Kupovina novog stapa - nebo je granica :P

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Moj model je clearwater classic mid flex 6.0 ,2.55m, 5wt Sebastian kupio sam ga od Kuzme na sajmu u nisu nije imao garanciju a nije bio opste ni koriscen imao je foliju na pluti ,nesto nece slika da se snadjem pa cu poslati escondidi  :bye:

Prilozi

• ORVIS.jpg
    ORVIS.jpg
    396 KB · Pregleda: 234

escondida

Senior member
Učlanjen(a)
20.07.2012.
Broj reagovanja
0
Slucajno sam naleteo na jedan opis starog modela:

I received an Orvis Clearwater II 9 ft, 5 wt, 4 pc midflex 7.5 for Christmas 2007. After having used this rod for fishing for 2 and a half seasons and for my fly casting class, I have some definite opinions about the rod.

- The rod is well constructed with oversized guides which I like. The blank is a beautiful blue color.
- Guide feet are securely wrapped and covered with rod epoxy.
- The grip is a half wells with cutout for the top reel foot.
- Reel Seat is an uplocking style with double locking rings. For an uplocking reel seat, I like the double rings because you don’t have to overtighten the locking rings to secure the reel. I have a tendency to crank too hard on single rings. (Over time tightening the locking rings too hard can force the bottom of the reel seat off the blank.)

- The reel seat itself is woven graphite to reduce weight and the same blue color as the blank. The reel seat hardware is high quality anodized aluminum.
- The cork grip is premium grade with any holes filled and sanded smooth. The half wells grip is one of my favorites. I can use the smaller cigar part of the grip for most fishing which is less tiring for me. Then switch farther back on to the butt of the grip for long casts.
- The guides appear to be the standard hard chrome snake guides with an oversized stripper guide lined with an insert to reduce line wear.
- The rod comes with a handsome cordura covered hard case with zipper closure and an internal divided sock.
- Priced between $169 and $219, the Clearwater II is a bargain at these prices. Rod weights 4-6 are available in both 4 and 2 piece models. Models range from 4 weight through a 10 ft 8 wt.
- The Clearwater II series is covered by the 25 year Orvis 100% satisfaction guarantee.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Vjerujem da je novi model daleko bolji a i skuplji je. U svakom slucaju verujem da ce svakom vlasniku orvis izaci u suaret. Ja predlatem da probate. Ne govorim na pamet ;)

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
U pravu si Sebastian ja sam prezadovoljan orvisom ne volim ostre stapove moj je malo glindzav ima zivost i sredina stapa lep pri plasiranju a kad imam krupnu ribu imam osecaj kao da je ogromna totalno uzivanje zato volim orvis  :respect:  a imao sam kontakt sa puno stapova  :poke:  :D

escondida

Senior member
Učlanjen(a)
20.07.2012.
Broj reagovanja
0
Malopre mi stigao Orvisov paket, stap, cekrk i kanap.
Sve je super, samo sto je Amerikanac zasrao stvar i narucio 9-ku #5 umesto 8'6'' #4 :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh:
Tako da... jesam se razocarao kad sam video, ali sta da se radi. Tako da... jesu Amerikanci debili definitivno :D

Javljam utiske kad se malo prolepsa vreme.

AndrijaRaketic

Senior member
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
16
Srecno sa novim kompletom!  :)
Ja sam dobio proslog  vikenda 9-ku #5 i prezadovoljan sam.

escondida

Senior member
Učlanjen(a)
20.07.2012.
Broj reagovanja
0
Hvala obojici. Nadao sam se bio bas 8'6'', al' sta da se radi sad.

