KUP JADRANSKO-PODUNAVSKIH ZEMALJA, GRADAC 2018

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
A imalo se 4 meseca vremena, a ne 10-15min koliko je bilo potrebno da se sve ovo resi.

Sent from my iPad using Tapatalk

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
markomilacic je napisao(la):
Baki savez nije tražio od ukupne sume 10 % već od kotizacije i to je Žuća prihvatio... i tražili su da se novac koji se uplati od kotizacije a koji savez prosledjuje ekodu minus 10% opravda ništa drugo...

Mariću meni veruj mi ne trebaju objašnjenja šta je predračun a šta račun... to je i meni struka između ostalog...

Zlatovčice, za mene je cela ova priča veoma glupo ispala... ovo što govoriš je stvar tehnike... a u čemu je problem da se pošalje 6 papira u savez i da novac bude prebačen na račun, nije ni to toliko komplikovano ako je već tako traženo...

Ne može da se opravda predračunom.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Tihi83 je napisao(la):
A sta je problem ako si sve dogovorio zavrsio i ugovorio, da okrenes par brojeva telefona i kazes pustite mi na mejl predracun.

Napraviste celu problematiku oko 7-8 predracuna koji se dobijaju u jednom telefonskom razgovoru od 1min ako su poslovi dogovoreni!

1000x lakse bez predracuna, jel moguce da pises ovo!

Ako je iko od vas uzivotu za jedan dogovoren posao trazio predracun, znate da je to formalnost koja se resava bez problema za 1min!

Nepotrebna formalnost. Četiri sata ti je trebalo da ukapiraš o čemu se ovde priča.  SSRS je tražio od No1 da uplati kotizaciju kako bi uzeo više para, onih jebenih 10%. To što će se ljudi iz No1 ili Ekod Gradac polomiti da sve to organizuju, SSRS jednostavno boli qrac. Njima je važno da uzmu  tih 10% i od domaćina.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ok, osnov za prebacivanje sredstava je predračun, dokazuje se konačnim računom kad stigne.

Mare i to zavisi da li je isporucilac dobara ili usluga obveznik pdv-a. Dakle, kada kupac unapred plati robu ili uslugu, koju ćes mu isporučiti tek narednog meseca npr, duzan si da mu po osnovu primljenog avansa izdas avansni račun ako si obveznik pdv-a.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Čim ti legnu pare na račun, dužan si da ispostaviš fakturu (račun) i obračunaš porez. To svi moraju da urade, bilo da su u PDV-u ili ne.

Zlatovcica

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2018.
Broj reagovanja
0
Baki savez nije tražio od ukupne sume 10 % već od kotizacije i to je Žuća prihvatio... i tražili su da se novac koji se uplati od kotizacije a koji savez prosledjuje ekodu minus 10% opravda ništa drugo...

Mariću meni veruj mi ne trebaju objašnjenja šta je predračun a šta račun... to je i meni struka između ostalog...

Zlatovčice, za mene je cela ova priča veoma glupo ispala... ovo što govoriš je stvar tehnike... a u čemu je problem da se pošalje 6 papira u savez i da novac bude prebačen na račun, nije ni to toliko komplikovano ako je već tako traženo...

Zuca NIJE smeo da prihvati da ucestvuje u "kradji" dela kotizacije za SSRS sto je formalno pravno ovde jasno ko dan.

Zuca je eventualno mogao da prihvati da trazi sponzore koji ce da pokriju dobar deo kotizacije i troskova pa kad se zavrsi finalni racun takmicenja da od novca koji je ostao se na sastanku odgovornih donese odluka da se taj novac preusmeri za reprezentaciju.

EKOD u ludilu nije smeo da se prihvati ucesca pod ovakvim uslovima i pod ovakvom postavkom stvari.

Ono sto se meni cini je da je SSRS bespotrebnim i suvisnim nametanjem tokova novca i kontrole istih pokusavao u stvari da nadje opravdanje kako da ucari jos vise od kotizacija u slucaju da za nesto ne postoji racun.

Dalje ja Tihi ni od tebe ni od Marka niti od bilo koga drugog nisam jos uvek dobio odgovor na vrlo konkretno pitanje. A bilo bi dobro i da gosn Boskovic da odgovor na njega.

