterol...mozda neko parce ( od mangulice npr. )

Joj nemoj mangulice molim te ,jeste da su dobre za mušičarenje ali su masne do zla boga i ne baš ukusne ...  :D Evo neka Waterwolf potvrdi da li sam u pravu  ::)

Todorov recept deluje zdravo ukusno  :tbumb:

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Ne znam što se svi hvataju za te mangulice ,te dobre ,te zdrave ,pa zašto su onda prestali njih da gaje i prešli na poboljšane rase ako su tako dobre,zato što nema mesa na njima već sama mast.
Ali sad je moderno sve što je (m)etno ,pa tako i one dočekaše svojih pet minuta,a kada čujem da imaju samo zdrav holesterol  :-X.
Da se razumemo opasno  volim paću ali je ovo već preterivanje u pohvalama.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Pero nisi u pravu. Zasto se masovno gaje vinterberg ovce ili sa njima ukrstane rase kada je sjenicka 80x ukusnija? Razlog za odustajanje od domacih rasa je samo prinos mesa, cista industrijska racunica. Zasto ti je 20x ukusnije domace prasence jos pusteno da se slobodno hrani u vocnjaku od onog iz Maxi diskonta?

Te "poboljsane" rase se gaje zbog visokog prinosa mesa i imuniteta na bolesti a ne zbog ukusa i kvaliteta mesa.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Pero sasvim si u pravu magulica je kršina ,ja probao to pečenje ,sama samcijata mast  :(

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Od svinje krtinu jedu samo zene i pederi, ko se zali da mu je svinjsko masno pripada jednoj od te dve grupacije. :hammer:

Oni pametni i kojima je stalo do zdravlja i onako jedu teletinu i junetinu.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
More jaguara* na ražnju maja meseca ne bih menjao ni za jedno pragnje  :D

* Jagnje od 35-40kg nazvano od milošte

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Strelac je napisao(la):

Pa posle "operes" usta ladnim spricerom.... :drool:

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Od svinje krtinu jedu samo zene i pederi, ko se zali da mu je svinjsko masno pripada jednoj od te dve grupacije. :hammer:

Oni pametni i kojima je stalo do zdravlja i onako jedu teletinu i junetinu.

Jedem sve živo i pečeno  :smoke:,ali i dalje mislim to za mangulicu,paću iz Maxija na moju sreću nisam jeo,ali zato znam kakvo je iz voća i sl.
Drugo pramenka (jagnje) je stara rasa koja ima najlepše meso ,ali sam za slavu iz obora jedva izabrao najveće, 24 kg ali se topi u ustima,probao sam i slaninu i čvarke navodno od mangulice i ne sviđaju mi se,pečenje od mangulice nisam ni video a i ne želim.
Ljudi hranite se zdravo ,bez masnoća :bleh:
znači samo pršuta,kulen,može domaća kobaja,duvan čvarci,sremski čvarci,kavurma,i slični plodovi tora.
ide zima treba održavati imunitet na visokom nivou :drool:

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
Strelac je napisao(la):

Jel može da dogura do te kilaže za 6-ti maj??????leleeeeeeee...al pravo,Sjenica,Stara planina neću iz Srema  :smoke:

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Slaviša,ako ne nađeš  to Staroplaninsko ili Sjeničko (javi se pa da idemo u neko zezanje :D),javi se da pokušamo u Makovištu da nađemo pramenku,ništa bolje u životu nisam probao,samo one jedva dobace do 25-27 kg.
Uzmeš 2 kom i milina :whistle:.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
Ihhhhhhh 25+ :tbumb: :tbumb: :yeswink: :yeswink: :bye: EXTRAAAAA!!!!
Redovno mi za Đurđevdan pada ova forma od 20-tak kg madaaaaaaaaaa ko toliko da jede!!????
Ko će da izede ovo od 35-40kg...onomad se obrukasmo na Drini a zamalo i da nam uteče ja'nje(nas 13-toro i jedna jaga,preteklo)nesmo ga izeli!!!! :(
Sve u svemu,Srelac...ustreli ti dogodine jedno,pa da se izdelimo po pravdi Boga...
Pero,sve smo dogovorili  ;) :)

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
http://www.youtube.com/watch?v=bNRNJPqTpPs

Evo kako to izgleda "uživo",da ne bude posle kako ja pričam napamet :drool:

denmil

Full member
Učlanjen(a)