Tako je. Za uplaćenu kotizaciju, koja je bila oko 400.000, ako sam dobro shvatio, ili nešto približno, nisu potrebni predračuni. SSRS prebaci tih 400.000 minus 10%, po dogovoru ,na račun Ekod-a i ne trebaju mu profakture. Pare pravda računom koji će mu Ekod ispostaviti. Kako će to Ekod uraditi, to ih ne interesuje. Ekod je dužan da ih dostavi. Za sve ostale pare, Ekod snosi odgovornost. U te ostale pare podrazumevam donacije sponzora itd, postoji zakonska regulativa kako se to rešava.
Da imam svoju firmu, jel mogu Marko da uplatim pare tvojoj firmi bez predračuna? Mogu. Ti moraš da mi ispostaviš račun. I to je sasvim legalno. Ti mi fakturišeš uslugu održavanja, marketinga, IT konsultacija... zavisno od toga kako ti je registrovana firma. I na sve to plaćamo porez na transakciju. Ovo što Bošković radi je samo kontrola para, i grebanje za 10% od cele sume. Znači, ne od sume za kotizaciju, nego od celokupne sume troškova, koju su većinskim delom pokrili donatori. Kako donatori i Ekod to između sebe rešavaju, to SSRS ne treba da zanima.