KUP JADRANSKO-PODUNAVSKIH ZEMALJA, GRADAC 2018

markomilacic

Junior member
Učlanjen(a)
14.03.2015.
Broj reagovanja
0
maric je napisao(la):
Samo 2 stvari me interesuju. Troskovnik koliko je sve kostalo po stavkama. I koliko su donirali sponzori para i za sta. Nista vise.

Za ovo ćeš morati Savez da priupitaš...
Da si me pitao za moj džep... al u tudji ne zavirujem...

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
markomilacic je napisao(la):
Koliko sam ja uporan da ti objasnim toliko si ti uporan da nećeš da shvatiš, i ne moraš... ni ti ni ja nismo nešto specijalno bitni u ovoj priči. Ne kapiram zašto se uopšte trudiš da shvatiš situaciju od predračuna, kad ni najmanje nije složena. Ti mi daš predračun ja ti dam pare... prosto da prostije ne može biti...

Šta ima da mi objašnjavaš? Lepo sam napisao da je jedina stvar oko predračuna, kontrolisanje para.Pitao sam te da li moja firma može uplatiti tvojoj firmi, npr milion dinara ,bez predračuna? Čitaš li ti i razumeš ono što sam napisao?

Zlatovcica

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2018.
Broj reagovanja
0
markomilacic je napisao(la):
Nisam sad kupovao jagnjiće... to će biti na temskoj... to je bilo hipotetički umesto prasića... ali smo iz svojih izvora kupovali neke druge stvari koje su nam bile potrebne...
Tačno ću moći da ti kažem tek kad Savez izbaci zvaničan finansijski izveštaj...

Ok razuemo sam Vas da su imali više donacija... e onda se radi ono što se ne piše na forumu ako se razumemo... :)

Sad mesas i prasice, eeeeee bajo moj.....

Doktorat na temu :Teorija sagorevanja suvog bukovog drveta sa primesama grancica sljive u vuruni bez rauske i njen uticaj na krutost korice praseta do 18 kg tezine......

Komisija bila odusevljena......jedan deo otiso i u SANU....;)

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Baki-Pa je napisao(la):
Tako je. Za uplaćenu kotizaciju, koja je bila oko 400.000, ako sam dobro shvatio, ili nešto približno, nisu  potrebni predračuni. SSRS prebaci tih 400.000 minus 10%, po dogovoru ,na račun Ekod-a i ne trebaju mu profakture. Pare pravda računom koji će mu Ekod ispostaviti. Kako će to Ekod uraditi, to ih ne interesuje. Ekod je dužan da ih dostavi. Za sve ostale pare, Ekod snosi odgovornost. U te ostale pare podrazumevam donacije sponzora itd, postoji zakonska regulativa kako se to rešava.
Da imam svoju firmu, jel mogu Marko da uplatim pare tvojoj firmi bez predračuna? Mogu. Ti moraš da mi ispostaviš račun. I to je sasvim legalno. Ti mi fakturišeš uslugu održavanja, marketinga, IT konsultacija... zavisno od toga kako ti je registrovana firma. I na sve to plaćamo porez na transakciju. Ovo što Bošković radi je samo kontrola para, i grebanje za 10% od cele sume. Znači, ne od sume za kotizaciju, nego od celokupne sume troškova, koju su većinskim delom pokrili donatori. Kako donatori i Ekod to između sebe rešavaju, to SSRS ne treba da zanima.

Ponovo pročitaj ovaj post.

markomilacic

Junior member
Učlanjen(a)
14.03.2015.
Broj reagovanja
0
Baki-Pa je napisao(la):
Šta ima da mi objašnjavaš? Lepo sam napisao da je jedina stvar oko predračuna, kontrolisanje para.Pitao sam te da li moja firma može uplatiti tvojoj firmi, npr milion dinara ,bez predračuna? Čitaš li ti i razumeš ono što sam napisao?

Čitam ali na žalost ne povezujem uopšte tvoja pitanja sa celom situacijom... pitaš gluposti...

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Ajmo ispočetka. Može li moja firma da uplati tvoj firmi milion dinara bez predračuna?

markomilacic

Junior member
Učlanjen(a)
14.03.2015.
Broj reagovanja
0
Baki opet ti kažem načina da se posao završi ima milion... da me ti propituješ ekonomiju... nema potrebe...

Ovaj posao koji je bio vezan za EKOD i Savez je trebao da se obavi onako... a ti sad možeš da razvijaš filmove kako hoćeš...

markomilacic

Junior member
Učlanjen(a)
14.03.2015.
Broj reagovanja
0
Ajde ti lepo reci tvoj zaključak pa da se lepo ne složimo i svima lepo :)

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
A sto se ovde prica toliko o predracunima kad oni nisu napravili nikakav problem, do te tacke se nije stiglo.

Problem je nastao kad je domacin, takmicenja poceo da ucenjuje organizatora takmicenja!

Sent from my iPad using Tapatalk

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Baki-Pa je napisao(la):
Umeš li ti da odgovoriš na prosto pitanje?
Evo ja cu da te udostojim odgovora kad si dosadan i toliko glup.

Tvoja firma meni uplati milion dinara i za te pare ocekuje naprimer kompijutersku robu!

A ja uzmem napunim dzakove peska fakturisem ti iste i posaljem ti na adresu!

Ti posto si glup i nisi trazio predracun kao potvrdu o dogovorenom poslu mozes da uzmes jednu vrecu peska da je vezez za noge i da skocis u dunav, jer si izduvao 1 000 000 dinara, posto nemas predracun!!!!

A da imas predracun mozed da pokrenes tuzbu i tuzis me za prevaru, jer je dogovoren jedan posao a ti dobio nesto drugo!!!

Jel ti sad jasna vrednost predracuna????

Sent from my iPad using Tapatalk

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Učesnici JKP-a su upravo dobili taj džak peska.  :D
Molio bih admin tim da banuje Tihomira zbog uvrede.

Vrh Dno