Jos jednom moje hipoteticko pitanje koje je sustinki kljuc po meni resenja ove zavrzlame....

-Kotizacije je 200,
-Nakaradnim i krajnje nelegalnim dogovorom dve strane dogovoreno da se zadrzi 20Eura od svake za nesto trece...

Ostaje nam 180 Eura radnih sredstava...

Pitanje je jasno, da je EKOD imao sve predracune a na kraju ispalo ovako: Trebalo je da potrosimo 180Eura, a uspeli smo sa sponzorima da organizujemo jos mnogo stvari tako da smo potrosili sustinski 250 po takmicaru ali posto su sponzori pokrili veci deo imamo racune za samo 100 Eura..ostatak je ugovor o sponzorstvu...

Kljucno pitanje je vrlo jednostavno, da li bi u ovom slucaju EKOD dobio 180Eura od SSRS ili 100Eura po takmicaru???

markomilacic

Junior member
Učlanjen(a)
14.03.2015.
Broj reagovanja
0
maric je napisao(la):
Mare i to zavisi da li je isporucilac dobara ili usluga obveznik pdv-a. Dakle, kada kupac unapred plati robu ili uslugu, koju ćes mu isporučiti tek narednog meseca npr, duzan si da mu po osnovu primljenog avansa izdas avansni račun ako si obveznik pdv-a.

Ali to je sve tehnika poslovanja koja je ovde apsolutno nebitna. Suština je, ponavljam, dostaviti 6 papira savezu i po prispeću sredstava od kotizacije EKOD dobija novac od kotizacije minus 10%. Veoma prosto.

Za deo koji se odnosi na oslobođenje od plaćanja kotizacije, da sam bio na njihovom mestu ja bih lepo pozvao savez i savezu tražio oslobođenje, i prilično sam siguran da ni tu ne bi bilo problema... moje viđenje...

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Kako može da bude suština dostaviti 6 papira koji ništa ne znače? Tih 6 papira su tehnika poslovanja koja je napravila problem.

markomilacic

Junior member
Učlanjen(a)
14.03.2015.
Broj reagovanja
0
Zlatovčice nije savez uzeo za sebe... nego je tražio za reprezentaciju... to znači i za Mitu i za Dejana i za Luku i za Tihomira... ne znako ko je još u prvoj ekipi...

A za ovu preostalu matematiku ti opet ponavljam... 250e * 18 ekipa - 10% ide EKOD-u, ovo imaš u zvaničnom saopštenju Saveza.
Da li će EKOD imati 10 sponzora i mnogo veći budžet ili će biti bez sponzora... dostave predračune i dobiju sav prethodno pomenut novac.
Pa tako su se dogovorili.

Zlatovcica

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2018.
Broj reagovanja
0
Baki-Pa je napisao(la):
Tako je. Za uplaćenu kotizaciju, koja je bila oko 400.000, ako sam dobro shvatio, ili nešto približno, nisu  potrebni predračuni. SSRS prebaci tih 400.000 minus 10%, po dogovoru ,na račun Ekod-a i ne trebaju mu profakture. Pare pravda računom koji će mu Ekod ispostaviti. Kako će to Ekod uraditi, to ih ne interesuje. Ekod je dužan da ih dostavi. Za sve ostale pare, Ekod snosi odgovornost. U te ostale pare podrazumevam donacije sponzora itd, postoji zakonska regulativa kako se to rešava.
Da imam svoju firmu, jel mogu Marko da uplatim pare tvojoj firmi bez predračuna? Mogu. Ti moraš da mi ispostaviš račun. I to je sasvim legalno. Ti mi fakturišeš uslugu održavanja, marketinga, IT konsultacija... zavisno od toga kako ti je registrovana firma. I na sve to plaćamo porez na transakciju. Ovo što Bošković radi je samo kontrola para, i grebanje za 10% od cele sume. Znači, ne od sume za kotizaciju, nego od celokupne sume troškova, koju su većinskim delom pokrili donatori. Kako donatori i Ekod to između sebe rešavaju, to SSRS ne treba da zanima.

LJUDI.....ja sam mislio da se ovde radi o nekim ozbiljnim parama.....400000 dinara? pa to je jebenih 3390 Eura oko kojih se posvadjalo mnostvo ljudi koji nisu mogli da se dogovore sta ce da urade s tim pisljivim parama.....a pogledajte stetu koja je napravljena?!!?

