Kutijica za mušice - uradi sam

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Već par dana se mučim sa mišlju...trebam još koju kutijicu za muve (prvenstveno strimere)...ali ne onakve kao što su od plastike što nemaju "foam" za koji se muva utakne ili ubode. Takve kakve se meni dopadaju su od 20 30€ pa i više (duže kutijice za strimere su još skuplje)...a ja baš trenutno nisam raspoložen da trošim lovu na to. Onda ugledah danas opet onak zvezdanov arsenal i njegovu kutijicu koju je sam uradio od kutijice za CD-e. Odmah sam uzeo jednu moju staru praznu kutijicu te je za par minuta pretvorio u idealnu kutijicu za male i srednje strimere. U nju mogu da stanu u lepom broju i oni srednji strimeri od 7 do 12 cm...ove manje da i ne spominjem. Umesto da dam 10, 15, 20, 25, 30, 35€ ili više ovo me je izašlo skoro đabe a da je funkcionalno jeste 100%. Zvezdane hvala za ideju...eto alternative za sve one koji o tome nisu ni pomišljali (kao ja npr. do sada  :blush: :doh:). Za sitne pare perfektna kutijica za muve!  :yeswink: Naravno, uvek je lepse imati kupovno ali uvek postoji i alternativa. Meni je ovo perfektno. Kada bi nabavio onaj tvrđi foam od njega bi uradio c&f dizajn.

Prilozi

• cd fly- box.jpg
    cd fly- box.jpg
    123,1 KB · Pregleda: 366

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
odlicno resenje  :yeswink: ja sam protivnik bacanja para za skupe kutije.jednom stolaru sam pricao koliko je cena drvene kutije.covek ne moze da veruje.poceo je da razmislja da batali stolariju i baci se na proizvodnju istih.u njoj nema materijala za 1e , a prodaje se cak i do 70e ??

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Odlična tema seb, baš sam danas razmišljao da bi ju bilo dobro otvoriti, nakon poticaja od strane zvezdanove "CD kutije"  :tbumb:  Uradi sam kutijice počeo sam izrađivati prije dvije godine, kad sam tek počinjao sa mušićarenjem, a novaca je bilo za štap od 15E. Od ljepljenja podloge u vidu tepiha za WC na dno kutije, te rezanja pregrada, većeg posla nije bilo. Potpuno su funkcionalne, trajne, i svaka je unikat  :)  Uz njih imam i jednu aluminijsku Richard Wheatley, i ništa češće ne posežem za njom.

Prilozi

• IMG_0357a.jpg
    IMG_0357a.jpg
    160,3 KB · Pregleda: 367

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
...pa sam sam ih uradio  :whistle:

Prilozi

• kut 3.jpg
    kut 3.jpg
    70,6 KB · Pregleda: 277

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
evo jos jedne ideje za kutiju .mislim da svi znate o kojoj je kutiji rec.ima je svuda u prodaji i kosta oko 150 din.
sa jedne strane posekao sam pregrade nozem, a sundjer za muve je podloga za misa oblikovana ziletom

Prilozi

• Picture_resize.jpg
    Picture_resize.jpg
    100,5 KB · Pregleda: 371

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Sasa je iskreno nemam pojma o kojoj kutiji je rec  :(

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sigurno znas crni,jer je ima u skoro svim prodavnicama ribolovne opreme

Prilozi

• Picture 950970191_resize.jpg
    Picture 950970191_resize.jpg
    82,2 KB · Pregleda: 228
  • Picture 950970192_resize.jpg
    Picture 950970192_resize.jpg
    82,1 KB · Pregleda: 229
  • Picture 950970193_resize.jpg
    Picture 950970193_resize.jpg
    95 KB · Pregleda: 236

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Iskreno da kazem ja volim kad je neko snalazljiv i sposoban da napravi ovako nesto ali ja licno vise volim da kupim dobru kutijici za sitne pare, kao sto je ova sasats-ova i da nista ne prepravljam. Te stvari su toliko jeftine da iako me iznervira mogu lako da naguram neke dabinge i da uzmem drugu za isto tako male pare.

Za pocetak ja sam prvo koristio aluminijumske kutijice od hemijskih olovki (pakovanja koje firme dele kao reklamu) i lepo su me sluzile ali ipak volim da bude sve kompaktno i svrsishodno

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
moj stav je takav...ako imam love dovoljno da kupim nesto sto mi se dopada a da pri tome ne osetim pomanjkanje onda sigurno kupujem gotov i lep proizvod a cena me ne zanima (ako se ima može se). Sa druge strane ako se nema ne znači da se ne mora moći...itekako se može nešto dobro 100% funkcionalno uraditi i skoro bez uložene kinte. Malo treba samo uključiti maštu i potruditi se. Evo ova moja sa rajfešlusom je stvarno idealna. Eto ja ču radije skupiti lovu i kupiti jednu WF RIO strunu za oko 50€ nego kutijicu za 50€ jer kutijicu mogu sam da uradim a takvu strunu malo morgen. Kada bi imao za oboje kupio bi oboje ovko je logičan odabir npr. struna a trebam i jedno i drugo (odmah i sad).

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sebastian je napisao(la):
moj stav je takav...ako imam love dovoljno da kupim nesto sto mi se dopada a da pri tome ne osetim pomanjkanje onda sigurno kupujem gotov i lep proizvod a cena me ne zanima (ako se ima može se). Sa druge strane ako se nema ne znači da se ne mora moći...itekako se može nešto dobro 100% funkcionalno uraditi i skoro bez uložene kinte. Malo treba samo uključiti maštu i potruditi se. Evo ova moja sa rajfešlusom je stvarno idealna. Eto ja ču radije skupiti lovu i kupiti jednu WF RIO strunu za oko 50€ nego kutijicu za 50€ jer kutijicu mogu sam da uradim a takvu strunu malo morgen. Kada bi imao za oboje kupio bi oboje ovko je logičan odabir npr. struna a trebam i jedno i drugo (odmah i sad).
slicno i ja razmisljam.realno ni ta struna ne vredi 50e(parce plastike),ali tu placas pamet i tehnologiju onog koji je napravio.ali za kutiju 50e?? koja realno ne vredi ni 2e ?? ne hvala.slican stav imam i po pitanju ostale opreme

Vrh Dno