Nije to bilo klasicno narucivanje, jedan Amerikanac mi dugovao neki novac za nesto sto smo radili, pa umesto placanja narucio mi sve to, ali ne na moju adresu u Srbiji, vec na jednog tipa koji je bio u Americi u nekoj poseti par meseci. Pa je to stiglo njemu prvo, pa on poneo nazad za Srbiju. Ja se nisam setio da mu kazem da proveri da li je sve uredu, ali nebitno... i do sad sam pecao sa 9' #5 na manjim rekama, nece ovo biti nesto specijalno novo. Sta da se radi jbg.

Sta da radim sa #4 kanapom?
Nikad nisam bacao sa vecim/manjim brojem kanapa od oznacenog na stapu.
Da ga preselim u oglase?

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Ma jok pici sa njim nije velika razlika pa ja 5# pecam na potocima od jedva dva metra sirine  :hammer:

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
Kolega,ovo da kanap #4 ''moze po potocima'',stoji,ali ako  covek hoce ozbiljne zabacaje #5-ca je bolje resenje. Lepse '' puni '' stap tazi kanap tj.

istog broja kao na stapu. Lakse ce zabacivati #5-om,mnogo ce mu biti prijatniji osecaj.

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Ovako da preciziram hteo sam da kazem da ja 5# stapom pecam u potocima i to nije jaka velicina stapa neki ni sa 2 # ne bi mogli da bacaju gde idem ja ali to je vec nesto drugo, pecam na vlasini pa su mi zabacaji do 17 metra a bacam koncem 4#- kom, da covek ne baca pare manite tu pricu ""punjenja"" stapa gde ce njemu trebati svih 30metra kanapa jedino da musicari na more ,na kraju ko ne poseduje znanje u bacanju ma dzaba i 10-ka kanap. Nova struna zanemarljiva razlika nek je pohaba pa tad neka kupi vecu velicinu  :yeswink:

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Ma ja ne znam gde ce covek da peca,konkretno meni za V.Moravu je potrebna distanca i koristeci tezi konac ,lakse je dostizem. Govorim iz svog

iskustva,a za malu reku ili potocic koristim slabiji pribor. Ako coveku ne trebaju  dalji zabacaji,ok.je #4.

escondida

Senior member
Učlanjen(a)
20.07.2012.
Broj reagovanja
0
Pa namena je bila za manje reke prevashodno, jer vec imam jedan 9' sa #5 za vece reke (tipa Z. Morava), ali posto je na kraju stigao stap drugih dimenzija (opet 9' #5) umesto porucenog (koji je bio 8'6'' #4), onda se razmisljam da kanap #4 bude na cekrku za manje reke, a #5 na onom za vece.

Radi se o kanapu Orvis Clearwater Floating Fly Line WF4F, koji je placen $39.
Nije mi cimanje da ga pomerim u Oglase, pa ako se proda, sa tim parama da uzmem neku #5.

Nemam iskustva sa tim, ali ako mislite da cu sa ovom #4 da prodjem bez problema na manjim rekama, onda da ga ipak ostavim?

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
Posto si vec obezbedjen kompletnom 5-com,onda koristi taj #4 .

Ako cesce pecas na manjim rekama,zameni ceo pribor za laksi ,kao npr.#3 ili #4. Ja sam se preorjentisao odavno na manje reke i potoke i

takodje koristim Orvis-ov pribor. Koristim #2 ful flex za potocice i #4 mid flex za manje reke,pa i za Moravu.

Na #5-6-ici mi pasina,navikao sam na lagan pribor.

escondida

Senior member
Učlanjen(a)
20.07.2012.
Broj reagovanja
0
Tako ce verovatno i da bude, kako si predlozio. Sa #5 nisam stvarno imao nikakvih vecih problema na manjim rekama, stim da se samo dvoumim da ako stavim taj #4 kanap na ovu #5, i da ako mi se ne svidi ili ne bude odgovaralo, dzabe sam spustio cenu kanapu :)

Za neki #2-3 stap... to ce bojim se sacekati minimum do sledece sezone. Ispucao sam se sad na razne stvari, ali korak po korak, pa ce biti nesto od toga.

Vrh Dno