Ej 3390 Eura......a ovakav picvajz i bruka..

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Zlatovcica je napisao(la):
Zuca NIJE smeo da prihvati da ucestvuje u "kradji" dela kotizacije za SSRS sto je formalno pravno ovde jasno ko dan.

Zuca je eventualno mogao da prihvati da trazi sponzore koji ce da pokriju dobar deo kotizacije i troskova pa kad se zavrsi finalni racun takmicenja da od novca koji je ostao se na sastanku odgovornih donese odluka da se taj novac preusmeri za reprezentaciju.

EKOD u ludilu nije smeo da se prihvati ucesca pod ovakvim uslovima i pod ovakvom postavkom stvari.

Ono sto se meni cini je da je SSRS bespotrebnim i suvisnim nametanjem tokova novca i kontrole istih pokusavao u stvari da nadje opravdanje kako da ucari jos vise od kotizacija u slucaju da za nesto ne postoji racun.

Dalje ja Tihi ni od tebe ni od Marka niti od bilo koga drugog nisam jos uvek dobio odgovor na vrlo konkretno pitanje. A bilo bi dobro i da gosn Boskovic da odgovor na njega.

Jos jednom moje hipoteticko pitanje koje je sustinki kljuc po meni resenja ove zavrzlame....

-Kotizacije je 200,
-Nakaradnim i krajnje nelegalnim dogovorom dve strane dogovoreno da se zadrzi 20Eura od svake za nesto trece...

Ostaje nam 180 Eura radnih sredstava...

Pitanje je jasno, da je EKOD imao sve predracune a na kraju ispalo ovako: Trebalo je da potrosimo 180Eura, a uspeli smo sa sponzorima da organizujemo jos mnogo stvari tako da smo potrosili sustinski 250 po takmicaru ali posto su sponzori pokrili veci deo imamo racune za samo 100 Eura..ostatak je ugovor o sponzorstvu...

Kljucno pitanje je vrlo jednostavno, da li bi u ovom slucaju EKOD dobio 180Eura od SSRS ili 100Eura po takmicaru???

180€

markomilacic

Junior member
Učlanjen(a)
14.03.2015.
Broj reagovanja
0
Baki-Pa je napisao(la):
Uporan si kao Tihi i Oholi. Zašto predračuni?

Koliko sam ja uporan da ti objasnim toliko si ti uporan da nećeš da shvatiš, i ne moraš... ni ti ni ja nismo nešto specijalno bitni u ovoj priči. Ne kapiram zašto se uopšte trudiš da shvatiš situaciju od predračuna, kad ni najmanje nije složena. Ti mi daš predračun ja ti dam pare... prosto da prostije ne može biti...

Zlatovcica

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2018.
Broj reagovanja
0
Zlatovčice nije savez uzeo za sebe... nego je tražio za reprezentaciju... to znači i za Mitu i za Dejana i za Luku i za Tihomira... ne znako ko je još u prvoj ekipi...

A za ovu preostalu matematiku ti opet ponavljam... 250e * 18 ekipa - 10% ide EKOD-u, ovo imaš u zvaničnom saopštenju Saveza.
Da li će EKOD imati 10 sponzora i mnogo veći budžet ili će biti bez sponzora... dostave predračune i dobiju sav prethodno pomenut novac.
Pa tako su se dogovorili.

Ako je to tako onda su predracuni aposlutno palamudjenje.......novac se prbacuje po osnovu organizacije takmicenja i po predvidjenom troskovniku.....

Nije to savez ni u najvlaznijim snovima mogao da organizuje i uzme deseterac od tih sredstava tek tako. To je krivicno delo nenamenskog trosenja sredstava. Rekao sam ti mogli su da naprave dogovor da dobiju sponzorstva i pokriju od sponzora razliku a da EKOD onda vrati savezu za reprzentaciju 10% koje bi u zavrsnom racunu ispale okvirno kao visak novca koji je ostao....

Jebalo vas 450 evra sve od reda ;) ne mislim samo na tebe da se ne uvredis Mare nego na svakoga ko je u zivotu uzeo musicarski stap u ruku....

Vrh Dno