Kupovina novog stapa - nebo je granica :P

escondida

Senior member
Učlanjen(a)
20.07.2012.
Broj reagovanja
0
Dodatak:

Sad sam pogledao opet sta jos ima u ponudi od ovog prodavca sa Ebaya od koga sam narucio onaj Combo.
I nasao sam da ima isti Clearwater (8.6, #4, 4pc) za $200 i cekrk Orvis Battenkill Bar Stock II Reel, Titanium (#3-5) od #130.
Pa sam poslao tom tipu sto mi kupuje, da ako nije narucio onaj Combo, da idemo sa ovom varijantom.

Eto, kad ste vec pricali o cekrku, cisto da probam ovako, pa ako je vec narucio Combo, boze moj, koristice se :)
Ako nije, onda bi trebalo da bude malo kvalitetniji cerkr.

escondida

Senior member
Učlanjen(a)
20.07.2012.
Broj reagovanja
0
On the way:

- Orvis Clearwater Fly Rod 864-4 8'6" 4 wt. 4-piece (http://www.ebay.com/itm/Orvis-Clearwater-Fly-Rod-864-4-86-4-wt-4-piece-/400313919587?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d3491a863)
- Orvis Access Mid Arbor Reel II Titanium 3-5 wt (http://www.ebay.com/itm/Orvis-Access-Mid-Arbor-Reel-II-Titanium-3-5-wt-/150872743116?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2320b75ccc)

:tbumb:

Zahvaljujem jos jednom svima na pomoci i strpljenju, ne znam sta na kraju mislite o konacnom izboru, ali se nadam da sam resio pitanje stapa i cekrka na duzi period!

drogi

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2008.
Broj reagovanja
1
Lep komlet.
Orđza je Orđza!

Zavisi šta pecaš, voda i same tvoje navike...

Uglvanom se nalazimo u bolesno potrošačko društvo, još ako se mnogo primiš na mahanje neće ti bude ni za sezonu  :hammer:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
sjajan komplet da te sluzi dugo i dobro...ja sam i ljubomoran...taj orvisov cekrk sam gledao mesecima ali cena mi ne dozvoli :'( da ga pazarim....

escondida

Senior member
Učlanjen(a)
20.07.2012.
Broj reagovanja
0
Eh, da riba bira na koji nivo opreme i na kojeg proizvodjaca ce da se upeca, davno bi vecina nas batalila pecanje :)

Ako je za utehu... ko zna kad bih i ja uzeo ovo da se nije tako namestilo, poklopile se neke stvari uz veliko povuci-potegni, na kraju jos zamalo i da ne bude nista od svega... :)

Ali cenim da je dobar izbor i da je dugorocno resenje. Kao prelazak sa Yuga na neki normalan auto.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Orvis je pun pogodak!!! I da te dugo dobro sluzi i sto vise zarazi ovom nasom manijom  ;) :tbumb: :firends:

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Imam orvis clearwater 5# stap ima neverovatan rad daje veliki uzitak mana losi provodnici brzo propadaju  :blush:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
stvarno? kako propadaju sta im je? Moj kolega ima jednu takvu sesticu vec dugo i nema problema a isto ga koristi dosta i to na terenima koji su bas ozbiljan test za pribor.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zanimljivo, bas moram da pitam kolegu da ja to kod njega pogledam....on koliko mi se cini ima stariji model Clearwatera. Ovi novi bi trebalo da su jos bolji...no, u svakom sluicaju imaju dobru garanciju i tu nema frke....mozes dobiti nove vodilice gore ako im ga posaljes ili cak jos bolje posalju ti novi stap  :naughty:

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Kupio sam stap 2008 stari model polovan ali sa folijom nekoriscen imam po70-80 izlaska u sezoni, nije da sam ga skroz razbucao ali fenvik celicno pero od kolege nije mrdnulo dok kod mene vec postoje ostecenja , a jedan kolega na istom promenio za kratko vreme sve vodjice  :doh:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Zanimljivo, no nadam se da ovi novi Clearwateri imaju bolje vodilice. Moram bas da vidim u kakvom je stanju taj stari clearwater od tog kolege sto ga ima.
Escondida ima sada priliku da isproba i nakon nekog vremena prenese nam utiske o novom modelu Clearwatera.

Ja bi im na tvom mestu pisao da nisam zadovoljan vodlicama i probao iskoristiti tu garanciju...vrlo je moguce da bi ti poslali novog  ;)

Sviđa mi se njihova politika da stranka mora biti zadovoljna uslugom!

escondida

Senior member
Učlanjen(a)
20.07.2012.
Broj reagovanja
0
:doh: Gde sad kad sam ga narucio :D

Sad bas trazim u Guglu, poruka iz 2005 na jednom forumu:

The $150.00 Orvis Clearwater has poor quality cork, a cheap reel reel seat, comes in a thin-walled plastic rod tube, guide wraps that have gaps in them, mid-price range guides, is made on an older, less than optimum performing blank design, and has not been field tested to finalized and fine tune to final blank design.

Kako sam procitao, prvi Clearwater je bio siv sa plavim ili zelenim spojnicama delova, Clearwater II je plavi i bio je aktuelan do 2011, a novi Clearwater je zeleni i izasao je 2012, navodno je radjen po istoj tehnologiji kao Helios i kazu da je kvalitetniji od prethodnih verzija.

Nikola, koji Clearwater imas ti, sivi ili plavi?

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Moj je crn , ma ne brini se oko vodjica sa srecom da se sluzis pusti vodjice one se ocas posla promene ne znam koliko izlazis na vodu , ja umem da eksploatisem stap do besvesti pa se jos drzi i ne stedim ga ni malo  :D

escondida

Senior member
Učlanjen(a)
20.07.2012.
Broj reagovanja
0
Ma naravno, za svaki model mozes da nadjes da se nekom nesto desilo, a da se opet drugi kunu u njega.

Vrh Dno