Kutija za materijale

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Evo neceg veoma korisnog sto sam iskopao u jednoj radnji u Nisu a i evo sta je sve naslo mesta u njoj. Ima dva nivoa. I cena od 500 din vise nego povoljna za ovakvu kutiju. Znam i da ima neceg i suvisnog (flomastera i lepkova) ali da je popunim da ne zuji prazna.

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Cuvanje materijala mi je oduvek predstavljao problem. Narocito mi je tesko da nadjem mesto za metz sedlo jer je poprilicno veliko. Ova kutijica je dobra za sitne stvari (dabing, udice, vuna itd. ali bih voleo da vidim predlog koji bi obuhvatao i stegu, skalpove i sve sto bi eventualno zatrebalo.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ja godinama sve držim u ovoj kutiji (PLANO 1234), u gornjem delu držim još dve kutije kao ove donje (koje dobijaš sa njom) i skalpove!!!

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ja sam odavno prepunio svoju pletenu korpu, pa se stvari koje ne mogu da stanu vuku po policama.
Ima li jos neko sem Djoleta i Milanceta neki konkretan predlog za kutiju u koju moze da stane ceo prosecan fly tying materijal?
Milance gde si uzeo tvoju kutiju?

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ima al moras da svratis da vidis. Tu durgu namam nameru da iznosim i slikam, al je nesto najbolje sto se moze naci :tbumb:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
gringo je napisao(la):
Milance gde si uzeo tvoju kutiju?

Mislim da ima ista u Ribalex-u kod Bogoslovije (podnožje stadiona OFK) u Beogradu. A mogu i da pronađem ko je gen. zastupnik PLANO u SRB. PLANO ima i drugih i većih modela, a u USA je MNOOOOOGO jeftiniji!!!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Moja "kutija" za materijale je jedan ormarić visok 1m i pola regala. :doh: Ja sam kao Baja Patak (bogati stric Donald Duck-a). Sve držim zaključano, a i sam štedljivo trošim. Uglavnom koristim ovo što mi je razbacano po stolu. Opisaću vam šta je to u ovom trenutku. Na stolu je jedan ceo crni skalp petla, snop pera iz Whiting i Metz sedala raznih boja, snop Crystal Flash-a, snop Syntetic Hair-a, Flashback folija, super lepak, dva modela epoxy lepka (5 min. i 2 h), traka crvenog chenille-a,dvadesetak raznobojnih osnovnih i konaca za tela, neotpakovano Metz Microbarb sedlo, gomila udica, konac za rod building (sređujem RST), neka struna 0.30mm, sveća, kutija šibica, mast za muve "Gink", Spiderweb (iz tajnih zaliha), komplet polypropylene dubbing-a, komplet svetlucajućih dabinga, puna kesa traka za zonkere sivo-braonkastog zeca, mušičarski sprovodnici, Varivas Tapered Leader, neki crveni flashabou, dva mušičarska časopisa i jedan katalog iz Engleske, nekoliko kutija sa muvama i razbacani strimeri, udice... Samo bacim pogled na neku stranu stola i eto brojnih ideja za novu muvu.
  Kutijice su zatvor za materijale. Idem da istresem sve što imam  :doh:.
Kutija će mi biti ova soba, 4 x 4 x 2.5 metara. :hammer:

KaGeMuShA

Junior member
Učlanjen(a)
05.10.2006.
Broj reagovanja
0
A da li je neko razmisljao da recimo stavi sve ili bar deo materijala i alata u jednu kutiju pa kad krene na vodu da tamo na licu mesta vezuje musice?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ja sam jedno vreme nosio materijale sa sobom i na licu mesta pravio muve. Nisam više u tom fazonu, ali ako neko to hoće da radi, najbolje je da sve nosi u plastičnoj kesi, u prsluku.
Nije loše kada posmatraš pastrmku od pola kila i, gledajući je, praviš muvu na koju je kasnije i uloviš. No, to nema veze sa kutijama, nego sa merakom.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Evo "jedne" od mojih kutija (jedino je off topic koji je pribor i alat u njoj al nema veze). Koliko sam ih ispregledao barem u Nisu u svim prodavnicama ribolovacke i neribolovacke opreme nisam nasao na bolju. Puna kutija, pregrada i itekako komforna.

Prilozi

• img173.jpg
    img173.jpg
    149,2 KB · Pregleda: 267
  • img174.jpg
    img174.jpg
    144,4 KB · Pregleda: 273
  • img175.jpg
    img175.jpg
    160,6 KB · Pregleda: 272
  • img176.jpg
    img176.jpg
    146,5 KB · Pregleda: 273
  • img177.jpg
    img177.jpg
    162,6 KB · Pregleda: 275

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
odnekud mi poznata ova kutija, pa da gledam je svakodnevno, sa leve strane radnog stola mi je. Stvarno moze da stane brdo materijala, Najvisi deo na kutiji je i najdublji i zgodan je za sedla, skalpove, krzna , tj gabaritnije materijale. ostale komore po fijokicama su uglavnom za sitnice. Za moj ukus fali joj jos jedan deo sa velikom i dubokom pregradom . Fala djoletu sto mi otvorio oci za nju-trenutno bolje nema na trzistu

Vrh Dno